Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Volymer när man byter smör mot olja och socker mot sirap

  • zephie 17 februari 2009

    Det är så här att jag få ett ryck och börjat baka amerikanska cookies av olika slag. Har ett bra basrecept som var enkelt att översätta eftersom vikterna i gram fanns angivna. Dock skulle jag vilja ha kakorna segare och jag har hittat tips på nätet om att man kan uppnå detta genom att byta ut delar av smöret mot olja, alternativt byta ut delar av eller allt det bruna sockret (råsocker, brun farin eller ljust muscovadosocker) mot sirap. Det enda som jag är osäker på nu är bara ifall någon har nån idé om vilket mått man ska lita på när man ersätter en fast ingrediens med en flytande. Volymen eller vikten?

  • AnneNi 17 februari 2009

    Hej!
    När jag mäter fett brukar jag tänka att 100g=1 dl. Så om du ska ha 200 g smör kan du ju ta tex. 100 g smör o 1 dl olja. 1 dl strösocker väger ca 90 gram, 1 dl sirap väger ca 140 g, 1 dl farinsocker väger 80 g. Så där får du nog vara lite försiktig om du byter mängden om du väger. Jag har själv inte testat detta men det bästa är nog att testa sig fram. Nu vet du iaf viktskillnaderna på 1 dl. Hoppas du blev lite klokare?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.