Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

tårtfyllning

  • peppen 12 mars 2009

    jag ska göra en hög fin tårta med minst 4 bottnar hade jag tänkt. men jag vet inte riktigt vad jag ska ha för fyllning...vad som passar ihop. jag är lite sugen på att använda jordgubbar men jag vet inte riktigt. någon som har förslag?

  • Annafbg 12 mars 2009

    Lemon curd är ju jättegott till jordgubbar och funkar bra som tårtfyllning också!

  • Frujohansson82 12 mars 2009

    Älskar vaniljkräm, det passar ju till mycket med :) Grovriven choklad i vispad grädde är väldigt gott att ha till jordgubbar

  • anneli1989 12 mars 2009

    gör choklad mousse och fyll tårtanj med varannat lager kan vara jordgubbsmousse och sen så klär du tårtan i jorgubbar grädde och riven choklad

  • Erajscha 12 mars 2009

    Ska du göra den så hög är det ju bra med fyllningar som binder ihop tårtan så den inte blir ostadig. Vad ska du ha för bottnar? Vanliga sockerkaksbottnar?

  • peppen 12 mars 2009

    ja jag hade nog tänkt mej sockerkaksbotten iallafall...eller ja det är väl ett sånt recept utan fett om jag inte har helt fel. jag har inte ritkigt tid och ork att göra nåt avancerat...men jag vill ju att det ska bli gott ändå :)

  • Erajscha 12 mars 2009

    Ja men det är ju en klassisk tårtbotten. Jag tycker förslaget du fick med jordgubbsmousse och choklad lät smarrigt och det borde suga in sig bra i tårtbottnarna också. Men hallon är ännu godare till choklad tycker jag.

    Man kan ju också ha vaniljkräm och jordgubbssylt emellan (i samma lager) eller citronmousse och jordgubbsmousse om man inte vill gå på chokladlinjen.

  • peppen 12 mars 2009

    jag har också tänkt på att choklad och hallon är gott tillsammans...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar.

    jag ska fundera lite på det. men har ju fått en massa bra förslag nu. om ni kommer på någon fin garnering så är det ju välkommer också...

  • anneli1989 12 mars 2009

    håller med hallon och choklad är supergott!

    kom just på en annan smarrighet, varva lager av lingon mousse med lager av lättvispad gräddeblandad med kolasås. dekorera med rosa grädde lingon och maränger.

    eller den godaste jul tårtan pepparkakskryddade tårtbottnar med ligonmousse emellan:)

  • Gnurf 12 mars 2009

    Du kan mixa och pasera Hallonen...därefter värma upp den nu kärnfria purén och reda av med lite potatismjöl till krämkonsistens. Låt kallna ordentligt och blanda med grädde eller matlagningsyoghurt eller kesella eller vaniljvisp. Lite jobb såklart...men en grusfri tårtfyllning...:p

    Skrivet av peppen den 12 mar 2009

    ...men jag kan tycka att det känns lite som att tugga på grus med alla hallonkärnor...det var mest därför jag tänktre ha jordgubbar....

  • josse12 12 mars 2009

    jag brukar göra marsankräm, ta halvtinade bär i -detta fall jordgubbar- mixa dem smuliga och rör ner i marsankrämen. bara att bre på. alla gillar det och det blir fin färg.. lätt och smarrigt

  • peppen 12 mars 2009

    åh jag som inte har nån mixer, annars hade ju det varit bra då för att få bort kärnorna.

    nu är det lite beslutsångest här om det ska bli hallon, choklad o vaniljkräm eller om jag ska ta jordgubbar istället för hallon...

  • peppen 12 mars 2009

    sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här

  • peppen 12 mars 2009

    sen lät ju det där med lingon o kolasås spännande också förstås...blir svårt val det här

  • Maahl 12 mars 2009

    När ni nu talar om hallon och choklad, den här är jag personligen nyfiken på att testa i en tårta
    Lady marmelad
    och då dränka in första botten med ½ dl hallonsaft.

  • ingegerdb 12 mars 2009

    Kan iaf rekomendera att absolut inte använda dig av dr Oetkers tårtfyllningsmixar, finns i tre olika smaker. Chocklad, jordgubbscreme, bourbougne vanlij. I ett svagt stressat ögonblick utan inspiration testade jag dessa och det var så vidriga att de inte gick att äta tårtan.

  • busan37 12 mars 2009

    Jag har recept på en god citronkräm, passar utmärkt till sockerkaksbotten med jordgubbar

    Citronkräm

  • MammaLena 12 mars 2009

    Äppelmos brukar funka. Min man brukar breda ett lager vispgrädde och ovanpå det ett lager äppelmos på en botten när han gör tårtor.

    Mosad banan utrörd med vispgrädde är också en fyllningsidé.

    Blåbär och vispadgrädde.

    JÖsses jag blir tårtsugen av allt gott:)

  • peppen 12 mars 2009

    vaniljkräm, banan, hallon och chokladmousse....på en o samma tårta, går det?
    eller ska jag skippa nåt?

    tack för alla jättebra förslag...nu har jag fått lite fler grejer att prova till nästa tårtkalas :)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.