Har märkt att bikarbonat ibland är en ingrediens i kakor. Vad gör den för nytta? Kan man skippa den...?
ikah2 juli 2008
Bikarbonat eller soda är ett jäsmedel som används när man har sura ingredienser i kakan tex gräddfil, lingon mm. Skippar man det är det risk att inte kakan stiger och blir luftig.:)
Disen2 juli 2008
Bikarbonat finns även i bakpulver. Det är som ikah sa att det är ett jäsningsmedel.
nilami2 juli 2008
Man kan ta bakpulver i stallet men da far man ta ca dubbelt sa mycket for bikarbonat e "Starkare"
lillajag5122 september 2012
jag fick vitare tänder av bikarbonaten när jag blandade den i vatten och drack varjedag mot sura uppstötningar hallsbränna faktiskt bra med bikarbonat det visste inte jag mina fula beläggningar på tänderna efter kaffet är borta
yvonne pira
lillajag5122 september 2012
tog bara lite mindre än en halv tesked varjedag tänk att hjälpen fanns i skafferiet nästan komiskt
jag tänkte på blekmedel ha ha kostar bara att gå till
yvonne pira
hilde-marlene22 september 2012
en liten kemilektion för den som är nyfiken: när bikarbonaten hettas upp bildar den vatten och koldioxid. Det är koldioxiden som gör att kakorna/brödet jäser, för gasen bildar små bubblor som skapar en expansion. Det är samma sak när man använder jäst, men i det fallet så finns det ett enzym hos jästen som bryter ner socker till vatten och koldioxid. (Y)
Har märkt att bikarbonat ibland är en ingrediens i kakor. Vad gör den för nytta? Kan man skippa den...?
Bikarbonat eller soda är ett jäsmedel som används när man har sura ingredienser i kakan tex gräddfil, lingon mm. Skippar man det är det risk att inte kakan stiger och blir luftig.:)
Bikarbonat finns även i bakpulver. Det är som ikah sa att det är ett jäsningsmedel.
Man kan ta bakpulver i stallet men da far man ta ca dubbelt sa mycket for bikarbonat e "Starkare"
jag fick vitare tänder av bikarbonaten när jag blandade den i vatten och drack varjedag mot sura uppstötningar hallsbränna faktiskt bra med bikarbonat det visste inte jag mina fula beläggningar på tänderna efter kaffet är borta
yvonne pira
tog bara lite mindre än en halv tesked varjedag tänk att hjälpen fanns i skafferiet nästan komiskt
jag tänkte på blekmedel ha ha kostar bara att gå till
yvonne pira
en liten kemilektion för den som är nyfiken: när bikarbonaten hettas upp bildar den vatten och koldioxid. Det är koldioxiden som gör att kakorna/brödet jäser, för gasen bildar små bubblor som skapar en expansion. Det är samma sak när man använder jäst, men i det fallet så finns det ett enzym hos jästen som bryter ner socker till vatten och koldioxid. (Y)