osaltat smör

Hej, har upptäckt att det i de engelska recepten används mycket osaltat smör. Är det nödvändigt att använda osaltat smör om det står i receptet? Blir det större skillnad i smak om jag istället använder normalsaltat smör? Har inte hittat osaltat smör i större förpackningar än 250 g och är tvungen att köpa två paket för var gång... Tycker det blir så dyrt i längden.
Jag brukar nästan alltid använda saltat smör även om det står osaltat i recepten. Jag tror att det mest har att göra med att smöret ofta är väldigt salt när det heter "saltat", i alla fall gäller det USA och amerikanska recept. I många utländska recept är det dessutom tillsatt lite salt i stället, just för att man ska kunna kontrollera saltmängden. I Sverige har vi lite mildare smör, så det brukar funka.

Jag tycker att salt i ett recept är lika viktigt som socker (oavsett om man bakar eller lagar mat). Bara en nypa föstås, men det ÄR ju en smakförhöjare.