Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårta, kaka eller nåt till studentfest vid jul?

  • jungfrun 27 november 2012

    Hejsan, vi ska nästa vecka ha dotterns studentfest och ha det i form av en glöggbjudning med salt och lite sött.
    Har beställt en färdig tårta som dottern gillar men tänkte ännu göra några själv. Skulle behöva idéer vad som är gott och passar. Ett plus är om jag kan frysa in den i förväg, har så mycket annat dagarna före.....
    Alltså, jag efterlyser recept på någon tårta som passar i stilen med vinter, jul osv.

    Typ choladmousse-hallon-lingon tårtor eller någon cheesecake.
    Är dock inte så förtjust i pepparkaksbotten.

  • alindalinda 27 november 2012

    http://www.philadelphia.se/philadelphia3/page?locale=sesv1&PagecRef=782&currpage=3&rid=32305&siteid=philadelphia3-prd
    gör den här och hyvla mörk choklad över!

  • TTJ 27 november 2012

    Denna kanske? Supersmarrig och lite annorlunda än en "vanlig" fryst cheescake. Lite julig tycker jag också att den är och perfekt att förbereda då den ska vara fryst. Servera med ljummen sås till!

    Synd att det inte fanns en bild på den, men den blir verkligen jättesnygg (Y)

    Systrarna Eismans fluffiga polkapaj

  • Countrygirl 27 november 2012

    Jag har just bakat en Red velvet tårta med vit frosting. Den är röd och vit och smakar choklad och kanel. Känns vintrig och julig utan att vara pepparkakig. Du kan baka tårtbotten före, frysa in och lägga på frostingen en dag före. Recept finns här på matklubben eller på nätet.

  • elleave 27 november 2012

    Jag tycker eg inte om pepparkakor, men en mjuk pepparkaka med lingonsylt i, med philadelphiaglasyr och frysta lingon på är riktigt gott =)

    Annars kan du göra en tårta med chokladfrosting och marsipanfigurer på =)

  • jungfrun 19 december 2012

    Tack för fina förslag.

  • Cornelia77 20 december 2012

    Jag tycker det är trevligt att servera efterrätter i portionsglas/formar. Man kan ju köpa engångsmuggar i genomskinlig plast och cheesecakes kan man ju också göra i små (aluminium)formar. Det brukar uppskattas, ser festligt ut och så blir det lätt att räkna ut hur mycket som går åt. Jag brukar göra en frozen cheesecake (den funkar ju fint att göra i glas, eftersom den inte ska gräddas) med rårörda lingon i och hyvla vit choklad över, eller dekorera med spritsade chokladfigurer.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.