Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Platta muffins

  • LenaL 13 augusti 2010

    Hur ska jag göra för att få toppiga muffins.
    Mina muffins flyter ut över formkanten och blir platta.
    (Men goda)
    Har försökt med högre ugnsvärme.
    Har någon tips att ge mig.
    :({eat}

  • Vetebullen 13 augusti 2010

    ... låter som om du har för lite mjöl i smeten.. :)

  • Josses 13 augusti 2010

    Såg i något recept här på MK att man skulle ta de här stora muffinsformarna.
    Tror de kallas "amerikanska muffinsformar". De är lite stadigare i formen och pappret.
    Då flyter smeten inte ut så lätt.
    Ett annat tips jag har fått någon gång är att man ska ställa dem två och två i varandra.
    Det går också att ställa muffinsformen i en sån här muffinsform av plåt. Men då går ju vitsen med dessa åt skogen.

  • sju 13 augusti 2010

    Kanske vispar du smeten för mycket? Alltså efter att du hällt i mjöl och sånt... Jag brukar blanda i det ganska försiktigt för att äggsmeten ska behålla "fluffet".

  • mssalmonella 13 augusti 2010

    Man får inte vispa äggen för lite eller för mycket.
    Sen ska man bara vända i de torra ingredienserna för att behålla luften i smeten.

    jag rekommenderar att du investerar i en muffinsplåt som man ställer pappersformarna i så håller dom formen och växer på höjden.

    Mitt knep för att få perfekta bakverk är att jag ALDRIG smälter smöret även om det står så i receptet. Låt det stå framme ett tag så smälter det ner av sig själv i smeten sedan.
    Bullar, muffins och sockerkakor blir såå mycket bättre på detta sätt tycker jag :)

  • LenaL 13 augusti 2010

    {eat}(Y)
    TUSEN TACK FÖR ALLA TIPS.
    HÄR SKA TESTAS.
    KRAM TILL ER ALLA

  • Penne 13 augusti 2010

    Hände mig också. Tills jag började ställa formarna i en muffinsplåt. Och sen ska man inte fylla formarna för mycket.

  • strimma21 13 augusti 2010

    Leta recept på "cup cakes", för de brukar alltid få den där toppiga toppen. Tror det har med smetens koncistens att göra, och att smöret oftast bara är mjukt (inte smält alltså). Och muffinsplåt, alltid muffinsplåt!

  • Carina96 15 augusti 2010

    Hade också det prolemet innan men sen har jag fått en massa tips.

    Ex. Rör runt bara precis så det blir blandat o inte mer;) Det funka för mig. Eller testa en muffins plåt:) Det funka för mig med muffins plåten:D

  • LenaL 17 augusti 2010

    Tack för många tips, muffinsplåt ska inhandlas.
    (Y)

  • Marre73 24 augusti 2010

    Samma sak händer mig när jag ska göra bregottkakor,har helt gett upp dem nu. Dom sjunker ihop på mitten och väller ut över kanten(N)

  • pehrzonflickan 24 augusti 2010

    Gör som Leila..ha i lite bikarbonat oxå. Har du bara bullformar måste du ta dubbla!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.