Hej jag undrar om det finns nån som har ett recept på sockerkaka innehållande oboy-pulver?Den ska även ha glasyr med oboy.
Gnurf26 mars 2009
O´boy innehåller väl som främsta ingrediens SOCKER antar jag...så du kan nog bara byta ut sockret (som man brukar vispa med ägg) mot O´boy å sen tuta å köra bara!! Typ ungefär såhär: :p
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk eller vatten
2-3 ägg (2 stora eller 3 små)
1,5 dl O´boy
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Nu förutsätter jag att du vet hur man slänger ihop en vanlig Sockerkaka :)
Annars innehåller O´boy en hel del trista tillsatser som härdat veg fett osv: :'(
2095, O’boy chokladdryck
Dosering: 22g/ 130 ml
Förvaring: Torrt och svalt.
Ingredienser: Socker, fettreducerad kakao (10%), vasslepulver, skummjölkspulver, glukossirap, härdad vegetabilisk olja, mjölkprotein, aromer, antiklumpmedel (E341), salt, mjölksocker, förtjockningsmedel (E466), emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E340), färgämne (E160a).
Näringsvärden per 100g
Energivärde: 1670KJ/395 kcal
Protein: 7,3g
Kolhydrater 76g
Fett: 6,6g
Sodium : 0,4g
För mer information kontakta Kraft Foods Sverige +46 8 627 10 00
MrsC26 mars 2009
O´boy Sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk O´boy / istället för vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g margarin eller smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
måste ju också fungera :D
crollan27 mars 2009
Min äldsta dotter älskar att baka. Hon gjorde muffins med O´boy en gång, men hon uteslöt inte sockret ur receptet. Det blev SÖTT!!
Det är nog som det redan är skrivet. Uteslut en del av sockermängden så går det nog bra.
(kan säga att hon använde MYCKET O´boy.)
Har man inte provat så får man aldrig veta.
Mison27 mars 2009
Skrivet av Gnurf den 26 mar 2009
O´boy innehåller väl som främsta ingrediens SOCKER antar jag...så du kan nog bara byta ut sockret (som man brukar vispa med ägg) mot O´boy å sen tuta å köra bara!! Typ ungefär såhär: :p
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk eller vatten
2-3 ägg (2 stora eller 3 små)
1,5 dl O´boy
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Nu förutsätter jag att du vet hur man slänger ihop en vanlig Sockerkaka :)
Annars innehåller O´boy en hel del trista tillsatser som härdat veg fett osv: :'(
2095, O’boy chokladdryck
Dosering: 22g/ 130 ml
Förvaring: Torrt och svalt.
Ingredienser: Socker, fettreducerad kakao (10%), vasslepulver, skummjölkspulver, glukossirap, härdad vegetabilisk olja, mjölkprotein, aromer, antiklumpmedel (E341), salt, mjölksocker, förtjockningsmedel (E466), emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E340), färgämne (E160a).
Näringsvärden per 100g
Energivärde: 1670KJ/395 kcal
Protein: 7,3g
Kolhydrater 76g
Fett: 6,6g
Sodium : 0,4g
För mer information kontakta Kraft Foods Sverige +46 8 627 10 00
Gulp! :'( Det har jag inte tänkt på!! Sonen dricker mycket O´boy på helgerna. Nog för att jag tjatat på honom om att det innehåller mycket socker, men de andra tillsatserna har jag inte tänkt på. Funderar på att slopa O´boy helt och hållet. (N)
anneli198927 mars 2009
godare att blanda egen chokladdryck tycker jag kakao och socker to the people!
Gnurf27 mars 2009
Mison:
Tyvärr är det ju så där med många halvfabrikat, som O´boy tex, de innehåller en massa grejsimojs förutom det söta och det chokladiga. Att lära ett barn dricka någonting annat än den tillvanda frukostdrycken kan visa sig svårt...det är iaf min erfarenhet...:(
JessicaFrej:
Socker är tyvärr den breda massans heroin, man adapterar otroligt snabbt till socker vilket tyvärr kan leda till att man tappar den smaksensation som tex osockrad frukt ger.
anneli198927 mars 2009
man får ta mina uttalanden med en nypa salt:D, håller helt med om detta över sockrade liv vi har. själv äter jag aldrig färdig sötade grejer som yogurt, sylt, saft ect utan sötar med frukt och bär.
men vill man dricka choklad så gör den själv och dissa Oboy!
Gnurf27 mars 2009
Ja...Gott&Blandat är kanske bäst...Sött, Salt och Syrligt i samma påse. Tutti Frutti fanns det ett tv-program som kallades en gång i tiden...lite av varje så att säga för alla smakriktningar...å en lobotomerad programledare på köpet...:p
Men jag är inte absolutist på något vis, Socker ÄR gott och som barn blev det alltid socker på gröt och pannkaka. Det kör jag fortfarande med :o fast det blir inte så ofta nuförtiden, 2 ggr i månaden kanske....:)
Mison27 mars 2009
Skrivet av Gnurf den 27 mar 2009
Mison:
Tyvärr är det ju så där med många halvfabrikat, som O´boy tex, de innehåller en massa grejsimojs förutom det söta och det chokladiga. Att lära ett barn dricka någonting annat än den tillvanda frukostdrycken kan visa sig svårt...det är iaf min erfarenhet...:(
JessicaFrej:
Socker är tyvärr den breda massans heroin, man adapterar otroligt snabbt till socker vilket tyvärr kan leda till att man tappar den smaksensation som tex osockrad frukt ger.
Jo gråt och tandagnisslan lär det ju bli... Men på samma sätt som man adapterar snabbt till socker så är min erfarenhet att man vänjer sig av med socker ganska snabbt också.
Har precis som JessicaFrej också gått över allt mer till att söta med frukt och bär istället och även om det blev gnäll i början så har alla vant sig förvånansvärt snabbt.
O´boyavvänjning blir det här! May the force be with me! :p
anneli198927 mars 2009
Power to the people!
jobbigt jag just fick 4 kilo godis ställt bredvid mig i receptionen och den skålen ska stå där ända till klockan fem, kanske ska näma att de är pinfärskt från fabrik inte allt för ofta de händer, men jag ska försöka hålla fingrarna på tagentbordet istället:D
Gnurf27 mars 2009
Yoda-Gnurf:
"Strong indeed is the force in this child...turn away from the O´boy side he must" (Y)
Äsch...ta nu en liten karamell Jessica...ingen som vare sig märker nått eller misstycker. Bara bra att kolhydratladda innan Fredagsnatten är över Oss...:p Seså...släpp tangentbordet...ser du inte hur läckra de ÄR...föreställ dig den underbara smaken i munnen...:p
Hej jag undrar om det finns nån som har ett recept på sockerkaka innehållande oboy-pulver?Den ska även ha glasyr med oboy.
O´boy innehåller väl som främsta ingrediens SOCKER antar jag...så du kan nog bara byta ut sockret (som man brukar vispa med ägg) mot O´boy å sen tuta å köra bara!! Typ ungefär såhär: :p
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk eller vatten
2-3 ägg (2 stora eller 3 små)
1,5 dl O´boy
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Nu förutsätter jag att du vet hur man slänger ihop en vanlig Sockerkaka :)
Annars innehåller O´boy en hel del trista tillsatser som härdat veg fett osv: :'(
2095, O’boy chokladdryck
Dosering: 22g/ 130 ml
Förvaring: Torrt och svalt.
Ingredienser: Socker, fettreducerad kakao (10%), vasslepulver, skummjölkspulver, glukossirap, härdad vegetabilisk olja, mjölkprotein, aromer, antiklumpmedel (E341), salt, mjölksocker, förtjockningsmedel (E466), emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E340), färgämne (E160a).
Näringsvärden per 100g
Energivärde: 1670KJ/395 kcal
Protein: 7,3g
Kolhydrater 76g
Fett: 6,6g
Sodium : 0,4g
För mer information kontakta Kraft Foods Sverige +46 8 627 10 00
O´boy Sockerkaka
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk O´boy / istället för vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g margarin eller smör
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
måste ju också fungera :D
Min äldsta dotter älskar att baka. Hon gjorde muffins med O´boy en gång, men hon uteslöt inte sockret ur receptet. Det blev SÖTT!!
Det är nog som det redan är skrivet. Uteslut en del av sockermängden så går det nog bra.
(kan säga att hon använde MYCKET O´boy.)
Har man inte provat så får man aldrig veta.
O´boy innehåller väl som främsta ingrediens SOCKER antar jag...så du kan nog bara byta ut sockret (som man brukar vispa med ägg) mot O´boy å sen tuta å köra bara!! Typ ungefär såhär: :p
50 g margarin eller smör
1 dl mjölk eller vatten
2-3 ägg (2 stora eller 3 små)
1,5 dl O´boy
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Nu förutsätter jag att du vet hur man slänger ihop en vanlig Sockerkaka :)
Annars innehåller O´boy en hel del trista tillsatser som härdat veg fett osv: :'(
2095, O’boy chokladdryck
Dosering: 22g/ 130 ml
Förvaring: Torrt och svalt.
Ingredienser: Socker, fettreducerad kakao (10%), vasslepulver, skummjölkspulver, glukossirap, härdad vegetabilisk olja, mjölkprotein, aromer, antiklumpmedel (E341), salt, mjölksocker, förtjockningsmedel (E466), emulgeringsmedel (E471), stabiliseringsmedel (E340), färgämne (E160a).
Näringsvärden per 100g
Energivärde: 1670KJ/395 kcal
Protein: 7,3g
Kolhydrater 76g
Fett: 6,6g
Sodium : 0,4g
För mer information kontakta Kraft Foods Sverige +46 8 627 10 00
Gulp! :'( Det har jag inte tänkt på!! Sonen dricker mycket O´boy på helgerna. Nog för att jag tjatat på honom om att det innehåller mycket socker, men de andra tillsatserna har jag inte tänkt på. Funderar på att slopa O´boy helt och hållet. (N)
godare att blanda egen chokladdryck tycker jag kakao och socker to the people!
Mison:
Tyvärr är det ju så där med många halvfabrikat, som O´boy tex, de innehåller en massa grejsimojs förutom det söta och det chokladiga. Att lära ett barn dricka någonting annat än den tillvanda frukostdrycken kan visa sig svårt...det är iaf min erfarenhet...:(
JessicaFrej:
Socker är tyvärr den breda massans heroin, man adapterar otroligt snabbt till socker vilket tyvärr kan leda till att man tappar den smaksensation som tex osockrad frukt ger.
man får ta mina uttalanden med en nypa salt:D, håller helt med om detta över sockrade liv vi har. själv äter jag aldrig färdig sötade grejer som yogurt, sylt, saft ect utan sötar med frukt och bär.
men vill man dricka choklad så gör den själv och dissa Oboy!
Ja...Gott&Blandat är kanske bäst...Sött, Salt och Syrligt i samma påse. Tutti Frutti fanns det ett tv-program som kallades en gång i tiden...lite av varje så att säga för alla smakriktningar...å en lobotomerad programledare på köpet...:p
Men jag är inte absolutist på något vis, Socker ÄR gott och som barn blev det alltid socker på gröt och pannkaka. Det kör jag fortfarande med :o fast det blir inte så ofta nuförtiden, 2 ggr i månaden kanske....:)
Mison:
Tyvärr är det ju så där med många halvfabrikat, som O´boy tex, de innehåller en massa grejsimojs förutom det söta och det chokladiga. Att lära ett barn dricka någonting annat än den tillvanda frukostdrycken kan visa sig svårt...det är iaf min erfarenhet...:(
JessicaFrej:
Socker är tyvärr den breda massans heroin, man adapterar otroligt snabbt till socker vilket tyvärr kan leda till att man tappar den smaksensation som tex osockrad frukt ger.
Jo gråt och tandagnisslan lär det ju bli... Men på samma sätt som man adapterar snabbt till socker så är min erfarenhet att man vänjer sig av med socker ganska snabbt också.
Har precis som JessicaFrej också gått över allt mer till att söta med frukt och bär istället och även om det blev gnäll i början så har alla vant sig förvånansvärt snabbt.
O´boyavvänjning blir det här! May the force be with me! :p
Power to the people!
jobbigt jag just fick 4 kilo godis ställt bredvid mig i receptionen och den skålen ska stå där ända till klockan fem, kanske ska näma att de är pinfärskt från fabrik inte allt för ofta de händer, men jag ska försöka hålla fingrarna på tagentbordet istället:D
Yoda-Gnurf:
"Strong indeed is the force in this child...turn away from the O´boy side he must" (Y)
Äsch...ta nu en liten karamell Jessica...ingen som vare sig märker nått eller misstycker. Bara bra att kolhydratladda innan Fredagsnatten är över Oss...:p Seså...släpp tangentbordet...ser du inte hur läckra de ÄR...föreställ dig den underbara smaken i munnen...:p