Jag bakar kanelbullar nu, och jag undrar jag om jag har några andra alternativ förutom ägg att pensla med?
Jag tål ägg, det är inte det som är problemet. Problemet är att jag tycker det är så jobbigt när det blir så trådigt och "synligt" med ägg. Kan man blanda ut ägget med lite mjölk eller något?
Tacksam för snabba svar, bullarna ska snart in i ugnen :D
mafia10 juni 2009
Det går jättebra att blanda med lite mjölk. Lycka till med bullbaket.
Kul att du som är så ung håller på och bakar. (Y)Mafia
Ulrika9110 juni 2009
Tack för tipset.
Jag har redan gjort hemmagjord pasta och sen canneloni idag :p Bullbak är väl det jag är sämst på :D Men dessa blir himla bra :D tack för tipset, jag provar det.
Vetebullen10 juni 2009
.. .... Jag vispar upp ägget ordentligt så blir det inte trådigt eller synligt.
Du kan naturligtvis blanda i lite mjölk så blir det tunnare.
Penslar bullarna innan jag gräddar dom samt strör pärlsocker på dom.(Y) (Y)
Blir superfint tycker jag :D
Dansmyran10 juni 2009
Det går bta att vispa i ett par druoppar vatteb i ägget oxå (Y)
Dansmyran10 juni 2009
Väldans vad jag slinter på tangenterna idag:) Måste vara regnet o kylan:(:D
Ska naturligtvis stå;
Det går bra att vispa i ett par droppar vatten i ägget oxå.
jeensaan10 juni 2009
Man kan oxå blanda i kallt kaffe.
mariaengstrom10 juni 2009
Jag läste någonstans att man kan tillsätta lite salt i ägget.
Smulanneli10 juni 2009
Jag penslar alltid med smält margarin/smör EFTER gräddning. Det har jag lärt mig av min mormor som arbetade på bageri ett tag. När jag gör bullar doppar jag dem i pärlsocker direkt, sedan får de jäsa och gräddas och direkt efter gräddningen penslar jag dem med smält margarin. Det tycker jag fungerar bra!
mibo11 juni 2009
Man kan också pensla med mjölk varm eller kall går alldeles utmärkt. Det funkar också med laktosfri mjölk om man har problem med det.
Stighastrup11 juni 2009
Skippa bullarna. Ät några ägg istället till kaffet. Kanske andra tips om du söker LCHF
Okänd12 juni 2009
Det går jättebra att pensla bullarna med sirap....Det blir jättegott....Det brukar jag göra emellanåt.
Jag bakar kanelbullar nu, och jag undrar jag om jag har några andra alternativ förutom ägg att pensla med?
Jag tål ägg, det är inte det som är problemet. Problemet är att jag tycker det är så jobbigt när det blir så trådigt och "synligt" med ägg. Kan man blanda ut ägget med lite mjölk eller något?
Tacksam för snabba svar, bullarna ska snart in i ugnen :D
Det går jättebra att blanda med lite mjölk. Lycka till med bullbaket.
Kul att du som är så ung håller på och bakar. (Y)Mafia
Tack för tipset.
Jag har redan gjort hemmagjord pasta och sen canneloni idag :p Bullbak är väl det jag är sämst på :D Men dessa blir himla bra :D tack för tipset, jag provar det.
.. .... Jag vispar upp ägget ordentligt så blir det inte trådigt eller synligt.
Du kan naturligtvis blanda i lite mjölk så blir det tunnare.
Penslar bullarna innan jag gräddar dom samt strör pärlsocker på dom.(Y) (Y)
Blir superfint tycker jag :D
Det går bta att vispa i ett par druoppar vatteb i ägget oxå (Y)
Väldans vad jag slinter på tangenterna idag:) Måste vara regnet o kylan:(:D
Ska naturligtvis stå;
Det går bra att vispa i ett par droppar vatten i ägget oxå.
Man kan oxå blanda i kallt kaffe.
Jag läste någonstans att man kan tillsätta lite salt i ägget.
Jag penslar alltid med smält margarin/smör EFTER gräddning. Det har jag lärt mig av min mormor som arbetade på bageri ett tag. När jag gör bullar doppar jag dem i pärlsocker direkt, sedan får de jäsa och gräddas och direkt efter gräddningen penslar jag dem med smält margarin. Det tycker jag fungerar bra!
Man kan också pensla med mjölk varm eller kall går alldeles utmärkt. Det funkar också med laktosfri mjölk om man har problem med det.
Skippa bullarna. Ät några ägg istället till kaffet. Kanske andra tips om du söker LCHF
Det går jättebra att pensla bullarna med sirap....Det blir jättegott....Det brukar jag göra emellanåt.