Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Semmelrecept...

  • MrsC 22 januari 2009

    Härliga tider väntar :D
    Vilket...vilka recept på semlor har du?

    Här är ett:


    Långa semlor

  • Babzan 22 januari 2009

    Åh nej är det dags för dessa hemska semlor igen! Smakar ju som rostbröd med mandelmassa!!! Bojkotta, Tacka vet jag Napoleonbakelse:p

  • JennyV 22 januari 2009

    Gillar faktiskt inte heller semlor men det är mest grädden och mandelmassan jag har ont av. Det finns ju semlor med vaniljkräm - de passar mig bättre men då heter de väl inte semlor kanske :( Resten av familjen gillar semlor så det blir några stycken som köps hem ändå men bakar dom gör jag inte!

  • MalinJ 22 januari 2009

    Jag gjorde semlor enligt recept på recepten.se. De blev jätte-goda men lite väl stora. Man kan ju göra bullarna mindre om man vill det.

  • jenkar 22 januari 2009

    Jag tycker bara om semlorna från svarta katten.., å bara 1, max 2 st per år..., har aldrig testat att baka själv men fick smaka på en hembakad semla när jag var liten och minns att jag inte tyckte själva bullen var god men det finns säkert olika recept..

  • ros 22 januari 2009

    Jag gillar inte semlor......

  • Penne 22 januari 2009

    Åh!!! Jag är så sugen på semlor!! När är det semeldagen? Jag orkar inte vänta!!

  • frucaos 22 januari 2009

    Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
    Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
    Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.

  • MrsC 22 januari 2009

    "Fettis-dagen" är 24 februari :D...väntan är snart över.
    Inga semlor innan dess...för mig!

  • bernit 22 januari 2009

    Vart tog semlor med varm mjölk vägen ?

  • The_mama97mia 22 januari 2009

    bernit, jag håller med dig. Det hette Hetvägg när jag var barn.
    Jag brukar baka egna "mini-semlor" , det finns recept här på MK har inte lagt in ngt eget. Jag tycker om när dom är små. Ska definitivt prova en hetvägg när det blir dags! Tack för påminnelsen!

  • MrsC 22 januari 2009

    Hetvägg betyder semla med varm mjölk.
    Andra namn: Semla, fastlagsbulle, fettisdagsbulle.

    God med både varm och kall mjölk till...fast jag vill gärna ha en god kopp te till min Semla.

  • softis 22 januari 2009

    Skrivet av frucaos den 22 jan 2009

    Semlor är trevligt, men jag är lite anti att de ska börja säljas redan runt nyår! Det räcker gott att äta dem från semeldagen och fram till påsk!
    Här i Norge har de en variant (mycket tråkigare än våra svenska semlor) som bara äts en enda dag på året! Skär locket av semlan, bred lite sylt (jordgubb tror jag) på och toppa med en klick grädde. Suck. Vi ska lära dem hur semlor ska smaka!
    Har inget speciellt recept - men tycker inte att de ska vara för stora.


    Hej,jag är född å uppväxt i Norge,d finns semlor där som d gör i Sverige.Dom heter Fastelavensboller. Dom görs på olika sätt,ibland bara m grädde.Ibland m grädde å mandelmassa.Å ja,vissa lägger till sylt.Men visst finns det.(Y)

  • Eery 23 januari 2009

    är lat och köper färdiga bullar som jag fyller med bakmassa och grädde, klarar inte mandelmassan

    sylt går helt bort:(

  • tilda 23 januari 2009

    Testa dessa. Är man hjortronfreak så är de supergoda!
    Norrlandssemlor med hjortron

  • systeryster 23 januari 2009

    Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
    Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
    Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.

  • MrsC 23 januari 2009

    Skrivet av tilda den 23 jan 2009

    Testa dessa. Är man hjortronfreak så är de supergoda!
    Norrlandssemlor med hjortron



    Låter mycket gott! (Y)

  • soderen 23 januari 2009

    Jag är allergisk mot mandel så jag köper aldrig semlor.
    Däremot brukar jag baka vanliga släta bullar som jag fyller med sylt (helst hjortron) och grädde.
    Brukar pudra över med florsocker, och äter ur djup tallrik med varm mjölk.
    (Y)

  • He-Ni 23 januari 2009

    Skrivet av systeryster den 23 jan 2009

    Semlor äts nu året om och det känns inte riktigt.Speciellt de med saffran till jul har jag lite svårt för.
    Ni som hittat ofyllda semlor i butiken, dvs släta kardemummabullar, var det från en lokal bagare eller har något rikstäckande bageri det? Vill gärna ha tips om jag ska leta på konsum eller ica?
    Har inte hittat några förra säsongen.:'( Mitt egna recept på semlebullar tycker jag inte om, men jag kanske får prova något av de ni har föreslagit iställe.



    Leta på konsum där har jag hittat släta bullar

  • systeryster 23 januari 2009

    Tack för tipset!(Y) (Om att släta bullar hittas i bröddisken på konsum)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.