Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bröllopsmiddag för 50 pers, hjälp!

  • frookenhedlund 4 januari 2011

    Jag ska gifta mig i slutet på maj i år, och vill gärna ha förslag på vad jag kan bjuda på. Gästerna kommer vara från 4 mån - 70 år, så det är både barn, tonåringar och vuxna med andra ord.
    Buffé känns lite tråkigt tycker jag, vill helst ha en 3-rättersmiddag, som inte ska kosta alltför mycket heller, runt 100-150 kr/pers (exkl. dryck) är vad vi budgeterat ungefär.

    Det här är vad jag har tänkt bjuda på:
    Toast m. rökt kött & pepparrotsröra
    Tjälknöl eller annat kött, potatisgratäng
    Pannacotta m. vitchoklad & blåbärstäcke

    Till vickning blir det Gustafskorv & Vika-bröd, två lokala produkter (från samma kommun), en rökt hästkorv och ett hårt knäckebröd.

  • frookenhedlund 4 januari 2011

    Jag ser gärna att ni kommer med andra förslag, menyn jag skrivit upp är bara förslag, det enda som är mer eller mindre spikat är varmrätten då vi får älgstekar i bröllopspresent om vi vill.

  • Ulrika91 4 januari 2011

    Här har ni en murkelsås som är såååå god. Passar nog även till älg.

    ca 6 portioner:
    1 msk smör
    1 finhackad schalottenlök
    1 burk murklor, skölj dem ordentligt i vatten!
    6 dl vispgrädde
    1 grönsaksbuljongtärning
    en skvätt soja
    salt & peppar
    2 msk socker
    redning (mjöl + vatten)

    Hacka löken och murklorna fint fint! Smält smöret i kastrull och fräs löken så den blir glansig. Tillsätt murklorna och låt fräsa några minuter. Tillsätt grädde, buljongtärning, soja, socker, salt & peppar. Låt den småkoka minst 15 minuter så den tar mycket smak av svampen. Red av till önskad konsistens, den ska vara ganska tjock!!

    Källa: http://www.bloggfamiljen.se/2010/07/13/finbesok-och-varmebolja/

  • Tingeling13 4 januari 2011

    Kall eller varm mat?

  • frookenhedlund 6 januari 2011

    Skrivet av Tingeling13 den 4 jan 2011

    Kall eller varm mat?


    Det spelar inte så stor roll faktiskt, förhoppningsvis är det ju hyffsat varmt ute i slutet på maj :)

  • boz1965 6 januari 2011

    Tror nästan att jag hade satsat på att avböja bröllopspresenter och istället ta emot kontantbidrag till hjälp för maten och underhållningen och så bjudit på en rejäl 5-rätters för, låt säga 300-400 kr per kuvert och kanske live-musik med ett lokalt band eller DJ. Bröllop är ju trots allt en av de största händelserna i livet, då ska det också vara en fest att minnas - även för gästerna. Men det är bara min lilla mening :)

  • frookenhedlund 6 januari 2011

    Skrivet av boz1965 den 6 jan 2011

    Tror nästan att jag hade satsat på att avböja bröllopspresenter och istället ta emot kontantbidrag till hjälp för maten och underhållningen och så bjudit på en rejäl 5-rätters för, låt säga 300-400 kr per kuvert och kanske live-musik med ett lokalt band eller DJ. Bröllop är ju trots allt en av de största händelserna i livet, då ska det också vara en fest att minnas - även för gästerna. Men det är bara min lilla mening :)


    Jag hade den tanken jag också, men blivande maken tyckte det kändes dumt så vi skippade den idén.

  • AnneNi 6 januari 2011

    Jag tycker det låter som en bra meny, låter som mat som de flesta tycker om!

  • alindalinda 6 januari 2011

    Oh, din meny låter som en kopia på ett dalabröllop jag var på i somras. GOTT GOTT.
    De hade även andra viltkorvar samt försvenskade tapas/snittar på vickningen!

  • boz1965 6 januari 2011

    Skrivet av frookenhedlund den 6 jan 2011

    Skrivet av boz1965 den 6 jan 2011

    Tror nästan att jag hade satsat på att avböja bröllopspresenter och istället ta emot kontantbidrag till hjälp för maten och underhållningen och så bjudit på en rejäl 5-rätters för, låt säga 300-400 kr per kuvert och kanske live-musik med ett lokalt band eller DJ. Bröllop är ju trots allt en av de största händelserna i livet, då ska det också vara en fest att minnas - även för gästerna. Men det är bara min lilla mening :)


    Jag hade den tanken jag också, men blivande maken tyckte det kändes dumt så vi skippade den idén.


    Hehe! Be honom förklara varför ni behöver 15 brödrostar och 38 bakmaskiner istället för en riktig brakfest... :D

  • Hilmer54 6 januari 2011

    Menyförslag ( på sådant som går att förbereda)

    Laxmosaik m dill o creamfraich (förvaras i frysen)
    Portergryta m tanke på älgköttet ( bara blandaihop o koka)
    Sallad på salladskål o annanas.
    Marängtårta m rice crisp (förvaras i frysen )

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.