Varför går det inte att skära radiokakan utan att den faller i bitar?
Är den för kall,för tunna bitar eller något annat.
Ska den vara i rumstemperatur någon timme innan man skär upp den, vad gör jag för fel!
Tur att smaken är underbar så den har rykande åtgång ändå :)
Tussilago_Flikkan25 december 2012
Låter som den är för kall.. låt den stå framme en stund o prova igen :)
chantana25 december 2012
Ska testa att låta den ligga framme några timmar i morgon och testa då.
MosterNettan25 december 2012
Inte för tunna bitar, lite drygt 1 cm. Men kanske har du för mycket kex i kakan. Jag vet att mormor "snålade" på kexen för att den skulle hålla ihop.
chantana25 december 2012
Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!
MosterNettan26 december 2012
Skrivet av chantana den 25 dec 2012
Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!
Jag älskar radiokaka, men jag har inte ätit det på många år. Mormor och mamma gjorde den alltid till jul!
Lycka till med din kaka!
chantana26 december 2012
Ja visst är den god vi hade den alltid på julafton när jag var liten så nu vill jag fortsätta med den traditionen. Det blev bättre när jag skar tjockare skivor och den var rumstempererad.
Varför går det inte att skära radiokakan utan att den faller i bitar?
Är den för kall,för tunna bitar eller något annat.
Ska den vara i rumstemperatur någon timme innan man skär upp den, vad gör jag för fel!
Tur att smaken är underbar så den har rykande åtgång ändå :)
Låter som den är för kall.. låt den stå framme en stund o prova igen :)
Ska testa att låta den ligga framme några timmar i morgon och testa då.
Inte för tunna bitar, lite drygt 1 cm. Men kanske har du för mycket kex i kakan. Jag vet att mormor "snålade" på kexen för att den skulle hålla ihop.
Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!
Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!
Jag älskar radiokaka, men jag har inte ätit det på många år. Mormor och mamma gjorde den alltid till jul!
Lycka till med din kaka!
Ja visst är den god vi hade den alltid på julafton när jag var liten så nu vill jag fortsätta med den traditionen. Det blev bättre när jag skar tjockare skivor och den var rumstempererad.