För många år sedan blev jag bjuden på en kaka som jag hoppas någon kan hjälpa mig med ett recept på. Det var en mjuk chokladkaka somman häller kokande vatten över innan man gräddar den. Resultatet blir chokladkaka med chokladsås inuti. Han som bjöd på kakan kallade den för flödekage men det är ju ett intetsägande namn. Hoppas någon känner igen kakan och kan hjälpa mig.
bitten5617 oktober 2014
Hej! receptet finns på matklubben under namnet Chokladflödekaka. Så det är bara för dig att söka på namnet. Lycka till!
petrapack17 oktober 2014
Nu hittade jag receptet. Hade nog helt enkelt stavat namnet fel när jag sökte sist. Tack för hjälpen!
eva2317 oktober 2014
Kan det vara denna?
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
150 g smält margarin
2 ägg
1 ½ dl hett vatten
Blanda alla torrvaror.
Smält smöret, vispa äggen försig.
Häll sedan i smöret och ägget i torrvarorna och häll sedan på det heta vattnet.
Vispa med elvisp.
Smeten blir rätt rinnig så tro inte att ni gjort någe fel...=)
För många år sedan blev jag bjuden på en kaka som jag hoppas någon kan hjälpa mig med ett recept på. Det var en mjuk chokladkaka somman häller kokande vatten över innan man gräddar den. Resultatet blir chokladkaka med chokladsås inuti. Han som bjöd på kakan kallade den för flödekage men det är ju ett intetsägande namn. Hoppas någon känner igen kakan och kan hjälpa mig.
Hej! receptet finns på matklubben under namnet Chokladflödekaka. Så det är bara för dig att söka på namnet. Lycka till!
Nu hittade jag receptet. Hade nog helt enkelt stavat namnet fel när jag sökte sist. Tack för hjälpen!
Kan det vara denna?
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
150 g smält margarin
2 ägg
1 ½ dl hett vatten
Blanda alla torrvaror.
Smält smöret, vispa äggen försig.
Häll sedan i smöret och ägget i torrvarorna och häll sedan på det heta vattnet.
Vispa med elvisp.
Smeten blir rätt rinnig så tro inte att ni gjort någe fel...=)
175-200 grader i ugnen i 35-40 minuter.