Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ditt BÄSTA Helgrecept? Mitt är INBAKAD FILÉ MED GORGONZOLASÅS :)

  • bikbok 25 juni 2009

    Underbart gott :p

    INBAKAD FILÉ MED GORGONZOLASÅS
    6 personer

    2 pkt smördeg
    (Det ska vara en smördeg som är upprullad på ett bakpapper, finns i frysdisken)

    1 ½ kg fläskfilé, oxfile eller rostas
    smör/margarin
    salt och peppar.

    SVAMPSÅS:
    500 g champinjoner
    4 dl creme fraiche
    kinasoja
    steksky
    salt och peppar efter smak

    OSTSÅS:
    4 dl creme fraiche
    100 gr gorgonzolaost

    GÖR SÅ HÄR:
    Bryn hela fläskfiléerna i stekgryta. Salta och peppra.
    Låt brynas på svag värme i 15 minuter under lock utan tillsats av annan vätska än smöret.
    Skiva filéerna när de kallnat.
    Lägg köttet snyggt på smördegen och vik i hop.
    Pensla med uppvispat ägg.
    Grädda filéerna eller rostas i ugn ca 20 minuter, 220 grader

    OSTSÅSEN:
    Blanda creme fraiche med mosad gorgonzolaost i en kastrull.
    Koka upp så att osten smälter och såsen blir klumpfri.

    SVAMPSÅSEN:
    Skiva och fräs champinjonerna.
    Tillsätt creme fraiche, kinasoja och steksky och låt koka ihop några minuter.
    Tillsätt sedan kryddorna.

    Serveras med ris och sallad.

  • ros 25 juni 2009

    (H)Mitt tips är
    Kycklingsouvlaki à la Nettan

  • bikbok 25 juni 2009

    Skrivet av ros den 25 jun 2009

    (H)Mitt tips är
    Kycklingsouvlaki à la Nettan


    Så gott det ser ut!
    En fråga, hur länkar man till receptet som du har gjort?
    /Puuffen

  • ros 25 juni 2009

    :)Hej!
    När du har tryckt på knappen skriv ett svar.
    Då kommer det upp massa smailisar
    Tryck på +Infoga recept under smilisarna
    så kommer det upp information hur man gör,
    tryck på ok, då får man fram
    mitt emellan [recept]xxxxx[/recept] skriver man numret på det recept som man vill länka
    Varje recept har ett nummer som man ser längst upp på sidan. Varje sparat recept får ett nummer.
    Hoppas att du förstår hur jag menar?
    Annars är det bara att återkomma.
    Lycka till med länkningen!

  • Mellanbellan 25 juni 2009

    Vintertid: God filé i grönpepparsås
    Sommartid: Någonting grillat och Smarrig grillsallad

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.