Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Burk poatis

  • karalm 19 januari 2010

    hej en ny undran ang min fest
    jag såg på Willys att dom hadde 9 kilos skalad potatis på burk, är det någon som har använt det till poatisgratäng
    det går ju åt en hel del och jag tänkte att man spar in lite tid på att slippa skala all poatis.
    Karin Almgren

  • boz1965 19 januari 2010

    Blir bara mos om man använder den till annat än som ren "matpotatis". Plus att den smakar konserveringsmedel så in i %¤#"%¤#". Bättre i så fall att satsa ett par hundringar på en handvevad potatisskalare om det är stora mängder som ska skalas. Färdigskalad potatis på burk (eller i säck för den delen) är ingen kulinarisk höjdare enligt min enkla mening.

  • boz1965 19 januari 2010

    När jag jobbade som kock inom kostverksamheten här i stan så skulle vi använda färdigskalad potatis i säck (så var det bestämt över våra huvuden) så tyckte jag att det kvittade hur mycket vi än försökte skölja potatisen. Smaken av konserveringsmedel gick ändå inte ur.

  • bakakaka 19 januari 2010

    Jag har flera gånger använt Willys 9-kilosburkar med potatisklyftor och stekt i ugnen. Absolut inget fel på dom iallafall (Y)

  • boz1965 19 januari 2010

    Stor skillnad på att steka och att ha i gratäng där de kokar ytterligare.

  • The_mama97mia 19 januari 2010

    Det finns ju "färdig" potatisgratäng att köpa, jag har inte provat själv.

  • FruAst 19 januari 2010

    Jag har käkat färdig gratäng. Helt okej om man gillar krämig gratäng. Men den är dyr! och så smakar den för mycket vitlök. Vilket är viktigast tid, pris, miljö? Fundera!

  • popik 19 januari 2010

    Jag håller med Boz att burkpotatisen smakar urk. Men det går ju att förbereda, skala potatisen någon dag innan och låt dem ligga i vatten i kylskåpet. Det har jag gjort många gånger och är hur bra som helst.:)

  • Roskerstin 19 januari 2010

    Har köpt potatisgratäng på ICA och den smakade alldeles utmärkt efter lite upphottning av kryddor, lök och mycket ost med smak. Ingen av gästerna trodde att det var köpegratäng. Kan verkligen rekommenderas. Serverade med rökt fläskfile som också blev en succé, många av gästerna kände inte till av det fanns. Kan vara svår att få tag på men det är värt lite letande..

  • maandiee 19 januari 2010

    hör efter med nåt bolag som säljer grönsaker frukt och potatis mm så kan dem nog fixa fram skalade potatisar till dig . ingen höjdare att köpa färdiggjord

  • boz1965 19 januari 2010

    Skrivet av roskerstin den 19 jan 2010

    Har köpt potatisgratäng på ICA och den smakade alldeles utmärkt efter lite upphottning av kryddor, lök och mycket ost med smak. Ingen av gästerna trodde att det var köpegratäng. Kan verkligen rekommenderas. Serverade med rökt fläskfile som också blev en succé, många av gästerna kände inte till av det fanns. Kan vara svår att få tag på men det är värt lite letande..


    Ja, piffar man upp köpegratängen så blir den ganska OK, men det är ändå inte riktigt som hemlagat.

  • jimboz 19 januari 2010

    Tacka vet jag Ris :)

  • mattant41 19 januari 2010

    Skulle inte heller använda burkpotatis till gratäng, tycker som det skrivits tidigare att den smakar konserv. Färdig gratäng ffån kyldisken helt ok, vi har använt det flera gånger.

  • mariaengstrom 19 januari 2010

    Den färdiga potatisgratängen med grön förpackning, Pomme något tror jag den heter är ju supergod! Nästan godare än hemmagjord med lite extra vätska och ost på.

  • siggemums 19 januari 2010

    Skrivet av mariaengstrom den 19 jan 2010

    Den färdiga potatisgratängen med grön förpackning, Pomme något tror jag den heter är ju supergod! Nästan godare än hemmagjord med lite extra vätska och ost på.


    Pom Culinaire,heter den som är så god.(Y)

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.