Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vilket är ditt bästa bakrecept?

  • Snoffa 1 januari 2010

    Hejsan!
    Kom på att det här kan vara ett bra sett att hitta recept utan att söka på en massa och ändå så inte hitta något speciellt bra.
    Och trevligt också att få en massa recept och att tipsa varandra.
    Så vilket är det bästa bakrecept eller det som du bakar oftast? :)

  • ros 1 januari 2010

    :)Det som jag bakar oftast är
    Snabbfrallor

  • Snoffa 1 januari 2010

    Vad kul att någon svarade så fort på mitt inlägg det brukar ingen göra.
    Okej vad gott. :D

  • Snoffa 1 januari 2010

    Ingen fler som har något gott favorit recept? :p

  • barabbas 1 januari 2010

    Mitt bästa kak resept är Mormorskaka
    Mormorskaka [ kanel ]
    Hälsningar Berit.

  • lena4 1 januari 2010

    Bakas ofta här
    Morotsbullar
    Och vanliga kanelbullar förstås.

  • Snoffa 1 januari 2010

    Åh vad kul nu börjar det komma lite recept här. Gott :)

  • Okänd 1 januari 2010

    Att baka sitt eget bröd är en del av livet!
    Framförallt matbröd.
    Varför skall man behöva betala 25:- för en limpa bröd med en massa konstiga tillsatser?
    Man bakar tre limpor för 20:-!
    Utan extra tillsatser.
    Mitt bästa bröd är det som jag bakar själv!

  • Snoffa 1 januari 2010

    Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(

  • Amika 1 januari 2010

    Det här är det jag bakar oftast. :)
    Det är jättegott, saftigt och mättande! Och så lätt att göra, bara att blanda ihop till en smet och ha ner i smorda formar och in i ugnen... :)


    Filmjölksbröd med russin och cashewnötter

  • barabbas 4 januari 2010

    Jag har 2 brödresept som jag brukar baka mest.Monicas surkaka(Y)(Y)Berits limpor

  • mooseella 4 januari 2010

    Skrivet av Snoffa den 1 jan 2010

    Exakt, så ska det låta. Men jag får typ aldrig baka hemma och inte bröd för det tycker pappa verkar ta sån tid. Men han förstår sig inte på sådant. :(


    Överraska honom genom att baka när han inte är hemma då..
    Vänskapsbröd

    4 bullar 250 grader C 15-20 minuter
    3 limpor 225 grader C 30 minuter

    4 dl ljummet vatten
    1 dl rågkross
    1 dl vetekross
    1 dl linfrö
    1 dl havrekli ( eller kruskakli)
    1 msk salt
    2 dl äppelmos eller lingonsylt ( kan uteslutas)
    1 msk olja
    1 dl russin (kan uteslutas)

    Slå vattnet över alla ingredienserna och låt stå i rumstemperatur i minst 4 timmar upp till 2 dygn.

    5 dl vatten, skall nästan koka
    2 paket torrjäst
    3 dl grovt rågmjöl eller rågsikt.
    1,2 – 1,5 l vetemjöl special

    Jäst och mjöl blandas med blandningen ovan.
    Slå över det varma vattnet. Blanda degen.
    Låt jäsa i 10-15 minuter
    Forma till 3 limpor. eller 4 bullar
    Låt jäsa på plåt ca 20 minuter
    Grädda.

    Om man vill kan man blanda i en burk kesella i det varma vattnet, det blir lite annan konsistens på brödet då.
    Jag brukar grädda mina limpor i 2 liters smorda formar.

    Lycka till med baket.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.