Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rosenvatten

  • Okänd 5 juni 2008

    Hej hopp!
    Jag har en flaska med rosenvatten i skafferiet som jag inte har använt överhuvudtaget. Den verkar väldigt god och jag har hört en hel del om att rosenvatten ska vara "pricken över i" när man bakar vissa saker.

    Men jag hittar inga recept där man ska ha rosenvatten i.
    eller hittar gör jag, men alla verkar vara ganska krångliga och eller ta lång tid.
    Jag är ute efternåt enkelt som jag kan göra nu(!!) med det jag har hemma.

    Funderade på att göra en typ kladdkaka med rosenvatten i, men eftersom jag aldrig har användt vattnet förut så vet jag inte som kakaosmaken tar över... och jag vet inte hur mycket man ska ha i heller!...

    Tror ni att det funkar att ha i när man gör Lemon Curd? låter ganska spännande men har inte riktigt tid och ork att äventyra en sats lemon curd genom att experimentera...


    aja, jag hör gärna på om ALLT ni har att säga om rosenvatten och recept med det i! både bu och bä! :p

    kram
    /Stina

  • lenajeanette 8 juni 2008

    Härligt att även använda som ett uppfriskande ansiktsvatten.

  • NewDown 8 juni 2008

    Jag har några recept inlaggda med rosvatten i, kolla gärna runt bland mina reccept.

  • The_mama97mia 8 juni 2008

    tror det ärmkt använt i typ persiska recept, har ingen egen erfarenhet men kolla in Leilas mat
    på tv4, eller recept.nu

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.