Jag har idag varit på konformationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.
Vivoplena29 juni 2008
Det var inte någon sorts frozen cheesecake? Var den fryst eller "smälte" den i munnen ändå?
FarmorMaya30 juni 2008
Åh, Åh. Detta låter spännande.
Om ingen här kan hjälpa dig så snälla kontakta värdfolket och fråga efter receptet. Sen hoppas jag att du delger oss Matglada det här på Matklubben.
Lycka till med letandet och ha en bra dag.
:D
Nallepuh1330 juni 2008
Ja hoppas du hittar receptet så vi i Matklubben kan få den också.
Vivoplena du skrev något om frozen cheescake det låter gott finns det receptet att hitta här på Matklubben?
Bianca30 juni 2008
Kan det vara denna du menar?
Kolapaj med bär och färskost
Buffé nr 9 2006, sid 10
Ingredienser
Portioner: 12-15
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör
TILL SERVERING
1 liter blandade bär, t ex hallon och blåbär
2 burkar kesella (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.
4. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°C eller 20–30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av kolan i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig.
5. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.
6. Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsockret.
Jag har idag varit på konfirmationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.
Den var inte frusen, utan den hade en väldigt tunn botten och en fyllning som var ett mellan ting av kladdkaka och chokladmousse. Den är väldigt svår att beskriva men som sagt den smälte i munnen.
Vivoplena30 juni 2008
Okej. När du skrev just "smälte" så trodde jag den var frusen.
Bagarbabe7 juli 2008
Jag tror jag vet vad du menar..
Låter som det var en tunn mördegsbotten..
Som man sedan gjort en chokladtryffel och hällt i skalet.
Chokladtryffel är busenkelt att göra.. I princip bara Choklad, grädde och en klick smör.
Går att hitta recept överallt! Kan tyvärr inte länka till något direkt nu :(
Jag har idag varit på konformationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.
Det var inte någon sorts frozen cheesecake? Var den fryst eller "smälte" den i munnen ändå?
Åh, Åh. Detta låter spännande.
Om ingen här kan hjälpa dig så snälla kontakta värdfolket och fråga efter receptet. Sen hoppas jag att du delger oss Matglada det här på Matklubben.
Lycka till med letandet och ha en bra dag.
:D
Ja hoppas du hittar receptet så vi i Matklubben kan få den också.
Vivoplena du skrev något om frozen cheescake det låter gott finns det receptet att hitta här på Matklubben?
Kan det vara denna du menar?
Kolapaj med bär och färskost
Buffé nr 9 2006, sid 10
Ingredienser
Portioner: 12-15
100 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
1-2 msk kallt vatten
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl sirap
200 g smör
TILL SERVERING
1 liter blandade bär, t ex hallon och blåbär
2 burkar kesella (à 2 1/2 dl)
4 tsk vaniljsocker
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär smöret i bitar, mixa smöret med mjölet i en matberedare till en smulig deg, tillsätt vattnet. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen i 30 minuter.
3. Tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och grädda tills den är gyllenbrun, ca 25 minuter.
4. Koka grädde, socker och sirap i en kastrull till 120°C eller 20–30 minuter. Har man ingen hushållstermometer kan man göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av kolan i en kopp med kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är kolasmeten färdig.
5. Skär smöret i bitar och rör ner lite i taget i kolan. Häll upp kolan i pajskalet och ställ i kylskåp så den får stelna.
6. Lägg på bären och servera med färskosten smaksatt med vaniljsockret.
Frozen cheesecake
Jag har idag varit på konfirmationsfika och där hade man en paj / tårta liknande kladdkaka men med en tunn ljus botten. Den bara smälte i munnen och undrar nu om någon kan hjälpa mig.
Den var inte frusen, utan den hade en väldigt tunn botten och en fyllning som var ett mellan ting av kladdkaka och chokladmousse. Den är väldigt svår att beskriva men som sagt den smälte i munnen.
Okej. När du skrev just "smälte" så trodde jag den var frusen.
Jag tror jag vet vad du menar..
Låter som det var en tunn mördegsbotten..
Som man sedan gjort en chokladtryffel och hällt i skalet.
Chokladtryffel är busenkelt att göra.. I princip bara Choklad, grädde och en klick smör.
Går att hitta recept överallt! Kan tyvärr inte länka till något direkt nu :(
Det kan inte ha varit en choklad cheesecake?