Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Thailänds efterrätt

  • binner72 1 juli 2010

    Jag ska laga en thaibuffe och vill även kunna avsluta med någon typisk thailändsk efterrätt/dessärt.
    Jag hoppas att det finns någon som har nåt tips på någonting i den vägen!

  • charlottat 5 juli 2010

    färsk frukt är vanligt som efterrätt i Thailand, olika exotiska sorter, mango, papaya, ananas...

  • jimboz 5 juli 2010

    Du vinner dina vänners hjärta med dessa....Du ska få en video så du ser hur det går till..
    Roti (thailändsk pannkaka)



    Video

    http://www.youtube.com/watch?v=JW7Q3j84ye4&playnext_from=TL&videos=IelaVyW9Gok

  • Fin 6 juli 2010

    Sist vi var i Thailand så åt vi alltid färsk frukt efter. Så gott efter en rätt stark måltid :)

  • freja71 6 juli 2010

    Jag tror att det finns liknande gröna (!) pannkakor med palmsocker, men jag har glömt vad de heter. Jag ska se om jag hittar receptet.

  • freja71 6 juli 2010

    Hej
    Här hittade jag ett recept på Thai pancakes
    (då jag är översättare till yrket, så kan jag ordna recept på svenska snart)

    Ingredients
    Serves 2-4
    For the pancakes:
    150gr self raising flour
    1 pinch baking powder
    50gr desiccated coconut
    3 tablespoons grated palm sugar
    250ml coconut milk
    2 eggs
    25ml vegetable oil
    Enough vegetable oil to cook

    For the sauce:
    400 ml coconut cream
    400gr grated palm sugar
    2 ripe bananas, peeled and sliced



    Method
    In a bowl mix together with a whisk the eggs, coconut milk and the desiccated coconut. Add the flour, palm sugar, baking powder and the vegetable oil and whisk really well.
    Put a little oil in to a non stick frying pan and get it to medium heat. Pour some of the batter into the pan and cook for 1½ to 2 minutes, bubbles will appear on the surface. Turn and cook for around another minute. Remove from the pan and repeat this procedure until you have used all the batter.

    For the sauce: Place the palm sugar and the coconut cream into a saucepan and bring to the boil turn down the heat and simmer for 5 minutes. Remove from the heat and stir in the bananas.

    To serve
    Place the pancakes onto a serving plate pour over some of the sauce and spoon over the banana slices.
    Serve with ice-cream.

  • jimboz 7 juli 2010

    Jag skulle nog som andra alternativ bjuda på friterad banan med vaniljglass och kokosströssel och bara för att inkassera det där lilla extra så skulle jag skära ut halvmånar med ananas och dekorera med. Den som inte har ätit eller gillar friterad banan är inte uppfunnen ännu...

  • charlottat 7 juli 2010

    friterad banan, hu så hemskt! {sick}

  • jimboz 7 juli 2010

    Skrivet av charlottat den 7 jul 2010

    friterad banan, hu så hemskt! {sick}


    Grattis du är nu uppfunnen (Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.