Hejsan!
Kom på att det här kan vara ett bra sett att hitta recept utan att söka på en massa och ändå så inte hitta något speciellt bra.
Och trevligt också att få en massa recept och att tipsa varandra.
Så vilket är det bästa bakrecept eller det som du bakar oftast? :)
Bakas ofta här Morotsbullar
Och vanliga kanelbullar förstås.
Snoffa1 januari 2010
Åh vad kul nu börjar det komma lite recept här. Gott :)
Okänd1 januari 2010
Att baka sitt eget bröd är en del av livet!
Framförallt matbröd.
Varför skall man behöva betala 25:- för en limpa bröd med en massa konstiga tillsatser?
Man bakar tre limpor för 20:-!
Utan extra tillsatser.
Mitt bästa bröd är det som jag bakar själv!
Snoffa1 januari 2010
Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(
Amika1 januari 2010
Det här är det jag bakar oftast. :)
Det är jättegott, saftigt och mättande! Och så lätt att göra, bara att blanda ihop till en smet och ha ner i smorda formar och in i ugnen... :)
Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(
Överraska honom genom att baka när han inte är hemma då..
Vänskapsbröd
4 bullar 250 grader C 15-20 minuter
3 limpor 225 grader C 30 minuter
4 dl ljummet vatten
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl havrekli ( eller kruskakli)
1 msk salt
2 dl äppelmos eller lingonsylt ( kan uteslutas)
1 msk olja
1 dl russin (kan uteslutas)
Slå vattnet över alla ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmar upp till 2 dygn.
5 dl vatten, skall nästan koka
2 paket torrjäst
3 dl grovt rågmjöl eller rågsikt.
1,2 – 1,5 l vetemjöl special
Jäst och mjöl blandas med blandningen ovan.
Slå över det varma vattnet. Blanda degen.
Låt jäsa i 10-15 minuter
Forma till 3 limpor. eller 4 bullar
Låt jäsa på plåt ca 20 minuter
Grädda.
Om man vill kan man blanda i en burk kesella i det varma vattnet, det blir lite annan konsistens på brödet då.
Jag brukar grädda mina limpor i 2 liters smorda formar.
Hejsan!
Kom på att det här kan vara ett bra sett att hitta recept utan att söka på en massa och ändå så inte hitta något speciellt bra.
Och trevligt också att få en massa recept och att tipsa varandra.
Så vilket är det bästa bakrecept eller det som du bakar oftast? :)
:)Det som jag bakar oftast är
Snabbfrallor
Vad kul att någon svarade så fort på mitt inlägg det brukar ingen göra.
Okej vad gott. :D
Ingen fler som har något gott favorit recept? :p
Mitt bästa kak resept är Mormorskaka
Mormorskaka [ kanel ]
Hälsningar Berit.
Bakas ofta här
Morotsbullar
Och vanliga kanelbullar förstås.
Åh vad kul nu börjar det komma lite recept här. Gott :)
Att baka sitt eget bröd är en del av livet!
Framförallt matbröd.
Varför skall man behöva betala 25:- för en limpa bröd med en massa konstiga tillsatser?
Man bakar tre limpor för 20:-!
Utan extra tillsatser.
Mitt bästa bröd är det som jag bakar själv!
Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(
Det här är det jag bakar oftast. :)
Det är jättegott, saftigt och mättande! Och så lätt att göra, bara att blanda ihop till en smet och ha ner i smorda formar och in i ugnen... :)
Filmjölksbröd med russin och cashewnötter
Jag har 2 brödresept som jag brukar baka mest.Monicas surkaka(Y)(Y)Berits limpor
Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(
Överraska honom genom att baka när han inte är hemma då..
Vänskapsbröd
4 bullar 250 grader C 15-20 minuter
3 limpor 225 grader C 30 minuter
4 dl ljummet vatten
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl linfrö
1 dl havrekli ( eller kruskakli)
1 msk salt
2 dl äppelmos eller lingonsylt ( kan uteslutas)
1 msk olja
1 dl russin (kan uteslutas)
Slå vattnet över alla ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmar upp till 2 dygn.
5 dl vatten, skall nästan koka
2 paket torrjäst
3 dl grovt rågmjöl eller rågsikt.
1,2 – 1,5 l vetemjöl special
Jäst och mjöl blandas med blandningen ovan.
Slå över det varma vattnet. Blanda degen.
Låt jäsa i 10-15 minuter
Forma till 3 limpor. eller 4 bullar
Låt jäsa på plåt ca 20 minuter
Grädda.
Om man vill kan man blanda i en burk kesella i det varma vattnet, det blir lite annan konsistens på brödet då.
Jag brukar grädda mina limpor i 2 liters smorda formar.
Lycka till med baket.