Platta muffins

Dela
Såg i något recept här på MK att man skulle ta de här stora muffinsformarna.
Tror de kallas "amerikanska muffinsformar". De är lite stadigare i formen och pappret.
Då flyter smeten inte ut så lätt.
Ett annat tips jag har fått någon gång är att man ska ställa dem två och två i varandra.
Det går också att ställa muffinsformen i en sån här muffinsform av plåt. Men då går ju vitsen med dessa åt skogen.

Redigerat den 13 aug 2010 kl. 15:08
Man får inte vispa äggen för lite eller för mycket.
Sen ska man bara vända i de torra ingredienserna för att behålla luften i smeten.

jag rekommenderar att du investerar i en muffinsplåt som man ställer pappersformarna i så håller dom formen och växer på höjden.

Mitt knep för att få perfekta bakverk är att jag ALDRIG smälter smöret även om det står så i receptet. Låt det stå framme ett tag så smälter det ner av sig själv i smeten sedan.
Bullar, muffins och sockerkakor blir såå mycket bättre på detta sätt tycker jag