Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Spunnet socker

  • 15 november 2000

    Jag har letat efter hur man gör spunnet socker men inte hittat. Hur gör man?

  • 15 november 2000

    Antingen köper du spunnet socker av en konditor eller så gör du det själv så här:1 kg socker50 g glykos (köps på apotek)2 dl vattenKoka väl, skumma, pensla kanterna med vatten för att motverka kristallisering. Koka till 154°C, prova i iskallt vatten om du inte hartermometer, provet ska bli hårt men vara som genomskinligt glas, inte gulbrunt. Avbryt uppvärmningen genom att ställa kastrullen i kallt vatten några sekunder. Doppa en björkkvistvisp eller avklippt ballongvisp i sockret och sväng hastigt över två kvastskaft mellan ett par stolar. Täck golvet väl med tidningar eller smörpapper först. Och för allt i världen, bränn dig inte, socker är ruskigt varmt! Det här kräver litet övningoch teknik, men vi önskar dig verkligen lycka till!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.