Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Skära radiokakan?

  • chantana 25 december 2012

    Varför går det inte att skära radiokakan utan att den faller i bitar?

    Är den för kall,för tunna bitar eller något annat.
    Ska den vara i rumstemperatur någon timme innan man skär upp den, vad gör jag för fel!

    Tur att smaken är underbar så den har rykande åtgång ändå :)

  • Tussilago_Flikkan 25 december 2012

    Låter som den är för kall.. låt den stå framme en stund o prova igen :)

  • chantana 25 december 2012

    Ska testa att låta den ligga framme några timmar i morgon och testa då.

  • MosterNettan 25 december 2012

    Inte för tunna bitar, lite drygt 1 cm. Men kanske har du för mycket kex i kakan. Jag vet att mormor "snålade" på kexen för att den skulle hålla ihop.

  • chantana 25 december 2012

    Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!

  • MosterNettan 26 december 2012

    Skrivet av chantana den 25 dec 2012

    Så kan det också vara och att jag skurit för tunna skivor, ska låta den ligga framme och skära tjocka skivor. Tack!


    Jag älskar radiokaka, men jag har inte ätit det på många år. Mormor och mamma gjorde den alltid till jul!

    Lycka till med din kaka!

  • chantana 26 december 2012

    Ja visst är den god vi hade den alltid på julafton när jag var liten så nu vill jag fortsätta med den traditionen. Det blev bättre när jag skar tjockare skivor och den var rumstempererad.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.