Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
:)
monfo27 september 2010
riven mandelmassa som blandats med vaniljkräm.
Man kan lägga kakao istället för kanel
Och en del hackar nötter
Blåbär
Gunn5727 september 2010
Något som är gott är: Mandelmassa eller nötmassa ,hallon eller andra bär
Kavla ut degen bred mandelmassan.Smör hallon rulla ihop och skär bullar
lägg i formar
soccermum27 september 2010
Älskade farmors kardemummabullar när jag var liten och fortfarande är just kardemummafyllningen min personliga favorit.
Blanda smör/margarin, strösocker och kardemumma till en kletig smet och bred ut istället för kanelfyllningen och sedan har du jättegoda kardemummabullar *enkelt och gott*
Ungarna är galna i vaniljbullar så då tar jag matfett, lite strösocker och massa vaniljsocker och blandar samman istället *yummie*
Vill du ha exakta proportioner så får du återkomma, jag har det inte i huvudet just nu.. Bakar faktiskt mest kanelbullar i o m att jag bakar bullar på arbetet och då är det
150 gr matfett
1 dl strösocker
½dl kanel
som jag blandar till fyllningen åt ca 40 stora bullar (dvs deg på ½-liter mjölk och 50 gram jäst..ler..)
amoz27 september 2010
Oh, jag kommer just ihåg min mors bullar som hon fyllde med en god sylt och sedan då de var bakade la hon alltid kristyr ovanpå...mums!
Roskerstin27 september 2010
Här kommer mitt förslag, hade i princip i alla smaker på en gång och bullarna är verkligen jättegoda och saftiga. Mumsiga krydd- och äppelbullar!
123Linnea28 september 2010
Min mamma brukade strö över marsan och socker - då blev det jättegoda vaniljbullar! Men mandelmassa i som sagts ovan är ju väldigtgott också.
Man kan också ha russin emellan - russinbullar är ur-gott!
Om degen inte sötas kan du ha skinka, ost och pizzakrydda emellan - men då är vi ju en bit ifrån kanelbulleoriginalet, förstås!
Diddi198228 september 2010
Jag brukar blanda kardemumma, vaniljsocker o lite lite lite kanel. Blir mycket gott
Roggan28 september 2010
Kardemumma i degen och smör, vaniljsocker och socker som fyllning tycker jag är godast.
sju28 september 2010
En kul variant till jul är pepparkaksbullar. Vanlig bulldeg och så en fyllning av pepparkakskrydda, smör och socker. Man kan också ha lite lingon på det, blir jättegott.
Erajscha28 september 2010
Kokosflingor och vaniljsocker är gott i. Malda hasselnötter och socker är en annan bra kombination.
Okänd28 september 2010
Skrivet av xSANDRAx den 27 sep 2010
Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
:)
Du kan ju ha chokladströssel eller karamellströssel. Dom bullarna blev också omtyckta hos mig.
hej man kan blanda vanillykräm och russin det blir perfekt som franska bullar.
petitepent en resun)
rostok28 september 2010
Hej, jag brukar köra mandel i mixern (viktigt att inte mala), hälla i lika mycket socker som mandel sedan rör jag ut allt med rumstempererat smör. Färdigt att bre på.
rostok28 september 2010
Tänk på att bullarna blir mycket godare om du bakar dem på kall mjölk. Kanske för att jästiden då blir lite längre, sedan tar jag rumstempererat smör istället för att smälta det, och till slut tar jag i saltet efter att allt har körts i assistenten ca 15 min, Sedan kör jag 5 min till.
Marre734 oktober 2010
Hallonsylt är kanon som fyllning,sedan kan man bre på glasyr över så blir det extra smaskigt(Y)
Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
:)
riven mandelmassa som blandats med vaniljkräm.
Man kan lägga kakao istället för kanel
Och en del hackar nötter
Blåbär
Något som är gott är: Mandelmassa eller nötmassa ,hallon eller andra bär
Kavla ut degen bred mandelmassan.Smör hallon rulla ihop och skär bullar
lägg i formar
Älskade farmors kardemummabullar när jag var liten och fortfarande är just kardemummafyllningen min personliga favorit.
Blanda smör/margarin, strösocker och kardemumma till en kletig smet och bred ut istället för kanelfyllningen och sedan har du jättegoda kardemummabullar *enkelt och gott*
Ungarna är galna i vaniljbullar så då tar jag matfett, lite strösocker och massa vaniljsocker och blandar samman istället *yummie*
Vill du ha exakta proportioner så får du återkomma, jag har det inte i huvudet just nu.. Bakar faktiskt mest kanelbullar i o m att jag bakar bullar på arbetet och då är det
150 gr matfett
1 dl strösocker
½dl kanel
som jag blandar till fyllningen åt ca 40 stora bullar (dvs deg på ½-liter mjölk och 50 gram jäst..ler..)
Oh, jag kommer just ihåg min mors bullar som hon fyllde med en god sylt och sedan då de var bakade la hon alltid kristyr ovanpå...mums!
Här kommer mitt förslag, hade i princip i alla smaker på en gång och bullarna är verkligen jättegoda och saftiga.
Mumsiga krydd- och äppelbullar!
Min mamma brukade strö över marsan och socker - då blev det jättegoda vaniljbullar! Men mandelmassa i som sagts ovan är ju väldigtgott också.
Man kan också ha russin emellan - russinbullar är ur-gott!
Om degen inte sötas kan du ha skinka, ost och pizzakrydda emellan - men då är vi ju en bit ifrån kanelbulleoriginalet, förstås!
Jag brukar blanda kardemumma, vaniljsocker o lite lite lite kanel. Blir mycket gott
Kardemumma i degen och smör, vaniljsocker och socker som fyllning tycker jag är godast.
En kul variant till jul är pepparkaksbullar. Vanlig bulldeg och så en fyllning av pepparkakskrydda, smör och socker. Man kan också ha lite lingon på det, blir jättegott.
Kokosflingor och vaniljsocker är gott i. Malda hasselnötter och socker är en annan bra kombination.
Jag tycker det är roligt och baka bullar men jag har blivit trött på kanelbullar. Någon som kan ge mig tips på vad jag kan ha i istället för den vanliga kanelen.
:)
Du kan ju ha chokladströssel eller karamellströssel. Dom bullarna blev också omtyckta hos mig.
hej man kan blanda vanillykräm och russin det blir perfekt som franska bullar.
petitepent en resun)
Hej, jag brukar köra mandel i mixern (viktigt att inte mala), hälla i lika mycket socker som mandel sedan rör jag ut allt med rumstempererat smör. Färdigt att bre på.
Tänk på att bullarna blir mycket godare om du bakar dem på kall mjölk. Kanske för att jästiden då blir lite längre, sedan tar jag rumstempererat smör istället för att smälta det, och till slut tar jag i saltet efter att allt har körts i assistenten ca 15 min, Sedan kör jag 5 min till.
Hallonsylt är kanon som fyllning,sedan kan man bre på glasyr över så blir det extra smaskigt(Y)