Vill gärna dela med mig av mitt saffranstips som jag ärvt från min mor och mormor. Dagen före baket stöter jag ett paket saffran med 1 tsk socker och blandar med ca 2 dl av degvätskan (mjölken). Detta får stå över natten, gärna ett helt dygn. På detta sätt får man ut mycket mer smak av saffranet. Jag tycker det blir alldeles lagom smak och färg av 1 pkt saffran till en deg på 5 dl mjölk.
gnutten123 december 2008
Ett tips hur du kan få ur mycket mer smak ur saffran är att blanda det med lite konjak och låta stå över natten... Funkar nog inte så bra med just bakning men i skaldjursrätter och såser m.m.
Vill gärna dela med mig av mitt saffranstips som jag ärvt från min mor och mormor. Dagen före baket stöter jag ett paket saffran med 1 tsk socker och blandar med ca 2 dl av degvätskan (mjölken). Detta får stå över natten, gärna ett helt dygn. På detta sätt får man ut mycket mer smak av saffranet. Jag tycker det blir alldeles lagom smak och färg av 1 pkt saffran till en deg på 5 dl mjölk.
Ett tips hur du kan få ur mycket mer smak ur saffran är att blanda det med lite konjak och låta stå över natten... Funkar nog inte så bra med just bakning men i skaldjursrätter och såser m.m.