Ditt BÄSTA Helgrecept? Mitt är INBAKAD FILÉ MED GORGONZOLASÅS :)
bikbok25 juni 2009
Underbart gott :p
INBAKAD FILÉ MED GORGONZOLASÅS
6 personer
2 pkt smördeg
(Det ska vara en smördeg som är upprullad på ett bakpapper, finns i frysdisken)
1 ½ kg fläskfilé, oxfile eller rostas
smör/margarin
salt och peppar.
SVAMPSÅS:
500 g champinjoner
4 dl creme fraiche
kinasoja
steksky
salt och peppar efter smak
OSTSÅS:
4 dl creme fraiche
100 gr gorgonzolaost
GÖR SÅ HÄR:
Bryn hela fläskfiléerna i stekgryta. Salta och peppra.
Låt brynas på svag värme i 15 minuter under lock utan tillsats av annan vätska än smöret.
Skiva filéerna när de kallnat.
Lägg köttet snyggt på smördegen och vik i hop.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda filéerna eller rostas i ugn ca 20 minuter, 220 grader
OSTSÅSEN:
Blanda creme fraiche med mosad gorgonzolaost i en kastrull.
Koka upp så att osten smälter och såsen blir klumpfri.
SVAMPSÅSEN:
Skiva och fräs champinjonerna.
Tillsätt creme fraiche, kinasoja och steksky och låt koka ihop några minuter.
Tillsätt sedan kryddorna.
Så gott det ser ut!
En fråga, hur länkar man till receptet som du har gjort?
/Puuffen
ros25 juni 2009
:)Hej!
När du har tryckt på knappen skriv ett svar.
Då kommer det upp massa smailisar
Tryck på +Infoga recept under smilisarna
så kommer det upp information hur man gör,
tryck på ok, då får man fram
mitt emellan [recept]xxxxx[/recept] skriver man numret på det recept som man vill länka
Varje recept har ett nummer som man ser längst upp på sidan. Varje sparat recept får ett nummer.
Hoppas att du förstår hur jag menar?
Annars är det bara att återkomma.
Lycka till med länkningen!
Underbart gott :p
INBAKAD FILÉ MED GORGONZOLASÅS
6 personer
2 pkt smördeg
(Det ska vara en smördeg som är upprullad på ett bakpapper, finns i frysdisken)
1 ½ kg fläskfilé, oxfile eller rostas
smör/margarin
salt och peppar.
SVAMPSÅS:
500 g champinjoner
4 dl creme fraiche
kinasoja
steksky
salt och peppar efter smak
OSTSÅS:
4 dl creme fraiche
100 gr gorgonzolaost
GÖR SÅ HÄR:
Bryn hela fläskfiléerna i stekgryta. Salta och peppra.
Låt brynas på svag värme i 15 minuter under lock utan tillsats av annan vätska än smöret.
Skiva filéerna när de kallnat.
Lägg köttet snyggt på smördegen och vik i hop.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda filéerna eller rostas i ugn ca 20 minuter, 220 grader
OSTSÅSEN:
Blanda creme fraiche med mosad gorgonzolaost i en kastrull.
Koka upp så att osten smälter och såsen blir klumpfri.
SVAMPSÅSEN:
Skiva och fräs champinjonerna.
Tillsätt creme fraiche, kinasoja och steksky och låt koka ihop några minuter.
Tillsätt sedan kryddorna.
Serveras med ris och sallad.
(H)Mitt tips är
Kycklingsouvlaki à la Nettan
(H)Mitt tips är
Kycklingsouvlaki à la Nettan
Så gott det ser ut!
En fråga, hur länkar man till receptet som du har gjort?
/Puuffen
:)Hej!
När du har tryckt på knappen skriv ett svar.
Då kommer det upp massa smailisar
Tryck på +Infoga recept under smilisarna
så kommer det upp information hur man gör,
tryck på ok, då får man fram
mitt emellan [recept]xxxxx[/recept] skriver man numret på det recept som man vill länka
Varje recept har ett nummer som man ser längst upp på sidan. Varje sparat recept får ett nummer.
Hoppas att du förstår hur jag menar?
Annars är det bara att återkomma.
Lycka till med länkningen!
Vintertid: God filé i grönpepparsås
Sommartid: Någonting grillat och Smarrig grillsallad