Vilket är ditt favoritgodis?

Dela
Skrivet av ScarlettRose den 23 mar 2011

Det finns inget som slår Djungelvrål


Jag håller med dig. Djungelvrål har varit min favorit i över 30 år. De svarta ferrari-bilarna är också goda, samt Dragster 1000, 2000 och 3000 av företaget Jämtgott. En är salt, en jättejättesur och en jordgubb/lakrits. Tyvärr finns de inte i någon affär i min närhet så jag får beställa dem från Discshop. Men Djungelvrål är ändå favoriten!
Jag är en sådan människa som bara älskar CHOKLAD! Men jag världens enklaste recept för att äta choklad men som man bara orkar i små mängder.

Man smälter en 200g mörk marabou chokladkaka i vattenbad (jag föredrar det).
Rör sedan ner cornflakes så mycket man önskar. Klicka de på en plåt, ställ i frys eller balkongen (om det är kallt ute).
Enjoy!
Skrivet av boz1965 den 23 mar 2011

När jag sitter på en bänk i solskenet på Wiibroe Plads i Helsingør och käkar en glasstrut med två kulor dansk nougat och en kula pistageglass från den lilla glassbutiken med hemgjord glass på Brostræde är jag i sjunde himlen.


Glass är ju jättegott ibland, men hur fixar du att äta en sån jätteglass när du är magsäcksopererad? Inte ens om jag är hungrig klarar jag det....
Skrivet av LinneaThornberg den 23 mar 2011

lakritsbalkar, brukar lägga ett lager i frysen! kexchoklad gillar jag oxå.

när jag var yngre så fanns det en hård karamell, formad som en fisk.. turkos/blå var den.. vet nån vad den heter?

Vi kallade dem bara blå fiskar tror jag. När jag var ung var det poppis med godisshots, så jag har löst upp såna i vodka några gånger. Man kunde köpa det på krogen också, och då kallades den shoten blå fiskar har jag för mig. Tror även den fanns som essens att köpa för detta ändamål...
Skrivet av boz1965 den 23 mar 2011

När jag sitter på en bänk i solskenet på Wiibroe Plads i Helsingør och käkar en glasstrut med två kulor dansk nougat och en kula pistageglass från den lilla glassbutiken med hemgjord glass på Brostræde är jag i sjunde himlen.Bästa glassen ever.. med grädde sylt o en gräddbulle på .. själv äter jag bara en kula nougatglass för det blir så mäktigt.. men verkligen nått man längtar efter.. =)