Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Var finns landgångsbröd till smörgåstårta

  • linda_f 25 februari 2009

    Var kan man få tag på landgångsbröd som används till smörgåstårtor? Jag har aldrig sett sånt i affärer. Frågade efter det i en stor affär idag men det fanns inte...

  • Erajscha 25 februari 2009

    Det brukar säljas på ica men man måste då fråga efter det och de kan plocka fram ur fryslagret. Dåligt tycker jag att de inte hade det om det var en stor affär du var i.

  • The_mama97mia 26 februari 2009

    Jag håller med om att det är sällan man hittar landgångsbröd. Jag brukar baka eget bröd till smörgåstårta, om du gör detta i avlånga formar så får du egna landgångsbröd.

    Smörgåstårtebröd

  • Lilljeppe 26 februari 2009

    Det finns bland bröden. Sen har de alltid extra i lagret som är frysta. Så är det i alla fall i ICA butikerna i uppsala.:p

  • grill 26 februari 2009

    Man får inte ha´smörgårsbottnar/landgångar i frysen på lagret mera p.g.a hälsomyndigheten, där för att det sitter ett datum på brödet som basera på färskt bröd....Vet man med sig att man ska göra smörgåstårta beställ på butiken, då vet man att man får. Vi har alltid smörgårstårtbottnar/landgångar till helgen, men vi tar inte hem mycket.

  • anluk 26 februari 2009

    Vi har det också så att vi frågar så plockar de fram det ur frysdiskarna. Vet också att jag någon gång frågat på bageriet i stan och de har också fixat det. Annars använder jag mig faktiskt oftast av vanlig formfranska och det funkar också.

  • Nettan75 26 februari 2009

    Personligen skulle jag inte använda landgångsbröd då jag upplever det som mycket dyrare än vanlig formfranska. Jag skar bort kanterna på landgångsbrödet (de ggr jag tyvärr använde sånt bröd) och det gör jag med formfranska med, det är lite mer jobb, men billigare. Har ni en Willys i närheten kan jag rekommendera deras egna formfranska, stora fina skivor till liten peng =) Och gott!

  • bakakaka 26 februari 2009

    Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.

  • pia61 26 februari 2009

    Jag gör alltid smörgåstårta av Hönökaka, blir jättegott! (Y)
    Här är mitt smörgåstårtsrecept!

    Smörgåstårta

  • Gnurf 26 februari 2009

    Samma taktik som när man murar en tegelstensmur alltså....(Y)

    Skrivet av bakakaka den 26 feb 2009

    Jag gör också smörgåstårta av vanligt formfranska till en bråkdel av priset. Jag skar bort kanterna förr, men det har jag slutat med. Är brödet dagsfärskt så märker man inte kanterna i tårtan. Jag lägger skivorna omlott så håller tårtan ihop bättre.

  • bakakaka 28 februari 2009

    Precis.(Y)(Y)(Y)

  • Nettan75 28 februari 2009

    Nja fast smörgåstårta tycker jag ska stå en minst, helst två dagar och "dra sig".. Då tycker jag det är godast att ta bort kanterna, men alla har ju sin egen smak =)

  • MammaLena 12 mars 2009

    JAg vill minnas att jag har sett fruset landgångsbröd i frysdiskar på bla COOP där det glutenfria och annat fryst specialbröd brukar finnas.

  • MammaLena 12 mars 2009

    HEJ IGEN!
    Googlade runt lite efter landgångsbröd och fann att Kortedala Finbageri i Västra Frölunda tydligen har landgångsbröd i sitt sortiment.
    Hemsidesadress: www.kortedalafinbageri.se
    Telefon: 031-479600

    Adress: Synhållsgatan 14
    421 36 VÄSTRA FRÖLUNDA
    Är inte så hemma just i dina nejder men Ni tillhör samma riktnummerområde och dem kanske vet vart Du kan hitta brödet...

    Hoppas att jag varit till någon hjälp

    Mvh
    MammaLena

  • blunde64 12 mars 2009

    :) man kan köpa i vissa bagerier eller konditori.
    det har jag gjort
    lycka till

  • gusu 14 mars 2009

    Att göra eget bröd till bottnarna är godast. När jag bakar bottnar använder jag samma recept som till vetebröd men minskar sockret till 2 msk (OBS!). Detta bröd blir segare i konstistensen och gör att smörgåstårtan håller ihop bättre. När du sedan gör din smörgåstårta bör fyllningen vara rätt lös så att fyllningen suger in.

    Lycka till.

  • lisen79 14 mars 2009

    Brukar finnas fruset på de stora butikerna. På de större kvantum kan man ofta få tag i färskt.

  • timisac 22 mars 2009

    Hej !!
    tror det brukar finnas i det flesta stööre butiker :)

  • timisac 22 mars 2009

    Hej igen !

    Jag glömde skriva det innan, men gör jag oftast smörgåstårta på polarbröd, brukar vara jätte omtyckt !!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.