Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

är gluten och behöver hjälp med resept

  • hejsandj 26 september 2011

    jag har fått reda på att jag ska äta gluttenfritt mat för typ två år sen. Har inte ätit rätt kost. Och måste ha hjälp måste ha ett chema hur jag ska börja. Snälla hjälp

  • Salgliden 27 september 2011

    Du är för det första inte gluten, du är förmodligen glutenintolerant.

    Gluten är en sammansättning av proteiner och finns i vete, råg och korn. Vid brödbakning är gluten en viktig del för att brödet ska få sin form. Tillsats av gluten gör brödet mer lättarbetat och ger det bättre jäsegenskaper (det går att få brödet luftigare). En del människor tål inte gluten, det kallas glutenintolerans. Det finns särskild kost för dem som är glutenintoleranta. Dessutom finns glutenfritt mjöl.

    Det finns många forum på nätet med recept för dig. Ett är:
    http://olikadieter.se/recept-for-glutenallergiker

    Sök på glutenallergi+recept på Google och du skall finna.

    Salgliden

  • Constancia 28 juni 2012

    Kolla min blogg om du vill! www.friskskoterskan.wordpress.com

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.