Hej, har upptäckt att det i de engelska recepten används mycket osaltat smör. Är det nödvändigt att använda osaltat smör om det står i receptet? Blir det större skillnad i smak om jag istället använder normalsaltat smör? Har inte hittat osaltat smör i större förpackningar än 250 g och är tvungen att köpa två paket för var gång... Tycker det blir så dyrt i längden.
jollo1027 juni 2012
Man kan använda saltat smör, jag gör alltid det. Dock kan man behöva öka socker-mängden i receptet lite bara för att förhindra att allt skall smaka salt.
Nusse27 juni 2012
Här i Hälsingland finns det 500 gramspaket med osaltat smör. Valio har det.:)
svengelsk27 juni 2012
Jag tycker det beror på hur många andra smaker som finns med och hur bra smaklökar man har. Skotska mördegskakor är mycket godare med osaltat smör, men där är ju smöret den dominerande smaken. Annars tror jag det är lite mode att ha osaltat smör i allt .
Naenvier27 juni 2012
Jag brukar nästan alltid använda saltat smör även om det står osaltat i recepten. Jag tror att det mest har att göra med att smöret ofta är väldigt salt när det heter "saltat", i alla fall gäller det USA och amerikanska recept. I många utländska recept är det dessutom tillsatt lite salt i stället, just för att man ska kunna kontrollera saltmängden. I Sverige har vi lite mildare smör, så det brukar funka.
Jag tycker att salt i ett recept är lika viktigt som socker (oavsett om man bakar eller lagar mat). Bara en nypa föstås, men det ÄR ju en smakförhöjare.
Linna528 juni 2012
Här i Frankrike finns det bara osaltat smör eller jättesalt, 3%. Att baka med det skulle definitivt förstöra smaken... (Jämför med extrasaltat Bregott som är 1,8% salt.)
Hej, har upptäckt att det i de engelska recepten används mycket osaltat smör. Är det nödvändigt att använda osaltat smör om det står i receptet? Blir det större skillnad i smak om jag istället använder normalsaltat smör? Har inte hittat osaltat smör i större förpackningar än 250 g och är tvungen att köpa två paket för var gång... Tycker det blir så dyrt i längden.
Man kan använda saltat smör, jag gör alltid det. Dock kan man behöva öka socker-mängden i receptet lite bara för att förhindra att allt skall smaka salt.
Här i Hälsingland finns det 500 gramspaket med osaltat smör. Valio har det.:)
Jag tycker det beror på hur många andra smaker som finns med och hur bra smaklökar man har. Skotska mördegskakor är mycket godare med osaltat smör, men där är ju smöret den dominerande smaken. Annars tror jag det är lite mode att ha osaltat smör i allt .
Jag brukar nästan alltid använda saltat smör även om det står osaltat i recepten. Jag tror att det mest har att göra med att smöret ofta är väldigt salt när det heter "saltat", i alla fall gäller det USA och amerikanska recept. I många utländska recept är det dessutom tillsatt lite salt i stället, just för att man ska kunna kontrollera saltmängden. I Sverige har vi lite mildare smör, så det brukar funka.
Jag tycker att salt i ett recept är lika viktigt som socker (oavsett om man bakar eller lagar mat). Bara en nypa föstås, men det ÄR ju en smakförhöjare.
Här i Frankrike finns det bara osaltat smör eller jättesalt, 3%. Att baka med det skulle definitivt förstöra smaken... (Jämför med extrasaltat Bregott som är 1,8% salt.)