Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Smakråd inför ett slutprov!

  • VampireSweety 9 december 2014

    Hej.
    Jag undrar om någon vänlig själ vill ge mig ett litet smakråd inför mitt slutprov.
    Jag har tänkt mig att göra en gelé till efterrätt med jul tema (passar ju bra med tanke på att julen nalkas), med smaker som saffran & stjärnanis samt eventuellt kanel. Då kommer min fundering om honungsmelon gifter sig bra med blandningnen eller om man ska ta apelsin istället?

    Tack på förhand
    // En blivande kock

  • Gnurf 9 december 2014

    Hur tänker du dig anrättningen? Blir det frukt i gelé? Eller ska du bara glacera med gelé? Ovanpå en kaka? Någon gräddbaserad del av desserten utöver frukt/gelé?

    Det finns ju vissa frukter som dessutom har en "nedbrytande" effekt på gelatin, dvs det finns risk att det blir rinnigt. Vet dock inte om det gäller honungsmelon/apelsin....

    Ska du provlaga innan ditt slutprov?

    *Många frågor blir det* {beauty}

  • VampireSweety 9 december 2014

    Jag hade tänkt anvämda frukten att göra en dryck/saft liknande som kokas upp med stjärnanis/kanelstång & lite socker. Har tänkt försöka prov laga innan, om jag hinner {eat} Visst blir det de ;)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.