Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Våfflor

  • anluk 28 januari 2008

    Våfflor är superduper. Köper färdigt paket. Ibland har vi baconvåfflor till lunch. Lägger då några bitar bacon på varje lagg innan jag slår på smeten. Mycket gott!
    Annars är det sylt och grädde när vi serverar de på "vanligt" sätt.

  • vanillalover 28 januari 2008

    Hejsan!
    Kolla gärna in mitt recept på frasiga våfflor gjorda med jäst. De kan du grädda och sen lägga ovanpå varandra utan att de blir mjuka... Lycka till och ha en trevlig helg!
    /M

  • Jessika 28 januari 2008

    Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.

    Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.

    Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.

  • evaldo 28 januari 2008

    Jag gör egen smet och sen rör jag försiktigt i hårdvispad äggvita i smeten för att få våfflorna lite frasigare. jag har lagt in ett recept på Frasiga våfflor.

  • celice 28 januari 2008

    :D Jag gör egen smet, har inget recept på. Äter dom med grädde och sylt, när dom sedan är kalla är det gott med smör på.:p

  • fillifjonkN 28 januari 2008

    Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)

  • fillifjonkN 28 januari 2008

    Brukar ha vichyvatten i våra....gott me bär tll lr fruktkeso(Y)

  • sophie_hu 28 januari 2008

    jag gillar att ha glass och sirap :p lönnsirap eller vanlig(Y)

  • sophie_hu 28 januari 2008

    honung är gott oxå! eller egen björnbärssylt med björnbär man har lagrat upp med hemma

  • Okänd 28 januari 2008

    Här kommer ett billigt och gott recept på våfflor.
    12 dl mjölk
    8 dl mjöl
    2 ägg
    200 g smält margarin
    2 tsk bakpulver
    5 tsk socker
    2 knivsuddar salt
    Detta är ett dubblat recept och räcker till ca 6-8 personer,beroende på hur hungriga de är.
    till våfflor vill jag ha min egen kokta blåbärssylt och grädde.Mumsfilibaba.

  • matpiraten 31 januari 2008

    jag gör ett gammalt fäbod recept som jag har fått av min farmor som har fått det av sinn farmor... Och jag har hjortron sylt och grädde på mina.(Y):):D

  • frun 31 januari 2008

    gillar inte våfflår, är samma med pannkakor. men när jag var liten så älskade jag det. vet inte varför jag inte gör det nu.

  • farmoringer 31 januari 2008

    jag tycker mycket om våfflor men blir aldrig av att jag gör. Så jag uppskattar verkligen om jag får det när jag kommer bort..

  • flakitika 13 februari 2008

    Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o

  • MammaIrene 13 februari 2008

    Jag har ett recept som jag brukar göra, kolla gärna på det, ger mycket mycket frasiga våfflor!
    MVh Irene

  • monac 17 februari 2008

    Skrivet av Jessika den 28 jan 2008

    Våfflor med lite riven lök i och serverat med gräddfil, hackad rödlök, rom av något slag och en citronklyfta är en höjdare.
    håller med dig jessica,det är en höjdare!
    Det är även jättegott att göra räkmacka av våfflor.

    Till efterrätt - lägg på skivad banan och ringla över lite nougatsås. Servera med lättvispad grädde.

  • monel 23 mars 2008

    På tisdag är det våffeldagen :D

    Förr ville jag helst ha frasvåfflor, men nu på senare år har det gått över till äggvåfflor istället och till det naturligtvis lite lättvispad mellangrädde, vaniljglass och hjortronsylt (L)

  • vanillalover 23 mars 2008

    Kolla gärna mitt recept som ger underbart frasiga våfflor som man med fördel kan lägga ovanpå varandra utan att de blir sladdriga...
    lycka till!
    /Marie

    Jag älskar våfflor men blir alltid så konstiga när jag gör dem.. :o

  • evaldo 23 mars 2008

    VÅFFLOR MED LÅGT GI Jag har testat dessa och de var jättegoda.
    Tid: 30 minuter ca 12 laggar

    Supergoda våfflor serverade med blåbär och hallon. De här våfflorna är minst lika goda som "vanliga", mindre nyttiga våfflor tycker jag.
    Goda våfflor med lågt GI som du kan äta med gott samvete. Receptet innehåller fullkornsvetemjöl istället för vanligt vetemjöl samt flytande margarin som innehåller låg andel mättat fett. Äggen innehåller protein. Våfflorna serveras sedan med färska bär som sänker GI och är dessutom jättegott!

    4 dl fullkornsvetemjöl
    1/4 tsk salt
    1 tsk bakpulver
    5 dl mjölk
    2 ägg
    1 dl flytande margarin/smör
    SERVERING:
    frysta tinade eller färska blåbär och hallon
    vaniljvisp

    Blanda fullkornsvetemjöl, salt och bakpuver.
    Rör ihop med ca hälften av mjölken och rör till en jämn smet.
    Vispa därefter ned resten av mjölken.
    Vispa ned äggen. Vispa ihop med det flytande margarinet eller smöret.
    Värm våffeljärnet. Pensla laggen noggrant med flytande margarin eller smör innan du gräddar första våfflan.
    Sedan ska den inte behöva smörjas mer.
    Häll på 0,75 - 1 dl smet och bred ut smeten lite grann. Grädda våfflorna tills de blir gulbruna. Det brukar ta 1-2 minuter med mitt våffeljärn.
    Låt våfflorna svalna på galler om du inte äter upp dem direkt. (Du bör
    inte lägga dem i en hög på en tallrik för då försvinner frasigheten och de blir mjuka och sladdriga.)
    Servera med uppvispad vaniljvisp och/eller vispad light-grädde (20%) och färska bär.
    Vill du ha mera sött kan man strö över lite fruktsocker eller
    råsocker.

  • Okänd 23 mars 2008

    Jag gör alltid egen smet.
    Till det blir det oftast hemkokt blåbärssylt och grädde.
    Det är bara sååå gott med våfflor.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.