Hallå allihopa!
Jag har på sistone börjat exprimentera allt mer med chokladbollssmeten, och upptäckt hur kul det är att prova nya varianter. Så jag tänkte att vi "Matklubbare" kanske kunde insperera varandra med olika chokladbollsvarianter.
Följande ska jag prova inom kort:
Chokladbollar med valnötter
Chokladbollar med smält choklad (i smeten, så att de blir lite hårda när chokladen stelnat"
Chokladbollar med karamell (kanske doppade i..)
The_mama97mia8 augusti 2011
Hihi, kul, menar du typ klassisk havregrynsbaserad chokladbollssmet?
Lunchdax8 augusti 2011
*Kokos i smeten gör dem ännu godare! Har jag nästan alltid....
*Kaksmulor
*Torkad frukt (hackad)
*Bittermandelolja (ganska speciellt men gott i små mängder!) Alltså utan nötter eller annat bara några droppar av oljan och vanliga chokladbollsreceptet.
*Sirap istället för socker - blir en seg konsistens som min bror gillar men inte jag.. smaka av försiktigt för det blir sött fort. Som sagt inget jag gillar alls - men alla är olika.... :/
*Arrakessens eller äkta sprit som rom, arrak, whiskey.
*Ingen kakao - blir lite sötare = havrebollar.
*Kanel - är alltid gott i allting nästan. Mmmm
*Russin - en av mina favoriter som omväxling.
Jaa.. det är nog vad jag provat genom åren. :) Sen kan man grädda bollarna lätt i ugnen så får man en smarrig småkaka... ;) man kan gissa att jag gillar chokladbollar va?
sim2fil9 augusti 2011
Jag brukar byta ut hälften av havregrynen mot en riktigt god musli, inte en som består till största delen av havregryn då :) Det blir riktigt gott!
Hallå allihopa!
Jag har på sistone börjat exprimentera allt mer med chokladbollssmeten, och upptäckt hur kul det är att prova nya varianter. Så jag tänkte att vi "Matklubbare" kanske kunde insperera varandra med olika chokladbollsvarianter.
Följande ska jag prova inom kort:
Chokladbollar med valnötter
Chokladbollar med smält choklad (i smeten, så att de blir lite hårda när chokladen stelnat"
Chokladbollar med karamell (kanske doppade i..)
Hihi, kul, menar du typ klassisk havregrynsbaserad chokladbollssmet?
*Kokos i smeten gör dem ännu godare! Har jag nästan alltid....
*Kaksmulor
*Torkad frukt (hackad)
*Bittermandelolja (ganska speciellt men gott i små mängder!) Alltså utan nötter eller annat bara några droppar av oljan och vanliga chokladbollsreceptet.
*Sirap istället för socker - blir en seg konsistens som min bror gillar men inte jag.. smaka av försiktigt för det blir sött fort. Som sagt inget jag gillar alls - men alla är olika.... :/
*Arrakessens eller äkta sprit som rom, arrak, whiskey.
*Ingen kakao - blir lite sötare = havrebollar.
*Kanel - är alltid gott i allting nästan. Mmmm
*Russin - en av mina favoriter som omväxling.
Jaa.. det är nog vad jag provat genom åren. :) Sen kan man grädda bollarna lätt i ugnen så får man en smarrig småkaka... ;) man kan gissa att jag gillar chokladbollar va?
Jag brukar byta ut hälften av havregrynen mot en riktigt god musli, inte en som består till största delen av havregryn då :) Det blir riktigt gott!