Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

smak på kladdkakor?

  • Jilliii 31 oktober 2009

    hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??

    måste tillägga att det e borttappat!!!!!"


    o så en fråga, finns det andra smaker på kladdkakor än just choklad, någon som testat?
    typ cola etc etc..

  • Kramizenn 31 oktober 2009

    Chile smak... jättegott

  • Haw 31 oktober 2009

    Jag har haft några droppar pepparmyntolja i min. Kan gärna läggar några after eight på när den kommit ut och fortfarande är varm. MMMMmmumma!!!

  • AnneNi 31 oktober 2009

    Det är gott att lägga halva dumlekolor i kladdkakan. Det blir ju förstås ingen kraftig chokladsmak. Men gott är det iaf tycker jag! Annars är kladdkakor med tryffel på väldigt goda och chokladiga oftast.

  • boz1965 31 oktober 2009

    Skrivet av Kramizenn den 31 okt 2009

    Chile smak... jättegott


    Chili och choklad "gifter sig" dessutom riktigt bra smakmässigt.

  • idea_ 1 november 2009

    En jag har jobbat med hade en slurk glögg i sin som hon bjöd på till lucia förra året, det var smaskens, men vi var tvugna att fråga vad den hemliga ingrediensen var då det bara blev en kryddig (men god) eftersmak.

  • sophie_hu 3 november 2009

    Skrivet av Jilliii den 31 okt 2009

    hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??



    Hej!
    Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D

  • 2mrsh 3 november 2009

    Pressa saften samt riv skalet av 1 apelsin i smeten. För extra supermäktig kladdkaka - bryt bitar av Marabou apelsinkrokant och lägg ovanpå direkt efter du tagit ut den ur ugnen. Bred ut den lite när den har smält.
    SUPERGOTT!

  • UllaC 3 november 2009

    Har fått ett annorlunda recept på kladdkaka av min dotters kompis.
    Kladdkaka med whiskysås

  • segerwitch 3 november 2009

    Den här kladdkakan är bara sååå god!
    Räkans Kladdkaka

  • Jilliii 3 november 2009

    Skrivet av sophie_hu den 3 nov 2009

    Skrivet av Jilliii den 31 okt 2009

    hej. nu har jag fått för mig att jag vill ha kladdkaka. vill ha en med riktigt kraftig chokladsmak.. hade ett recept jag fick från en kock, en riktig lyx variant som innehöll 6 ägg om jag inte minns fel, och mycket choklad. den var tvungen att stå ett dygn annars var det som chokladsoppa men efter det så ... wow... nån som har nått liknande recept??



    Hej!
    Kan du dela med dig av det receptet? Låter jätte gott:D


    hade..... borta :'(

  • Jilliii 3 november 2009

    Skrivet av segerwitch den 3 nov 2009

    Den här kladdkakan är bara sååå god!
    Räkans Kladdkaka



    låter ungefär som det jag hade en gång.. tusen tack, måste testas

  • imellis 9 november 2009

    Håller med om det där med dumle kolorna. (Y)
    Ibland blir det att jag också lägger på ett par plopp (eller center) ovanpå efter jag tagit ut en ur ugnen. Smarrigt!

  • bakakaka 10 november 2009

    Denna är fantastiskt god.
    Citronkladdkaka

  • smeand 10 november 2009

    Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.

  • rosagosa 10 november 2009

    Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009

    Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.

    Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?

  • Erajscha 10 november 2009

    Skrivet av rosagosa den 10 nov 2009

    Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009

    Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.

    Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?


    Kanske är ett LCHF-recept? *ser hoppfull ut*

  • Amika 10 november 2009

    Chokladkolakaka


    Den är så ljuvligt god.... För mig finns ingen godare... :)

  • smeand 10 november 2009

    Skrivet av rosagosa den 10 nov 2009

    Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009

    Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.

    Men jag undrar ska där inte vara nåt mjöl?


    Nej, inget mjöl. Den blir jätte god!

  • Erajscha 10 november 2009

    Skrivet av saralandqvist den 10 nov 2009

    Jag har ett recept på en chokladkaka som med; 5 ägg, 200 g fin choklad, 200 g smör, 2 dl socker och en nypa salt. Smält shoklad och smör i vattenbad. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulorna och socker pösigt och blanda med chokladen och en nypa salt. Vänd ner äggvitorna. Grädda i 200 grader, 15-20 minuter. Låt svalna.


    Kan du inte lägga in receptet så man kan spara det i sin kokbok?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.