Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI'are: vad äter/åt ni till midsommar?

  • puntella 18 juni 2009

    Förmodligen kommer GI gå åt pipsvängen den här helgen om jag tänker fira midsommar. Visserligen firar man inte midsommar i Holland (måste jobba imorgon :() men känns som om man bör fixa ihop nått med jordgubbar (fast jag kör ju fas 1 så då får man ju inte....).
    Plocka 7 (eller är det 9?) olika blommor lär nog inte heller lyckas (inte bara pga av att man måste vara tyst LOL, men tror inte att jag kan hitta 7 olika vilda blommor).

    Men men, jag är mest nyfiken på vad ni som håller på med GI kommer att äta till midsommar...

  • safir74 18 juni 2009

    Jag ska äta grillad fläskfilé med potatissallad gjord på färskpotatis. Sen jordgubbar med vaniljglass :p(Y)

  • puntella 18 juni 2009

    Antar att du är i den sista fasen, eller syndar du?

    Låter iallafall gott

  • safir74 18 juni 2009

    Jag syndar i morgon..hehe. Jag är i 1 fasen

  • Okänd 19 juni 2009

    Man får lämna den smala vägen och hänge sig åt syndens lustar!
    Skäl nummer ett: Vad vore midsommar utan sill,snaps och färskpotatis?
    Skäl nummer två: Vad vore midsommar utan jordgubbstårta?
    Skäl nummer tre: Vad vore midsommar utan en laxpudding?
    Risken är bara att syndandet fortsätter även på midsommardagen, :'(

  • Ekorrungen 19 juni 2009

    Jag ska hem till moster och morbror, där blir det först sill o potäter nu på förmiddan, sen te kvällen ska vi grilla, ska bli muuuuuuuuuums(L). Sen kanske det blir ett gott skratt:D

  • Nusse 19 juni 2009

    Jag är ingen GI:are, men dock lchf:are och jag ska äta grillade räkor till förrätt och sen blir det grillad fläskfilé med falsk potatissallad. Jag gör den på zucchini ist för potatis. Fast nog lär det fuskas lite för mig med. Jag ska ju äta jordgubbar! I driiivor!:D

  • puntella 19 juni 2009

    Köpte en grillad kyckling till lunch på torget, åt nästan skinnet (är ju godast, höll på att glömma bort att man inte får äta det) *skäms*

    Vet inte vad det blir ikväll, men har nyss fixat till en jordgubbscheesecake *skäms ännu mer* men använde iallafall fullkornsdinkel och råsocker *lite stolt* istället för vetemjöl och normalt socker.

    Var som sagt var på marknaden, skulle köpa 2 byttor med jordgubbar (fick 3) och 4 med hallon (fick 8) och jag som inte får äta frukt :c(
    Kastade in 3 paket hallon i frysen och en i kylen (hoppas att den i kylen är ok söndag kväll, tänkte försöka mig på "GI-muffins"), resten tar jag med till min pojkvän. Tror nog att det blir en shake på hallon med vanilj-sojamjölk (det är väl ändå inte så farligt...?).

  • jimboz 19 juni 2009

    Jag ska iväg snart men jag har varit en stygg gosse !

    Igår gjorde jag en Köttfärspaj med hela kittet..Mjöl, smör,Berbere, lök you name it........Idag blir det Pizza,Sill,Potatis och en jävla massa Nubbar...Men jag kommer igen.......Svårt i Sommar-tider att banga med AntiMjöli liksom...

    Kanske inte rätta tråden att sukta människor men jag kunde inte låta bli :)

    Varför var det ingen som sa att jag måste avstå vin kvinnor och sång när Gi metoden nämndes.....Ja Ja jag vet att kvinnor inte innehåller mjöl..men mitt starka kort e ju mat för i helvete.....

  • solmaja 20 juni 2009

    Jag lever Gi men syndade igår.... Det blev både sill och färskpotatis med gräddfil och nubbe.. Till efterrätt en marängtårta full med bär....
    Men idag är det tillbax till selen och inget syndande:'(

  • mooseella 20 juni 2009

    jag åt tre färskpotatisar, 6 bitar matjes, gräddfil och gräslök, samt en cm tjock skiva av min jordgubbsmoussetårta, det åt jag vid 17,30 tiden. Ett glas lättöl samt 3 cl snaps. Det var synden.
    En gång /år så det gör inget i det stora hela :D
    Till lunchen som jag åt vid 14 tiden blev det bönpure burgare, tre skivor med kall hjortstek/tjälknöl, tomatsallad med vinegrätt på. Vatten till dryck.

  • puntella 20 juni 2009

    Jag höll mig själv hyfsat till GI tycker jag...

    Pa morgonen blev det kokta ägg, skinka, gurka.
    Hann inte med te, vatten och mjölk (är svart att fa upp mig i tid, och här var det ju en vanlig jobbdag).
    Vatten och te blev det pa jobbet.

    Till lunch 1/2 grillad kyckling (utan hud - tyvärr, är ju godast).
    Till kvällsmat blev det plankstek med lax här, min skiva lax gick i en glasskal, med sparris inlindad i coeburgerskinka. Till det blev det sallad.
    Syndade med lite cremefraiche sas (vet inte om man far det, var ju pulver) och sen blev det jordgubbscheesecake (2 bitar :o) Jordgubbscheesecake

    Gjorde ovanstaende recept pa fullkornsdinkel och rasocker, det borde ju ge plus poäng ;c)
    Sen blev det 2 glas rosévin.

    Stod pa vagen i morse (visserligen inte min egen vag) och hade inte gatt upp i vikt! (Y)

  • jimboz 20 juni 2009

    Härligt Puntella ! Kul att du kommit igång....
    Vi människor är födda syndare så om man vänder på det ,så är varje dag en prövning och sent ska syndaren vakna...Jag tror att all slags fanatism är tokigt och det gör bara narr av själva saken...
    Många tänker på vikten men glömmer att vi har en Själ också !

    Gi i all ära men jag skulle hellre föredra att äta något gott också....Men det finns tyvärr inget av bantningsmetoderna som både är gott och nyttigt.....visst kan man mosa bönor och lägga på en Jordgubbe men jag har ungar ...Nog för att jag tycker om att göra mat men, Ska jag gå upp mitt i natten för att blötlägga bönjävlarna och sluta jobbet en halvtimme tidigare för att jag är en Gi:are...Jag har börjat motionerat och tagit bort onödiga kolhydrater.....Om jag inte får äta vissa saker så är det bättre att skjuta mig..
    Jag kommer bara använda mig av Gi en enda gång till, och det är för att blixtbanta......

    Det går inte att vara medlem här och se alla underbara recept med tanken på att jag måste välja LCHF,Gi Atkins....

    Sorry men jag lämnar GI och försöker hitta ett sundare liv istället...

  • puntella 20 juni 2009

    Jag kan inte tänka mig att följa GI resten av livet (allt gott man gar miste om), men jag har en ny theori.
    När jag gatt ner tillräckligt tänker jag försöka fortsätta använda mig av dinkel, rasocker osv
    Sen ett par ar äter jag bara vitt ris om jag inte är hemma, annars blir det alltid bulghur (sa det är ju en bra vana).
    Hade inte tänkt leva som en kanin resten av livet (det har blivit en massa sallad pa sista tiden), men nu maste jag ett tag.
    I slutet av juli eller början av augusti blir det semester i Sverige igen, da kan GI fara och flyga ;c)
    Men till dess försöker jag köra hart (fast inte tänker jag motsta ett par glas vin vid bra väder), man vill ju inte se oaptitlig ut i bikini....

  • safir74 20 juni 2009

    När man håller på med GI i första fasen så får man lov att äta skinnet

  • puntella 20 juni 2009

    Skinnet far man väl aldrig äta???

    Syndade idag med Gino, men det är ju fortfarande midsommar :)

  • redd 21 juni 2009

    Bara litet tipps till alla GI människor, fransk potatissallad är nog GI, och är väldigt fräsht varma sommardagar vid grillen.

    1. GI går ner KRAFTIGT om potatisen får stå ett dygn.
    2. Vinäger eller citron som fransk potatissallad innehåller drar ner GI värdet.

  • safir74 24 juni 2009

    Varför skulle man inte få äta skinnet?

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.