Jag skulle vilja ha tips och idéer på läcker mat till en bröllopsbuffé för 40 pers. Vi kommer att servera älgkött, det är allt vi vet. Är det någon som har några bra förslag på hur man ska anrätta köttet och vad man kan ha till, som är kallt och kan förberedas långt innan festen? Vill gärna ha lite spännande variationer, inte pajer eller sånt man äter titt som tätt. Tackar på förhand!
/Kristin
Nusse10 mars 2009
Varför inte tjälknöl? Det brukar vara perfekt att bjuda på och kan förberedas!
Vad resten beträffar, så hoppas du kan få mer hjälp av någon annan, för det var det enda jag hade att komma med!
Lycka till!
//Anna
The_mama97mia10 mars 2009
Undrar varför tråden ligger som två gånger? Kan du ta bort den andra tråden? Blir lite förvirrat annars?
Du säger inte vad för älgkött? Viltpaté är annars himla gott, servera med klassiska cornichons o cumberlandsås, bröd till och grönsallad.
Kalla andra tillbehör om det blir skivat kött variant (- på tal om tjälknul förresten är det mkt gott att marinera den i saltlagen med tillägg av en fl rödvin. Mkt mustigt o gott. ) varför måste det vara kalla tillbehör?
Skulle kolla upp potatispaté och ngn potatissallad, gärna i portionsformar vad gäller patén/pastejen/pajen.
farmoringer10 mars 2009
Sidan har varit lite seg i eftermiddag så det är säkert tryckt två gånger för att det aldrig kom iväg..
Vegankristin10 mars 2009
Ja, det är ett mysterium varför tråden ligger två gånger, men jag vet inte hur man plockar bort en av dem, någon som vet?
Och tack för era förslag, inspirerande! Mera mera!
The_mama97mia10 mars 2009
Skrivet av Vegankristin den 10 mar 2009
Ja, det är ett mysterium varför tråden ligger två gånger, men jag vet inte hur man plockar bort en av dem, någon som vet?
Och tack för era förslag, inspirerande! Mera mera!
Nej det är möjligt att man inte kan ta bort en tråd, men om jag vore du skulle jag gå in o försöka redigera mitt inlägg i den andra tråden - skriv att det blev dubbelpostat eller nåt o be folk att titta på den andra Dvs denna tråd istället...
alvig10 mars 2009
Hej!
Här kommer lite förslag på vilttema!
Varmrökt / kallrökt lax,röding med en kall sås, tjälknöl på älg, viltpaté, viltskavpiroger, kantarellsoppa, västerbottenpaj, kantarellpaj (du ville inte ha paj, men dom är goda! ), mandelpotatissallad, rotsaksgratäng (varm), lingonchutney, syltade kantareller, hjortronparfait, lingonparfait.
Recept hittar du säkert här eller någon annanstans. Lycka till!
Vegankristin11 mars 2009
Gillar förslagen!!! Det känns bra att det är sammanhängande. Vill gärna ha fler förslag och tips på recept.(Y)
alvig11 mars 2009
Hej!
Kul att du gillade förslagen!
Nästan allt finns som recept här på MK, viltpaté t.ex, om du skulle vilja göra en sån själv, finns på recept.nu, där hittar du säkert det mesta också.:)
MissElefant3 maj 2009
Gele skulle passa till älgkött.. och potatisgratäng av något slag! det kan man förbereda dagen före och bara värma på dagen efter. Det söta till det söta blir en perfekt blandning samt sallad till det.
Jag skulle vilja ha tips och idéer på läcker mat till en bröllopsbuffé för 40 pers. Vi kommer att servera älgkött, det är allt vi vet. Är det någon som har några bra förslag på hur man ska anrätta köttet och vad man kan ha till, som är kallt och kan förberedas långt innan festen? Vill gärna ha lite spännande variationer, inte pajer eller sånt man äter titt som tätt. Tackar på förhand!
/Kristin
Varför inte tjälknöl? Det brukar vara perfekt att bjuda på och kan förberedas!
Vad resten beträffar, så hoppas du kan få mer hjälp av någon annan, för det var det enda jag hade att komma med!
Lycka till!
//Anna
Undrar varför tråden ligger som två gånger? Kan du ta bort den andra tråden? Blir lite förvirrat annars?
Du säger inte vad för älgkött? Viltpaté är annars himla gott, servera med klassiska cornichons o cumberlandsås, bröd till och grönsallad.
Kalla andra tillbehör om det blir skivat kött variant (- på tal om tjälknul förresten är det mkt gott att marinera den i saltlagen med tillägg av en fl rödvin. Mkt mustigt o gott. ) varför måste det vara kalla tillbehör?
Skulle kolla upp potatispaté och ngn potatissallad, gärna i portionsformar vad gäller patén/pastejen/pajen.
Sidan har varit lite seg i eftermiddag så det är säkert tryckt två gånger för att det aldrig kom iväg..
Ja, det är ett mysterium varför tråden ligger två gånger, men jag vet inte hur man plockar bort en av dem, någon som vet?
Och tack för era förslag, inspirerande! Mera mera!
Ja, det är ett mysterium varför tråden ligger två gånger, men jag vet inte hur man plockar bort en av dem, någon som vet?
Och tack för era förslag, inspirerande! Mera mera!
Nej det är möjligt att man inte kan ta bort en tråd, men om jag vore du skulle jag gå in o försöka redigera mitt inlägg i den andra tråden - skriv att det blev dubbelpostat eller nåt o be folk att titta på den andra Dvs denna tråd istället...
Hej!
Här kommer lite förslag på vilttema!
Varmrökt / kallrökt lax,röding med en kall sås, tjälknöl på älg, viltpaté, viltskavpiroger, kantarellsoppa, västerbottenpaj, kantarellpaj (du ville inte ha paj, men dom är goda! ), mandelpotatissallad, rotsaksgratäng (varm), lingonchutney, syltade kantareller, hjortronparfait, lingonparfait.
Recept hittar du säkert här eller någon annanstans. Lycka till!
Gillar förslagen!!! Det känns bra att det är sammanhängande. Vill gärna ha fler förslag och tips på recept.(Y)
Hej!
Kul att du gillade förslagen!
Nästan allt finns som recept här på MK, viltpaté t.ex, om du skulle vilja göra en sån själv, finns på recept.nu, där hittar du säkert det mesta också.:)
Gele skulle passa till älgkött.. och potatisgratäng av något slag! det kan man förbereda dagen före och bara värma på dagen efter. Det söta till det söta blir en perfekt blandning samt sallad till det.