Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffranstips

  • catarinaher 18 december 2008

    Vill gärna dela med mig av mitt saffranstips som jag ärvt från min mor och mormor. Dagen före baket stöter jag ett paket saffran med 1 tsk socker och blandar med ca 2 dl av degvätskan (mjölken). Detta får stå över natten, gärna ett helt dygn. På detta sätt får man ut mycket mer smak av saffranet. Jag tycker det blir alldeles lagom smak och färg av 1 pkt saffran till en deg på 5 dl mjölk.

  • gnutten1 23 december 2008

    Ett tips hur du kan få ur mycket mer smak ur saffran är att blanda det med lite konjak och låta stå över natten... Funkar nog inte så bra med just bakning men i skaldjursrätter och såser m.m.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.