Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grevinnan och betjänten

  • Rosageisha 26 april 2009

    Min svärfar fyller 60 och har önskemål om att ha grevinnan och betjänten som tema på festen.
    Till förrätt blir det således hummersoppa, varmrätt; någon form av fågel och till efterrätt ost och portvin...
    Nu undrar jag om det finns ngn som har bra recept på hummersoppa och någon form av fågelrätt som är relativt lätt att göra och som går att servera till ca 20 personer. Vi har bara tillgång till ett vanligt kök.

    Hoppas att det finns någon som kan hjälpa mig, står helt handfallen! :'(

    Kattis

  • The_mama97mia 26 april 2009

    Men jösses, vad kul!
    Jag är grevinnan o betjänten-fan sen unga år...
    Vad är det dom äter? Kommer ihåg I Think We´ll have white wine with the fish.... Vad var det för fisk? Det kommer jaginte ihåg, sen åt dom Mulligatawny soup. Sherry till det tror jag...

    Hmmm... Fågelrätt som är lätt att göra o går att delvis förbereda och är suveränt god.... har jag i mina recept Herrgårdskyckling á la Husse. Det finns flera recept på MK, du kan söka på Herrgårdskyckling. Det är filéer man steker lätt först, sen i ugn med ett täcka av riven ost, cr fr, senap, m.m. Toppengott. Klyftpotatis eller pressad potatis till funkar fint, ris går bra med.

    Lycka till!

  • Mellanbellan 26 april 2009

    Här kommer några förslag
    Inbakad kyckling med murkelsås
    Kycklingfilé, ädelostfylld med rosépeppar
    Brie med portvin och valnötter
    Brietårta med gorgonzola och konjak

    Kom ihåg djurskinnet med huvud, som servitören snubblar på:D

  • anluk 26 april 2009

    Den enda fågel jag kommer att tänka på är varför inte helstekt kalkon, gott enkelt och smidigt.

  • anluk 26 april 2009

    Den enda fågel jag kommer att tänka på är varför inte helstekt kalkon, gott enkelt och smidigt.

  • Rosageisha 26 april 2009

    Tack för snabb respons!
    Jag är inte så insatt i menyn- har bara hört vad min svärfar har pratat om men efter lite efterforskningar på nätet så har jag kommit fram till att de inte alls äter hummersoppa utan Mulligatawny och det är ju något helt annat...

  • bernit 26 april 2009

    Skrivet av anluk den 26 apr 2009

    Den enda fågel jag kommer att tänka på är varför inte helstekt kalkon, gott enkelt och smidigt.

    Dessutom lätt att förbereda, mycket kött, blir god sås och är fantastiskt gott. Absoluit favorit om det är många gäster. Jag har serverat kalkon till 60 gäster utan problem

  • The_mama97mia 26 april 2009

    Hmmmmmm. ja det var det jag undrade, vad ÄTER dom ? ´
    Mulligatawny år det enda jag minns att dom nämner?
    Grevinnán o betjänten, alltså

  • bernit 26 april 2009

    Skrivet av mama97mia den 26 apr 2009

    Hmmmmmm. ja det var det jag undrade, vad ÄTER dom ? ´
    Mulligatawny år det enda jag minns att dom nämner?
    Grevinnán o betjänten, alltså

    Äter dom ??? dricker de inte bara ?? Och avslutar de inte med lite guttrasju ??

  • Rosageisha 26 april 2009

    Det serveras mat men det är nog bara grevinnan som äter; stackars betjänten har fullt upp m drycken. Jag har kollat på sketchen nu och kommit fram till att de äter:
    Mulligatawny m sherry
    *Fisk med vitt vin
    *Fågel med Champagne
    *Frukt med portvin
    Alltså var det bara fågeln som var rätt i min svärfars förslag. :D
    Drycken är min svärfar utomordentligt duktig på men matlagningen är det lite sisådär med... Så jag får stå för matlagningen! :p
    Dessutom har mina barn lovat att låna ut sin "golvkrokodil" som får agera fäll med huvud; att snubbla på!!! Hahaha!

  • gazellen 27 april 2009

    Gud va kul detta låter!!!!(Y)
    Sitter här o små skrattar för mig själv när jag läser det, speciellt det med golv krokodilen med fäll över, ahahhhhhahaa denna festen skulle ja absolut vilja gå på!!

    Du kan väl berätte här sn hur det gick?!
    Tack så mycket du har verkligen förgyllt min dag

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.