Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vispa fryst grädde?

  • Lindanemon 19 juli 2008

    Jag undrar om nån vet om man kan vispa grädde, som varit fryst? :o
    Har fått beställning på våfflor imorgon och jag har grädde i frysen...
    Kunde vara skönt att slippa gå till affären... :p

  • zudette 19 juli 2008

    Jag vill minnas att tinad grädde blir gryning och inte går att vispa! Googlade lite på ämnet och det verkar som jag minns rätt - visserligen ska tinad grädde gå att vispa men konsistensen kan bli grynigare, står det. För bästa resultat skulle jag köpa ny grädde o använda den frysta i matlagningen!

  • grill 19 juli 2008

    Nä det går inte, den blir inge bra. Jag brukar hälla grädde i en ispåse och há i frysen. När jag behöver lite grädde till tex en sås är det bara att kläma ut frysta gräddklickar .

  • frucaos 19 juli 2008

    Däremot går det bra att frysa vispad grädde för att sen ta fram och använda! Tillsätt lite socker om den behöver "fräschas upp" med lite mer vispning.
    Bäst blir det förstås att köpa ny, men till "hemmabruk" går det fint.

  • Lindanemon 19 juli 2008

    Tack för era tips!

    Meningen från början när jag frös ner den var att använda den i mat, det har jag gjort förr.
    Så den får väl ligga till nästa maträtt, som ska tillagas med grädde, ska lagas. :)
    Och imorgon blir det en promenad förbi affären i alla fall. För när jag bjuder andra på något att äta, ska det vara riktigt gott! (Y)

    Hade ingen aning om att det går att frysa vispad grädde, men detta kommer definitivt att provas.

  • Agi007 19 juli 2008

    Bra ide att frysa gradde i ispasar! Det ska jag forsoka komma ihag! Jag brukar frysa overblivet vin i ispasar.

  • flabban 19 juli 2008

    Tyvärr, det går inte att vispa grädde som varit fryst, har själv provat. Men frysa vispad grädde går hur bra som helst. Har även gjort det, samt fryst in marängtårta med vispad grädde i.

  • Glitterfia 19 juli 2008

    Skrivet av Agi007 den 19 jul 2008

    Bra ide att frysa gradde i ispasar! Det ska jag forsoka komma ihag! Jag brukar frysa overblivet vin i ispasar.




    Wow, får du vin över :p *fniss*

    Ska också komma ihåg ispåsarna till grädde. Det var ett bra tips.

  • kani 19 juli 2008

    hej!:)

  • Poppie 19 juli 2008

    Så här säger ARLA:

    Vispgrädde går att frysa men blir något grynig. Bör tinas i kylskåp. Fryst grädde går att vispa men untseendet blir något grynigt. Vispad grädde går också att frysa - blir något grynig men efter omrörning relativt slät.

  • MammaIrene 19 juli 2008

    Skrivet av Glitterfia den 19 jul 2008

    Skrivet av Agi007 den 19 jul 2008

    Bra ide att frysa gradde i ispasar! Det ska jag forsoka komma ihag! Jag brukar frysa overblivet vin i ispasar.




    Wow, får du vin över :p *fniss*

    Ska också komma ihåg ispåsarna till grädde. Det var ett bra tips.


    Jag får nästan alltid vin över, är ingen stordrickare direkt....
    Bra tips därför , tack! aldridg tänkt på det(Y)

  • Agi007 20 juli 2008

    Jo det har hant nagon gang att jag fatt vin over :p men inte speciellt ofta.

    Pa tal om att frysa in laste jag idag att det gar bra att frysa in pesto (men inte i ispasarna, utan som iskub .....) (H) Sa jag delar garna med mig av det tipset!

  • K-kristina 20 juli 2008

    Hej jag har fryst vispgrädde i flera år o har alltid lyckats vispa den t om när jag snabbtinat den i varmt vatten. Om mAN låter den tina sakta o skakar paketet nån gång nu o då så blir den ej grynig,

  • bakakaka 20 juli 2008

    Jag har också vispat fryst grädde flera gånger. Men det tar lite längre tid för den att bli tjock.

  • bernit 20 juli 2008

    Skrivet av frucaos den 19 jul 2008

    Däremot går det bra att frysa vispad grädde för att sen ta fram och använda! Tillsätt lite socker om den behöver "fräschas upp" med lite mer vispning.
    Bäst blir det förstås att köpa ny, men till "hemmabruk" går det fint.

  • maithab 21 juli 2008

    Jo visst går det att vispa vispgrädde som varit fryst. Det gäller bara att tina den långsamt och inte vara för snabb när man vispar den. Inte stressa den helt enkelt :-)
    Jag tycker knappt den blir grynig ens, men visst kan man märka skillnad mot färsk.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.