Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Sorbet utan äggvita?

  • Mymlan92 13 januari 2012

    Ja, hur är det? Har ni nåt bra recept så släng hit det! Hade tänkt köpa hallonsorbet till helgen, men kom på att de sorter som finns i min affär innehåller guarkärnmjöl, vilket jag inte tål. Är också allergisk mot ägg(plus en hel del annat), och de recept jag hittat på nätet innehåller förstås äggvita. Har heller ingen glassmaskin, utan tänkte köra med en mixer. Så... anyone?

  • jollo10 13 januari 2012

    Ojoj, svårt med alla dessa allergier att hitta ett bra recept

    Lycka till!

  • husmusen88 13 januari 2012

    Sorbet är ju bara fryst frukt i sockerlag som man slår sönder i mixer eller liknande och fryser om man vill det. Jag använder aldrig äggvita, och det funkar bra ändå.
    Annars så har Sia och Oatley sorbet utan ägg, mjölk och soja. Hittar inget om guarkärnmjöl dock.

    http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/86-chokladsorbet
    http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/70-citronsorbet
    http://www.glassrecept.se/recept/sorbetrecept/218-jordgubbs-och-kiwisorbet

  • The_mama97mia 13 januari 2012

    http://sockertussen.blogspot.com/2011/07/sorbet-granita-med-hallon-och-vitt-te.html

    inga problem att göra det du vill utan ägg och guarkärnmjöl, tänk Granité - samma som sorbet egentligen.

  • Annjack 13 januari 2012

    Hejsan Mymlan92 !

    Här kommer ett recept på Hallonsorbet & Mangosorbet som jag brukar göra, hoppas att du tål allt som finns i.

    Hallonsorbet
    1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
    1 ½ dl vatten
    1 ½ dl strösocker
    225 g frysta, passerade hallon

    Gör så här = Tina hallonen och passera dem genom en sil.
    Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
    Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
    Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
    Blanda i hallonpurén.
    Kyl i kallt vattenbad.
    Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.

    Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av mangosorbet.

    Mangosorbet
    1 gelatinblad ( eller motsvarande mängd gelatinpulver se på förpackningen )
    1 ½ dl vatten
    1 ½ dl strösocker
    2 dl mangopuré ( barnmatsburk )

    Gör så här =
    Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
    Koka vatten och strösocker livligt till en simmig lag i en kastrull, ca 5 min.
    Ta upp gelatinbladet och smält det i den varma sockerlagen.
    Blanda i mangopurén.
    Kyl i kallt vattenbad.
    Sedan in med kastrullen eller annan metallform i frysen. Fryser snabbare då.

    Formas till kulor med glass skoppa och serveras gärna med en kula av hallonsorbet.

    Hoppas att det smakar bra !
    Allergihälsningar från Annjack

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.