Gjorde för en tid sedan min första Pannacotta, hällde upp den i portionsglas och ställde den lite kallt, när den hade stelnat hade vaniljfröna sjunkit till botten på glasen, såg inte så trevligt ut men den smakade väldigt gott.
Vad kan jag har gjort för fel, eller sjunker de alltid till botten ?? :o:o
MalinNykoping30 december 2009
Jag har aldrig lyckats göra vaniljpannacotta utan att fröna sjunker till botten (gjorde väll en sisådär 150-200 st i veckan när jag jobbade i hotellkök...) Vet inte om det finns nåt sätt att undvika det, men jag har iallafall inte kommit på det än.... Tror man får leva med det...
Om man ska stjälpa upp den vid servering går det ju lägga på lite bär eller nåt annat för att dölja fröna....
Funderar på om man kan göra tvärtom och lägga något i botten på glasen innan man häller i "smeten" för att svalna... Har inte testat, men måste nog göra det nu.... Borde ju inte vara några problem...
Det är ju som sagt bara nåt som stör ögat och inte smaken.....
Gjorde för en tid sedan min första Pannacotta, hällde upp den i portionsglas och ställde den lite kallt, när den hade stelnat hade vaniljfröna sjunkit till botten på glasen, såg inte så trevligt ut men den smakade väldigt gott.
Vad kan jag har gjort för fel, eller sjunker de alltid till botten ?? :o:o
Jag har aldrig lyckats göra vaniljpannacotta utan att fröna sjunker till botten (gjorde väll en sisådär 150-200 st i veckan när jag jobbade i hotellkök...) Vet inte om det finns nåt sätt att undvika det, men jag har iallafall inte kommit på det än.... Tror man får leva med det...
Om man ska stjälpa upp den vid servering går det ju lägga på lite bär eller nåt annat för att dölja fröna....
Funderar på om man kan göra tvärtom och lägga något i botten på glasen innan man häller i "smeten" för att svalna... Har inte testat, men måste nog göra det nu.... Borde ju inte vara några problem...
Det är ju som sagt bara nåt som stör ögat och inte smaken.....