Vad brukar ni ha till kladdkaka?
Söker lite mer inspirerande tillbehör och toppings än creme fraich, turkisk yoghurt och vispgrädde.
Oftast har jag turkisk yoghurt mixat med banan eller lite citronsaft :)
Erajscha20 juli 2009
Hemgjord hallonglass är ganska gott till
Miltons7a20 juli 2009
Jordgubbar eller orange curd med litt vispgrädde
zudette20 juli 2009
Servera bär till.... och såklart glass/grädde/annat alternativ..... Jag har ibland istället för tårta serverat kladdkaka hallon och vispad grädde till! GOTT! Kan tänka mig att halvfrusen hallongrädde kan vara gott till kladdkaka oxå!
hansdotter20 juli 2009
Blanda råsocker med mynta. Låt stå under några veckor i alla fall. Detta kan du blanda i grädden för att piffa upp den lite! Det är även gott till en massa andra bakverk.
Gammaldags vaniljglass är oxå gott till kladdkaka! JAg brukar hacka i mörk choklad i kladdkakan. Då blir det lite motstånd i tuggorna och det är så gott!
boz196520 juli 2009
Jag har provat det mesta till kladdkaka, men inget slår hemlagad vaniljsås med äkta vanilj i. Vanillinsocker är liksom inte riktigt samma sak - smakar kemiskt, tycker jag.
anluk20 juli 2009
Vaniljglass och jordgubbar tycker jag är outstanding.
Penne20 juli 2009
Mascarpone, florsocker och mixade hallon är gott.
redd20 juli 2009
Gå iväg till butiken och se vad dom har till chokladen där, samma smaker borde passa med kladdkaka tror jag.
bakamonkeyprincess20 juli 2009
Oj vilken respons! :D
Men med tanke på att det finns över 500 recept på kladdkaka bara här på MK så antar jag att det finns många olika tillbehör också.
När ni har bär, tar ni bara hela bär att ha bredvid eller mixar/hackar/skivar ni? Smaksätter ni extra?
Mellanbellan20 juli 2009
OK, det här är Creme fraiche men med frukt. Passionscreme
ros21 juli 2009
:)Det beror ju på vad kladdkakan är smaksatt med
Många gånger tycker jag att det smakar bäst med lättvispad grädde och Rårörd smultronsylt
dengladebagarn28 juli 2009
jag brukar göra ett täcke med maräng på kladdkakan o baka i ugnen o servera färska bär efter säsong o glass till
Mithera29 juli 2009
Oftast har vi bara grädde till, men skivade jordgubbar eller färska hallon är oxå gott.
Annafbg29 juli 2009
Jag brukar blanda halverade jordgubbar och tärnad honungsmelon och ha till kladdkaka. Jättegott!
Matvagott29 juli 2009
Bananer , hackad choklad och hasselnötter i visp grädde ..det är mums!!!(L)
Lenkan29 juli 2009
Jag avgudar kladdkaka med chokladglasyr på, den enkla varianten glasyr gjord på vatten, florsocker, lite kaffe och kakao
rufus1029 juli 2009
:pHemkokt taybärssylt och vispad grädde ska det vara till kladdkakan(L)
minnamycarolin30 juli 2009
Granatäpple(Y) väldigt gott med lite syrligt till kladdkaka.
Vad brukar ni ha till kladdkaka?
Söker lite mer inspirerande tillbehör och toppings än creme fraich, turkisk yoghurt och vispgrädde.
Oftast har jag turkisk yoghurt mixat med banan eller lite citronsaft :)
Hemgjord hallonglass är ganska gott till
Jordgubbar eller orange curd med litt vispgrädde
Servera bär till.... och såklart glass/grädde/annat alternativ..... Jag har ibland istället för tårta serverat kladdkaka hallon och vispad grädde till! GOTT! Kan tänka mig att halvfrusen hallongrädde kan vara gott till kladdkaka oxå!
Blanda råsocker med mynta. Låt stå under några veckor i alla fall. Detta kan du blanda i grädden för att piffa upp den lite! Det är även gott till en massa andra bakverk.
Gammaldags vaniljglass är oxå gott till kladdkaka! JAg brukar hacka i mörk choklad i kladdkakan. Då blir det lite motstånd i tuggorna och det är så gott!
Jag har provat det mesta till kladdkaka, men inget slår hemlagad vaniljsås med äkta vanilj i. Vanillinsocker är liksom inte riktigt samma sak - smakar kemiskt, tycker jag.
Vaniljglass och jordgubbar tycker jag är outstanding.
Mascarpone, florsocker och mixade hallon är gott.
Gå iväg till butiken och se vad dom har till chokladen där, samma smaker borde passa med kladdkaka tror jag.
Oj vilken respons! :D
Men med tanke på att det finns över 500 recept på kladdkaka bara här på MK så antar jag att det finns många olika tillbehör också.
När ni har bär, tar ni bara hela bär att ha bredvid eller mixar/hackar/skivar ni? Smaksätter ni extra?
OK, det här är Creme fraiche men med frukt.
Passionscreme
:)Det beror ju på vad kladdkakan är smaksatt med
Många gånger tycker jag att det smakar bäst med lättvispad grädde och
Rårörd smultronsylt
jag brukar göra ett täcke med maräng på kladdkakan o baka i ugnen o servera färska bär efter säsong o glass till
Oftast har vi bara grädde till, men skivade jordgubbar eller färska hallon är oxå gott.
Jag brukar blanda halverade jordgubbar och tärnad honungsmelon och ha till kladdkaka. Jättegott!
Bananer , hackad choklad och hasselnötter i visp grädde ..det är mums!!!(L)
Jag avgudar kladdkaka med chokladglasyr på, den enkla varianten glasyr gjord på vatten, florsocker, lite kaffe och kakao
:pHemkokt taybärssylt och vispad grädde ska det vara till kladdkakan(L)
Granatäpple(Y) väldigt gott med lite syrligt till kladdkaka.
Vispgrädde å gräddglass