jag ska göra en hög fin tårta med minst 4 bottnar hade jag tänkt. men jag vet inte riktigt vad jag ska ha för fyllning...vad som passar ihop. jag är lite sugen på att använda jordgubbar men jag vet inte riktigt. någon som har förslag?
Annafbg12 mars 2009
Lemon curd är ju jättegott till jordgubbar och funkar bra som tårtfyllning också!
Frujohansson8212 mars 2009
Älskar vaniljkräm, det passar ju till mycket med :) Grovriven choklad i vispad grädde är väldigt gott att ha till jordgubbar
anneli198912 mars 2009
gör choklad mousse och fyll tårtanj med varannat lager kan vara jordgubbsmousse och sen så klär du tårtan i jorgubbar grädde och riven choklad
Erajscha12 mars 2009
Ska du göra den så hög är det ju bra med fyllningar som binder ihop tårtan så den inte blir ostadig. Vad ska du ha för bottnar? Vanliga sockerkaksbottnar?
peppen12 mars 2009
ja jag hade nog tänkt mej sockerkaksbotten iallafall...eller ja det är väl ett sånt recept utan fett om jag inte har helt fel. jag har inte ritkigt tid och ork att göra nåt avancerat...men jag vill ju att det ska bli gott ändå :)
Erajscha12 mars 2009
Ja men det är ju en klassisk tårtbotten. Jag tycker förslaget du fick med jordgubbsmousse och choklad lät smarrigt och det borde suga in sig bra i tårtbottnarna också. Men hallon är ännu godare till choklad tycker jag.
Man kan ju också ha vaniljkräm och jordgubbssylt emellan (i samma lager) eller citronmousse och jordgubbsmousse om man inte vill gå på chokladlinjen.
peppen12 mars 2009
jag har också tänkt på att choklad och hallon är gott tillsammans...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar.
jag ska fundera lite på det. men har ju fått en massa bra förslag nu. om ni kommer på någon fin garnering så är det ju välkommer också...
anneli198912 mars 2009
håller med hallon och choklad är supergott!
kom just på en annan smarrighet, varva lager av lingon mousse med lager av lättvispad gräddeblandad med kolasås. dekorera med rosa grädde lingon och maränger.
eller den godaste jul tårtan pepparkakskryddade tårtbottnar med ligonmousse emellan:)
Gnurf12 mars 2009
Du kan mixa och pasera Hallonen...därefter värma upp den nu kärnfria purén och reda av med lite potatismjöl till krämkonsistens. Låt kallna ordentligt och blanda med grädde eller matlagningsyoghurt eller kesella eller vaniljvisp. Lite jobb såklart...men en grusfri tårtfyllning...:p
Skrivet av peppen den 12 mar 2009
...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar....
josse1212 mars 2009
jag brukar göra marsankräm, ta halvtinade bär i -detta fall jordgubbar- mixa dem smuliga och rör ner i marsankrämen. bara att bre på. alla gillar det och det blir fin färg.. lätt och smarrigt
peppen12 mars 2009
åh jag som inte har nån mixer, annars hade ju det varit bra då för att få bort kärnorna.
nu är det lite beslutsångest här om det ska bli hallon, choklad o vaniljkräm eller om jag ska ta jordgubbar istället för hallon...
peppen12 mars 2009
sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här
peppen12 mars 2009
sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här
Maahl12 mars 2009
När ni nu talar om hallon och choklad, den här är jag personligen nyfiken på att testa i en tårta Lady marmelad
och då dränka in första botten med ½ dl hallonsaft.
ingegerdb12 mars 2009
Kan iaf rekomendera att absolut inte använda dig av dr Oetkers tårtfyllningsmixar, finns i tre olika smaker. Chocklad, jordgubbscreme, bourbougne vanlij. I ett svagt stressat ögonblick utan inspiration testade jag dessa och det var så vidriga att de inte gick att äta tårtan.
busan3712 mars 2009
Jag har recept på en god citronkräm, passar utmärkt till sockerkaksbotten med jordgubbar
jag ska göra en hög fin tårta med minst 4 bottnar hade jag tänkt. men jag vet inte riktigt vad jag ska ha för fyllning...vad som passar ihop. jag är lite sugen på att använda jordgubbar men jag vet inte riktigt. någon som har förslag?
Lemon curd är ju jättegott till jordgubbar och funkar bra som tårtfyllning också!
Älskar vaniljkräm, det passar ju till mycket med :) Grovriven choklad i vispad grädde är väldigt gott att ha till jordgubbar
gör choklad mousse och fyll tårtanj med varannat lager kan vara jordgubbsmousse och sen så klär du tårtan i jorgubbar grädde och riven choklad
Ska du göra den så hög är det ju bra med fyllningar som binder ihop tårtan så den inte blir ostadig. Vad ska du ha för bottnar? Vanliga sockerkaksbottnar?
ja jag hade nog tänkt mej sockerkaksbotten iallafall...eller ja det är väl ett sånt recept utan fett om jag inte har helt fel. jag har inte ritkigt tid och ork att göra nåt avancerat...men jag vill ju att det ska bli gott ändå :)
Ja men det är ju en klassisk tårtbotten. Jag tycker förslaget du fick med jordgubbsmousse och choklad lät smarrigt och det borde suga in sig bra i tårtbottnarna också. Men hallon är ännu godare till choklad tycker jag.
Man kan ju också ha vaniljkräm och jordgubbssylt emellan (i samma lager) eller citronmousse och jordgubbsmousse om man inte vill gå på chokladlinjen.
jag har också tänkt på att choklad och hallon är gott tillsammans...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar.
jag ska fundera lite på det. men har ju fått en massa bra förslag nu. om ni kommer på någon fin garnering så är det ju välkommer också...
håller med hallon och choklad är supergott!
kom just på en annan smarrighet, varva lager av lingon mousse med lager av lättvispad gräddeblandad med kolasås. dekorera med rosa grädde lingon och maränger.
eller den godaste jul tårtan pepparkakskryddade tårtbottnar med ligonmousse emellan:)
Du kan mixa och pasera Hallonen...därefter värma upp den nu kärnfria purén och reda av med lite potatismjöl till krämkonsistens. Låt kallna ordentligt och blanda med grädde eller matlagningsyoghurt eller kesella eller vaniljvisp. Lite jobb såklart...men en grusfri tårtfyllning...:p
...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar....
jag brukar göra marsankräm, ta halvtinade bär i -detta fall jordgubbar- mixa dem smuliga och rör ner i marsankrämen. bara att bre på. alla gillar det och det blir fin färg.. lätt och smarrigt
åh jag som inte har nån mixer, annars hade ju det varit bra då för att få bort kärnorna.
nu är det lite beslutsångest här om det ska bli hallon, choklad o vaniljkräm eller om jag ska ta jordgubbar istället för hallon...
sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här
sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här
När ni nu talar om hallon och choklad, den här är jag personligen nyfiken på att testa i en tårta
Lady marmelad
och då dränka in första botten med ½ dl hallonsaft.
Kan iaf rekomendera att absolut inte använda dig av dr Oetkers tårtfyllningsmixar, finns i tre olika smaker. Chocklad, jordgubbscreme, bourbougne vanlij. I ett svagt stressat ögonblick utan inspiration testade jag dessa och det var så vidriga att de inte gick att äta tårtan.
Jag har recept på en god citronkräm, passar utmärkt till sockerkaksbotten med jordgubbar
Citronkräm
Äppelmos brukar funka. Min man brukar breda ett lager vispgrädde och ovanpå det ett lager äppelmos på en botten när han gör tårtor.
Mosad banan utrörd med vispgrädde är också en fyllningsidé.
Blåbär och vispadgrädde.
JÖsses jag blir tårtsugen av allt gott:)
vaniljkräm, banan, hallon och chokladmousse....på en o samma tårta, går det?
eller ska jag skippa nåt?
tack för alla jättebra förslag...nu har jag fått lite fler grejer att prova till nästa tårtkalas :)