Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tårtfyllningar.

  • HMaxe 30 oktober 2010

    Hej hopp!

    Fyller år snart och planerar att ha en vanlig hederlig gräddtårta att bjuda på.
    Problemet är vad jag ska ha mellan bottnarna.
    Har alltid haft sylt och vanilj kräm, men det börjar kännas tråkigt. Så jag behöver idéer på vad jag kan ha istället för det gamla vanliga fyllningarna.


    // Helena

  • LEDIVO 30 oktober 2010

    Kanske något du skulle kunna tänka dig.
    Brukar bli mycket populär och många här på klubben har gett positiva kommentarer
    Tårta á la Ann-Britt

  • Arkenstone 30 oktober 2010

    Jag brukar ta frusna jordgubbar.

    Låt dem tina så pass att de går att skiva. Skiva och fördela över tårtbotten. Söta. Jag använder sötningsmedel eftersom jag har en diabetiker i familjen. Lägg ihop tårtan och låt jordgubbarna tina färdigt i tårtan. Då blir bottnarna sådär gôtt saftiga. Och det är nyttigt med jordgubbar. :)

    Grattis i förhand.

  • lollol 30 oktober 2010

    Jag brukar göra olika mousser, gärna lite fuktigare än normalt, och sätta ihop olika goda smaker. Till exempel Blåbärsmousse och vitchokladmousse. Annars är Schwarzwaldtårta som en gräddtårta fast med chokladsmak.

  • idea_ 30 oktober 2010

    Kanske mina rulltårtebakelser kan ge inspiration (har inte lagt upp nått recept men idén är som följer): Chokladrulltårta, i ditt fall chokladsockerkaka kanske, med hemkokad lemoncurd (körde receptet i vår kokbok med en extra gula och lite extra smör och då smakar det som foxkola)som fyllning. Grädde och tinade hela björnbär som dekoration. Sötsyrlig och inte så mäktig.

    Hoppas att någon av tipsen lockar.

  • Wombat04 30 oktober 2010

    Jag tar oftast helt enkelt mosad banan på den understa bottnen och hallonsylt på den andra. Först fuktar jag understa bottnen med litet pressad fruktsaft eller mjölk. Blir jättegott!

  • emmsim 30 oktober 2010

    Om man har mycket annat att stå i så är det jättegott att slänga ihop en mousse från pulver som finns på t.ex. ica! Jordgubbsmousse är kalas! Gör jag ibland när det är lite kort om tid..

  • afonss 30 oktober 2010

    (Y)Det godaste som finns är att blanda Lemon Curd med vispad grädde. Detta får jag gömma för min man, annars äter han upp det innan det hamnar mellan tårtbotten,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(Y).

  • Lenkan 30 oktober 2010

    Skrivet av lollol den 30 okt 2010

    Jag brukar göra olika mousser, gärna lite fuktigare än normalt, och sätta ihop olika goda smaker. Till exempel Blåbärsmousse och vitchokladmousse. Annars är Schwarzwaldtårta som en gräddtårta fast med chokladsmak.

    Haha, blåbärsmousse och vit chokladmousse är precis vad jag har i tårtan till min son imorgon! :D

  • Cassiopeya 30 oktober 2010

    Som flera ovan skriver så är mousse oslagbart, går att göra vilken smak som helst nästan :)
    För lite fräschare och saftigare tårta är det gott med bär och frukt; blåbär, hallon, mossad banan, jordgubbar, krossad ananas... ja vad som helst går ju bra.

    Jag brukar ha chokladgrädde och mosad banan på ett lager, och jordgubbar och grädde på nästa. Grädde runt om och garnera med chokladströssel runt om tårtan. Lägg frukt på toppen och ha på gelé. Snyggt och gott =)

  • anluk 30 oktober 2010

    Denna fyllningen är inte helt fel:)

  • HMaxe 30 oktober 2010

    Wow!!
    Stort tack för responsen!! Har fått så många tips att det nog inte räcker med att göra en tårta :)

    Just egengjord Schwarzwaldtårta hade jag förra året och den gick åt otroligt fort, så den blir det även i år, men till alla mina stackars gäster som är allergiska mot nötter så kan en "vanlig" tårta nog vara mer uppskattat än ett besök på akuten :(

    Tusen tack för tipsen, jag tar med dem när jag skuttar till affären!!

    kram helena

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.