Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Räkna om gram

  • Penne 24 juni 2008

    Jag har fått ett jättegott recept, men jag kan inte baka det för det är i gram och jag har ingen hushållsvåg...

    Nån som vet hur man räknar om ägg, socker och mjöl från gram till dl??

  • lennali 24 juni 2008

    Ett vanligt normalt ägg väger ca 50-70 gram (brukar stå på förpackningen).
    1 dl strösocker väger 85 gram.
    1 dl mjöl väger 60 gram.
    //Lena

  • Smulpajen 24 juni 2008

    ett ägg väger ca 55-60 gr
    1 dl socker = ca 88 gr, 1,2 dl = 100 gr
    1 dl vetemjöl = 60 gr

  • Penne 24 juni 2008

    Tack så mkt för hjälpen!

  • Smulpajen 24 juni 2008

    Där hann du före Lena :D

  • Smulpajen 24 juni 2008

    Gå in på den här sidan så får du fler mått!

    http://home.swipnet.se/j-o-s/maatt.htm

  • Penne 24 juni 2008

    Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)

  • Smulpajen 24 juni 2008

    Tyvärr hade jag inte så mycket kvar i paketen, men 1 msk vaniljsocker vägde ca 8 gr

  • LaJefa 24 juni 2008

    Skrivet av sussie755 den 24 jun 2008

    Du råkar inte vet hur mkt 50 g vaniljsocker är oxå? :)


    1 dl = 50 gram vaniljsocker.

    (vägde precis på min köksvåg (H)

  • Smulpajen 24 juni 2008

    Blir lite nyfiken eftersom du säger att det är gott :) vad är det för recept?

  • LaJefa 24 juni 2008

    Det måste vara en stor kaka, eller något om där ska vara en hel dl vaniljsocker.:o

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Jag med, blev nyfiken vad det är som det ska vara nästan 7 msk vaniljsocker i. :)
    Har du receptet i din kokbok eller sussie755?

  • Nallepuh13 24 juni 2008

    1 ägg är c:a 0,7 dl

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Äggmåttet kan variera från 50-75 gr, beroende på själva äggets storlek. :)

  • Penne 24 juni 2008

    Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Får vi ta del av det? Snälla (L)

  • matnjutaren 24 juni 2008

    Skrivet av sussie755 den 24 jun 2008

    Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!

    Gärna hela ursprungsreceptet! (Y)

  • masallah 13 december 2009

    någon som kan svara omgående hur mycket 115 gram gröna linser blir i dl?
    och hur mycket 200 gram mjölk blir i dl?

  • LEDIVO 13 december 2009

    Hej!
    Här kommer en ovandlingstabell (bokstavsordning) jag brukar använda mig av.

    Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
    första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk

    Brun farin 60 g, 15 g
    Florsocker 65 g, 15 g
    Grahamsmjöl 50 g, 10 g
    Havregryn 40 g, 10 g
    Kakao 55 g, 15 g
    Majsenamjöl 60 g, 15 g
    Mandel 65 g, 20 g
    Mannagryn 75 g, 20 g
    Potatismjöl 80 g, 20 g
    Pärlsocker 65 g, 15 g
    Risgryn 90 g, 25 g
    Russin 65 g, 20 g
    Rågmjöl 50 g, 10 g
    Salt 100g, 20 g
    Strösocker 85 g, 20 g
    Vetemjöl 50 g, 10 g

  • zudette 13 december 2009

    Mitt tips är du önskar dig en hushållsvåg av tomten! - Det sägs att han är på G snart!:p

    Man kan nog räkna om hur mycket som helst hit och dit men särskilt mjöl är svårt att ta i dl om det är angivet i gram. Det blir ofta mer eftersom, i allafall jag, har lust att skaka ihop mjölet i dl-måttet och det ska man inte göra. Sedan jag skaffade min hushållsvåg har jag aldrig mätt upp mjöl i dl utan alltid räknat om till gram (1 dl=60 g) och sen dess så blir mina bak mycket bättre!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.