Jag har fått ett jättegott recept, men jag kan inte baka det för det är i gram och jag har ingen hushållsvåg...
Nån som vet hur man räknar om ägg, socker och mjöl från gram till dl??
lennali24 juni 2008
Ett vanligt normalt ägg väger ca 50-70 gram (brukar stå på förpackningen).
1 dl strösocker väger 85 gram.
1 dl mjöl väger 60 gram.
//Lena
Smulpajen24 juni 2008
ett ägg väger ca 55-60 gr
1 dl socker = ca 88 gr, 1,2 dl = 100 gr
1 dl vetemjöl = 60 gr
Penne24 juni 2008
Tack så mkt för hjälpen!
Smulpajen24 juni 2008
Där hann du före Lena :D
Smulpajen24 juni 2008
Gå in på den här sidan så får du fler mått!
http://home.swipnet.se/j-o-s/maatt.htm
Penne24 juni 2008
Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)
Smulpajen24 juni 2008
Tyvärr hade jag inte så mycket kvar i paketen, men 1 msk vaniljsocker vägde ca 8 gr
LaJefa24 juni 2008
Skrivet av sussie755 den 24 jun 2008
Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)
1 dl = 50 gram vaniljsocker.
(vägde precis på min köksvåg (H)
Smulpajen24 juni 2008
Blir lite nyfiken eftersom du säger att det är gott :) vad är det för recept?
LaJefa24 juni 2008
Det måste vara en stor kaka, eller något om där ska vara en hel dl vaniljsocker.:o
matnjutaren24 juni 2008
Jag med, blev nyfiken vad det är som det ska vara nästan 7 msk vaniljsocker i. :)
Har du receptet i din kokbok eller sussie755?
Nallepuh1324 juni 2008
1 ägg är c:a 0,7 dl
matnjutaren24 juni 2008
Äggmåttet kan variera från 50-75 gr, beroende på själva äggets storlek. :)
Penne24 juni 2008
Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!
matnjutaren24 juni 2008
Får vi ta del av det? Snälla (L)
matnjutaren24 juni 2008
Skrivet av sussie755 den 24 jun 2008
Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!
Gärna hela ursprungsreceptet! (Y)
masallah13 december 2009
någon som kan svara omgående hur mycket 115 gram gröna linser blir i dl?
och hur mycket 200 gram mjölk blir i dl?
LEDIVO13 december 2009
Hej!
Här kommer en ovandlingstabell (bokstavsordning) jag brukar använda mig av.
Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk
Brun farin 60 g, 15 g
Florsocker 65 g, 15 g
Grahamsmjöl 50 g, 10 g
Havregryn 40 g, 10 g
Kakao 55 g, 15 g
Majsenamjöl 60 g, 15 g
Mandel 65 g, 20 g
Mannagryn 75 g, 20 g
Potatismjöl 80 g, 20 g
Pärlsocker 65 g, 15 g
Risgryn 90 g, 25 g
Russin 65 g, 20 g
Rågmjöl 50 g, 10 g
Salt 100g, 20 g
Strösocker 85 g, 20 g
Vetemjöl 50 g, 10 g
zudette13 december 2009
Mitt tips är du önskar dig en hushållsvåg av tomten! - Det sägs att han är på G snart!:p
Man kan nog räkna om hur mycket som helst hit och dit men särskilt mjöl är svårt att ta i dl om det är angivet i gram. Det blir ofta mer eftersom, i allafall jag, har lust att skaka ihop mjölet i dl-måttet och det ska man inte göra. Sedan jag skaffade min hushållsvåg har jag aldrig mätt upp mjöl i dl utan alltid räknat om till gram (1 dl=60 g) och sen dess så blir mina bak mycket bättre!
Jag har fått ett jättegott recept, men jag kan inte baka det för det är i gram och jag har ingen hushållsvåg...
Nån som vet hur man räknar om ägg, socker och mjöl från gram till dl??
Ett vanligt normalt ägg väger ca 50-70 gram (brukar stå på förpackningen).
1 dl strösocker väger 85 gram.
1 dl mjöl väger 60 gram.
//Lena
ett ägg väger ca 55-60 gr
1 dl socker = ca 88 gr, 1,2 dl = 100 gr
1 dl vetemjöl = 60 gr
Tack så mkt för hjälpen!
Där hann du före Lena :D
Gå in på den här sidan så får du fler mått!
http://home.swipnet.se/j-o-s/maatt.htm
Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)
Tyvärr hade jag inte så mycket kvar i paketen, men 1 msk vaniljsocker vägde ca 8 gr
Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)
1 dl = 50 gram vaniljsocker.
(vägde precis på min köksvåg (H)
Blir lite nyfiken eftersom du säger att det är gott :) vad är det för recept?
Det måste vara en stor kaka, eller något om där ska vara en hel dl vaniljsocker.:o
Jag med, blev nyfiken vad det är som det ska vara nästan 7 msk vaniljsocker i. :)
Har du receptet i din kokbok eller sussie755?
1 ägg är c:a 0,7 dl
Äggmåttet kan variera från 50-75 gr, beroende på själva äggets storlek. :)
Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!
Får vi ta del av det? Snälla (L)
Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!
Gärna hela ursprungsreceptet! (Y)
någon som kan svara omgående hur mycket 115 gram gröna linser blir i dl?
och hur mycket 200 gram mjölk blir i dl?
Hej!
Här kommer en ovandlingstabell (bokstavsordning) jag brukar använda mig av.
Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk
Brun farin 60 g, 15 g
Florsocker 65 g, 15 g
Grahamsmjöl 50 g, 10 g
Havregryn 40 g, 10 g
Kakao 55 g, 15 g
Majsenamjöl 60 g, 15 g
Mandel 65 g, 20 g
Mannagryn 75 g, 20 g
Potatismjöl 80 g, 20 g
Pärlsocker 65 g, 15 g
Risgryn 90 g, 25 g
Russin 65 g, 20 g
Rågmjöl 50 g, 10 g
Salt 100g, 20 g
Strösocker 85 g, 20 g
Vetemjöl 50 g, 10 g
Mitt tips är du önskar dig en hushållsvåg av tomten! - Det sägs att han är på G snart!:p
Man kan nog räkna om hur mycket som helst hit och dit men särskilt mjöl är svårt att ta i dl om det är angivet i gram. Det blir ofta mer eftersom, i allafall jag, har lust att skaka ihop mjölet i dl-måttet och det ska man inte göra. Sedan jag skaffade min hushållsvåg har jag aldrig mätt upp mjöl i dl utan alltid räknat om till gram (1 dl=60 g) och sen dess så blir mina bak mycket bättre!