Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftiga lussekatter?

  • 27 november 2000

    Är det någon som har ett bra recept på lussekatter? Jag har dåliga erfarenheter av torra lussekatter.Tack på förhand!

  • 28 november 2000

    Arla hade ett jättegott recept för nått år sen, och jag tycker de blir jättesaftiga och goda! Om receptet inte skulle finnas kvar så är dert som följer:50 gr jäst, 100 gr smör, 5 dl mjölk, 250 gr Lätt Kesella, 2 påsar saffran, 1½ dl socker, ½ tsk salt, ca 17 dl vetemjöl.Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör om tills den är upplöst. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet.Arbete degen tills den är blank och smidig och släpper från bunkens kanter. Tillsätt ev. mer mjöl. Låt jäsa övertäckt ca. 30 min.Arbeta degen på mjölat bakbord och forma till 35 lussekatter eller 4 bröd. Lägg på smorda eller bakplåtsklädda plåtar. Garnera med russin. Låt jäsa 20-30 min. Sätt ugnen på 225 grader för lussekatter och 200 för bröd. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-7 min. för lussekatter och 15-20 min för bröd.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.