Räkna om gram

Dela
Skrivet av sussie755 den 24 jun 2008

Vad snällt av er att väga åt mig!! Tackså jättemkt för hjälpen! Nej det är inte från nån kokbok, det är ett recept från ett bageri, där gör det ju så mkt mer än vad man själv gör... Ska dela ner receptet på mitten eller ännu mer innan jag bakar det...!

Gärna hela ursprungsreceptet!
Hej!
Här kommer en ovandlingstabell (bokstavsordning) jag brukar använda mig av.

Använda sig av tab-lägen fungerar tyvärr inte här så
första mängden är omvandlat från ca 1 dl och andra mängden från ca 1 msk

Brun farin 60 g, 15 g
Florsocker 65 g, 15 g
Grahamsmjöl 50 g, 10 g
Havregryn 40 g, 10 g
Kakao 55 g, 15 g
Majsenamjöl 60 g, 15 g
Mandel 65 g, 20 g
Mannagryn 75 g, 20 g
Potatismjöl 80 g, 20 g
Pärlsocker 65 g, 15 g
Risgryn 90 g, 25 g
Russin 65 g, 20 g
Rågmjöl 50 g, 10 g
Salt 100g, 20 g
Strösocker 85 g, 20 g
Vetemjöl 50 g, 10 g
Mitt tips är du önskar dig en hushållsvåg av tomten! - Det sägs att han är på G snart!

Man kan nog räkna om hur mycket som helst hit och dit men särskilt mjöl är svårt att ta i dl om det är angivet i gram. Det blir ofta mer eftersom, i allafall jag, har lust att skaka ihop mjölet i dl-måttet och det ska man inte göra. Sedan jag skaffade min hushållsvåg har jag aldrig mätt upp mjöl i dl utan alltid räknat om till gram (1 dl=60 g) och sen dess så blir mina bak mycket bättre!