Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Konfirmation

  • gunnarstorp 8 maj 2009

    Hej
    Vad gör jag med min lax på 4 kg till min sons konfirmation:)

  • ros 8 maj 2009

    :)
    Ska den serveras varm eller kall?

  • lotta42 8 maj 2009

    Inkokt lax med skarpsås det vet jag att min mamma lagade förr när min pappa var och fiskade mycket .Receptet på inkokt lax har jag inte men någon annan kanske vet .
    Skarpsåsen gör man av
    senap vanlig slotts el dyl ca 1 msk sedan tar man strösocker ca 1½ msk och rör om ta sedan ½ kapsyl ättika ta sedan ca 2½dl vispgrädde och vispa blanda sedan ihop allt .Det ska bli en god konsistens mellan senap och ättiksmak så man kan ibland få blanda i mera socker ättika eller senap .prova dig fram med smaken . Ett tips det är att göra blandningen på skarpsåsen med flytande grädde och ha till en grönsallad och ev kassler eller grillat Mycket gott med färskpotatis.
    Lycka till med konfirmationen :p

  • gunnarstorp 9 maj 2009

    Jag tänkte göra i ordning den i ugnen och servera den kall

  • NinaGustafsson 9 maj 2009

    Om du ska servera den kall så tycker jag att du ska servera den med potatis och kall romsås.
    Till detta kan du även ha en god blandsallad, kalla gröna ärtor och några citron skivor.
    Detta är Mumms!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.