Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vad är bäst, vad lönar sig?

  • Pakkemakke 4 januari 2010

    Jag vill göra så mycket jag bara kan själv, från grunden. Men vissa saker får man inse att man inte har tid med eller att det är billigare att köpa. Men det finns, tycker jag, ofta nackdelar med köpta saker. Socker o tillsatser i allt.
    Hur som helst. Vi är en familj som, när vi är hemma, tar en kopp kaffe/saft två ggr om dan. Såklart vill man ha nåt gott till. Det räcker ofta med en kaka tex ballerina/singoalla.
    Men skulle det inte vara bättre, billigare att baka kakor själv? Vilken sort är bra alternativ? Hur förvaras de då bäst för längst hållbarhet?
    Vimsit inlägg men tacksam för svar.

  • poffa 4 januari 2010

    En enkel bulldeg är inga problem. Jag lägger dom på en plåt för att styckfrysa dom, sen ner i en påse. Sedan tar jag fram exakt så många jag behöver, tinar upp dom och låter dom jäsa, sen in i ugnen. Blir som färska.

    Eller varför inte Biscotti? Dom torkar man i ugnen på låg värme och förvarar sen i en burk, blir som skorpor.


    Går att göra ett stort gäng av detta.

    Frys eller torkning, mörk och svalt brukar vara det bästa sättet att förvara saker.

  • asasto 4 januari 2010

    De allra flesta småkakedegar går bra att frysa, så gör man en sats kan man dela upp den i bitar och stoppa i frysen och ta fram en bit, tina och baka en plåt när man behöver kakor så behöver man inte förvara dem någon längre tid, färska kakor är ju godast (hembakat åldras ju snabbare än E-nummer kakor som kan ha fler års hållbarhet ibland)

    OBS! Riktigt smör ska det vara då man bakar, margarin i kakor/bullar blir aldrig lika bra, så spar inte in på det även om margarin är billigare.

  • XYZ 4 januari 2010

    Det sorgliga med smörbakade kakor är just att de inte håller sig lika länge som de margarinbakade:(

  • Pakkemakke 4 januari 2010

    Frysen vet jag ju är ett bra sätt att lagra mat på. Bara det att som nyinflyttade i ett hus där frysen idag är för liten för vår familj så är inte kakor prio att ta plats där.

    Men skorpor var inte en sån dum ide. Heller inte att frysa in kakdeg, den tar iallafall mindre plats än en kakburk.

    Tack än så länge för tipsen.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.