Åh nej är det dags för dessa hemska semlor igen! Smakar ju som rostbröd med mandelmassa!!! Bojkotta, Tacka vet jag Napoleonbakelse:p
JennyV22 januari 2009
Gillar faktiskt inte heller semlor men det är mest grädden och mandelmassan jag har ont av. Det finns ju semlor med vaniljkräm - de passar mig bättre men då heter de väl inte semlor kanske :( Resten av familjen gillar semlor så det blir några stycken som köps hem ändå men bakar dom gör jag inte!
MalinJ22 januari 2009
Jag gjorde semlor enligt recept på recepten.se. De blev jätte-goda men lite väl stora. Man kan ju göra bullarna mindre om man vill det.
jenkar22 januari 2009
Jag tycker bara om semlorna från svarta katten.., å bara 1, max 2 st per år..., har aldrig testat att baka själv men fick smaka på en hembakad semla när jag var liten och minns att jag inte tyckte själva bullen var god men det finns säkert olika recept..
ros22 januari 2009
Jag gillar inte semlor......
Penne22 januari 2009
Åh!!! Jag är så sugen på semlor!! När är det semeldagen? Jag orkar inte vänta!!
frucaos22 januari 2009
Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.
MrsC22 januari 2009
"Fettis-dagen" är 24 februari :D...väntan är snart över.
Inga semlor innan dess...för mig!
bernit22 januari 2009
Vart tog semlor med varm mjölk vägen ?
The_mama97mia22 januari 2009
bernit, jag håller med dig. Det hette Hetvägg när jag var barn.
Jag brukar baka egna "mini-semlor" , det finns recept här på MK har inte lagt in ngt eget. Jag tycker om när dom är små. Ska definitivt prova en hetvägg när det blir dags! Tack för påminnelsen!
MrsC22 januari 2009
Hetvägg betyder semla med varm mjölk.
Andra namn: Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle.
God med både varm och kall mjölk till...fast jag vill gärna ha en god kopp te till min Semla.
softis22 januari 2009
Skrivet av frucaos den 22 jan 2009
Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.
Hej,jag är född å uppväxt i Norge,d finns semlor där som d gör i Sverige.Dom heter Fastelavensboller. Dom görs på olika sätt,ibland bara m grädde.Ibland m grädde å mandelmassa.Å ja,vissa lägger till sylt.Men visst finns det.(Y)
Eery23 januari 2009
är lat och köper färdiga bullar som jag fyller med bakmassa och grädde, klarar inte mandelmassan
Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.
Jag är allergisk mot mandel så jag köper aldrig semlor.
Däremot brukar jag baka vanliga släta bullar som jag fyller med sylt (helst hjortron) och grädde.
Brukar pudra över med florsocker, och äter ur djup tallrik med varm mjölk.
(Y)
He-Ni23 januari 2009
Skrivet av systeryster den 23 jan 2009
Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.
Leta på konsum där har jag hittat släta bullar
systeryster23 januari 2009
Tack för tipset!(Y) (Om att släta bullar hittas i bröddisken på konsum)
Härliga tider väntar :D
Vilket...vilka recept på semlor har du?
Här är ett:
Långa semlor
Åh nej är det dags för dessa hemska semlor igen! Smakar ju som rostbröd med mandelmassa!!! Bojkotta, Tacka vet jag Napoleonbakelse:p
Gillar faktiskt inte heller semlor men det är mest grädden och mandelmassan jag har ont av. Det finns ju semlor med vaniljkräm - de passar mig bättre men då heter de väl inte semlor kanske :( Resten av familjen gillar semlor så det blir några stycken som köps hem ändå men bakar dom gör jag inte!
Jag gjorde semlor enligt recept på recepten.se. De blev jätte-goda men lite väl stora. Man kan ju göra bullarna mindre om man vill det.
Jag tycker bara om semlorna från svarta katten.., å bara 1, max 2 st per år..., har aldrig testat att baka själv men fick smaka på en hembakad semla när jag var liten och minns att jag inte tyckte själva bullen var god men det finns säkert olika recept..
Jag gillar inte semlor......
Åh!!! Jag är så sugen på semlor!! När är det semeldagen? Jag orkar inte vänta!!
Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.
"Fettis-dagen" är 24 februari :D...väntan är snart över.
Inga semlor innan dess...för mig!
Vart tog semlor med varm mjölk vägen ?
bernit, jag håller med dig. Det hette Hetvägg när jag var barn.
Jag brukar baka egna "mini-semlor" , det finns recept här på MK har inte lagt in ngt eget. Jag tycker om när dom är små. Ska definitivt prova en hetvägg när det blir dags! Tack för påminnelsen!
Hetvägg betyder semla med varm mjölk.
Andra namn: Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle.
God med både varm och kall mjölk till...fast jag vill gärna ha en god kopp te till min Semla.
Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.
Hej,jag är född å uppväxt i Norge,d finns semlor där som d gör i Sverige.Dom heter Fastelavensboller. Dom görs på olika sätt,ibland bara m grädde.Ibland m grädde å mandelmassa.Å ja,vissa lägger till sylt.Men visst finns det.(Y)
är lat och köper färdiga bullar som jag fyller med bakmassa och grädde, klarar inte mandelmassan
sylt går helt bort:(
Testa dessa. Är man hjortronfreak så är de supergoda!
Norrlandssemlor med hjortron
Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.
Testa dessa. Är man hjortronfreak så är de supergoda!
Norrlandssemlor med hjortron
Låter mycket gott! (Y)
Jag är allergisk mot mandel så jag köper aldrig semlor.
Däremot brukar jag baka vanliga släta bullar som jag fyller med sylt (helst hjortron) och grädde.
Brukar pudra över med florsocker, och äter ur djup tallrik med varm mjölk.
(Y)
Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.
Leta på konsum där har jag hittat släta bullar
Tack för tipset!(Y) (Om att släta bullar hittas i bröddisken på konsum)