Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turboglass, någon?

  • matvraket 5 oktober 2007

    Letar efter ett recept jag inte ätit sedan mellanstadiet. I hemkunskapen lagade vi något som kallades för turboglass, och som i stort sett bara bestod av frysta bär och mjölk och något mer. Är det någon som hört talas om detta vore jag glad ifall jag kunde få ett recept. Jag minns att det vr väldigt smarrigt! :)

  • 5 oktober 2007

    har några recept här:
    250 g frysta jordgubbar
    1/2-1 dl florsocker
    2 dl lätt creme fraice
    Lägg de frysta bären och sockret i matberedarens skål med kniven monterad. Sätt på locket och starta maskinen samtidigt som du häller i lätt creme fraiche. Kör bara så länge att allt blandas väl. Smaka ev. av med socker. Servera helst direkt eller ställ skålen i frysen en stund.

    eller med nötter:
    3 msk hackade mandlar eller nötter och/eller solrosfrön
    ca 200 g djupfrysta bär, t ex blåbär, hallon, björnbär, lingon
    2,5 dl djupfrysta naturell yoghurt eller kesella
    1-2 tsk honung, socker eller fruktsocker
    1 krm vaniljsocker
    Rosta ev mandel eller nötter och/eller solrosfrön i en torr het stekpanna tills de fått lite extra färg utan att brännas.
    Mixa de djupfrysta bären med resten av ingredienserna i en matberedare/mixer eller med en mixerstav till en slät konsistens. Smaka av med lite mer socker om bären är sura.
    Bottna 3 glas med nötblandningen. Skeda över glassen och servera genast.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.