Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varianter på chokladbollar

  • MelleBandolo 8 augusti 2011

    Hallå allihopa!
    Jag har på sistone börjat exprimentera allt mer med chokladbollssmeten, och upptäckt hur kul det är att prova nya varianter. Så jag tänkte att vi "Matklubbare" kanske kunde insperera varandra med olika chokladbollsvarianter.

    Följande ska jag prova inom kort:
    Chokladbollar med valnötter
    Chokladbollar med smält choklad (i smeten, så att de blir lite hårda när chokladen stelnat"
    Chokladbollar med karamell (kanske doppade i..)

  • The_mama97mia 8 augusti 2011

    Hihi, kul, menar du typ klassisk havregrynsbaserad chokladbollssmet?

  • Lunchdax 8 augusti 2011

    *Kokos i smeten gör dem ännu godare! Har jag nästan alltid....
    *Kaksmulor
    *Torkad frukt (hackad)
    *Bittermandelolja (ganska speciellt men gott i små mängder!) Alltså utan nötter eller annat bara några droppar av oljan och vanliga chokladbollsreceptet.
    *Sirap istället för socker - blir en seg konsistens som min bror gillar men inte jag.. smaka av försiktigt för det blir sött fort. Som sagt inget jag gillar alls - men alla är olika.... :/
    *Arrakessens eller äkta sprit som rom, arrak, whiskey.
    *Ingen kakao - blir lite sötare = havrebollar.
    *Kanel - är alltid gott i allting nästan. Mmmm
    *Russin - en av mina favoriter som omväxling.

    Jaa.. det är nog vad jag provat genom åren. :) Sen kan man grädda bollarna lätt i ugnen så får man en smarrig småkaka... ;) man kan gissa att jag gillar chokladbollar va?

  • sim2fil 9 augusti 2011

    Jag brukar byta ut hälften av havregrynen mot en riktigt god musli, inte en som består till största delen av havregryn då :) Det blir riktigt gott!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.