Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"
svensbyn13 januari 2008
Gärna någon oxfile.. inte dubbel marinerad den har alla ätit...
13 januari 2008
Skrivet av helenpson den 13 jan 2008
Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"
(Y)Glömde ju säga att det är supergott med poatisgratäng till
Okänd13 januari 2008
Håller med helenpson och säger Tjälknöl.Jag har recept på min sida.Även fläskkarre går utmärkt att servera kallt,men jag föredrar nog tjälknöl.
LillaJa13 januari 2008
Hej,... till hur många personer gäller det ?
Jag har några recept i gömmorna.
Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.
Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.
Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
(här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !
Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.
Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.
anluk13 januari 2008
Håller med helenepson och lilliane, tjälknöl är fantastiskt gott och passar superbra till just potatisgratäng.
Kockis8813 januari 2008
Man skulle kunna göra en gravad oxfilé som men sedan helsteker i ugnen. oxfilen försteker man sedan låter man den stå i ugnen på 100 grader tills kärntempen blir omkring 57 grader. och det tar cirka 45 minuter att göra sedan låter man det vila.. och till det här skulle man kunna göra en portvinssås eller liknande
gravad oxfilé
1,5 del socker
1 del salt
färska örter
eller de kryddor du önskaren skvätt whiskey eller liknande dryck
Hjotrongull13 januari 2008
Skrivet av krägga den 13 jan 2008
Hej,... till hur många personer gäller det ?
Jag har några recept i gömmorna.
Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.
Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.
Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
(här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !
Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.
Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.
Jag blir sugen på din helstekta pepparfilé men kan inte hitta den under dina recept.
Carjoh
LillaJa13 januari 2008
nej..det ligger inte på min sida, jag återkommer till dig
svensbyn13 januari 2008
Kanske någon har någon god kall kyckling?
LillaJa16 januari 2008
Nu har jag skrivit in recepten på
Citron & pepparstekt oxfilé...och Helstekt pepparfile´ (inte godkänna ännu)
Håll till godo det är underbara recept när man vill förbereda någon- eller några dagar innan festen, då vill man ju bara umgås.
Ha de´
MammaModesty16 januari 2008
hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
Receptet var till många... så det kanske kan passa...
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
MammaModesty16 januari 2008
nu är det sparat bland mina recept
LillaJa16 januari 2008
Skrivet av MammaModesty den 16 jan 2008
hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
Receptet var till många... så det kanske kan passa...
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
Det här receptet har jag bland mina gömmor (ett av dom bästa). Orginalrecept från Allt om Mat nr.13 år 1988.
Det ingick i en buffé, och man serverar bakad potatis och en god skinkdip samt sallad ost och druvor.
Jag har recepten kvar + tidningen.
Skulle gärna vilja ha några recept på kött som ska serveras kallt till tex ppotatisgratäng.. Gärna något ovanligt...(L)
Parmaskinka, lufttorkad skinka , rostbiff, tunna skivor kassler.
Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"
Gärna någon oxfile.. inte dubbel marinerad den har alla ätit...
Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"
(Y)Glömde ju säga att det är supergott med poatisgratäng till
Håller med helenpson och säger Tjälknöl.Jag har recept på min sida.Även fläskkarre går utmärkt att servera kallt,men jag föredrar nog tjälknöl.
Hej,... till hur många personer gäller det ?
Jag har några recept i gömmorna.
Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.
Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.
Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
(här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !
Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.
Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.
Håller med helenepson och lilliane, tjälknöl är fantastiskt gott och passar superbra till just potatisgratäng.
Man skulle kunna göra en gravad oxfilé som men sedan helsteker i ugnen. oxfilen försteker man sedan låter man den stå i ugnen på 100 grader tills kärntempen blir omkring 57 grader. och det tar cirka 45 minuter att göra sedan låter man det vila.. och till det här skulle man kunna göra en portvinssås eller liknande
gravad oxfilé
1,5 del socker
1 del salt
färska örter
eller de kryddor du önskaren skvätt whiskey eller liknande dryck
Hej,... till hur många personer gäller det ?
Jag har några recept i gömmorna.
Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.
Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.
Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
(här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !
Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.
Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.
Jag blir sugen på din helstekta pepparfilé men kan inte hitta den under dina recept.
Carjoh
nej..det ligger inte på min sida, jag återkommer till dig
Kanske någon har någon god kall kyckling?
Nu har jag skrivit in recepten på
Citron & pepparstekt oxfilé...och Helstekt pepparfile´ (inte godkänna ännu)
Håll till godo det är underbara recept när man vill förbereda någon- eller några dagar innan festen, då vill man ju bara umgås.
Ha de´
hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
Receptet var till många... så det kanske kan passa...
Perfekt för större bjudningar!
MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
Ingredienser: (15 - Portioner)
1700g - Fläskfilé
- Smör till stekningen
- ---------KRYDDBLANDNING-----
2msk - Salt
1/2tsk - Svartpeppar
1tsk - Mexikansk kryddblandning
1tsk - Finstött rosmarin
1tsk - Salvia
1/2tsk - Vitlökspulver
- ------------MARINAD---------
1/2tsk - Salt
1tsk - Svartpeppar
1dl - Vinäger
3/4dl - Vatten
3dl - Olja
2 - Vitlöksklyftor; pressade
1 - Gul lök; finhackad
1dl - Finhackad persilja
1dl - Kapris
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
nu är det sparat bland mina recept
hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
Receptet var till många... så det kanske kan passa...
Perfekt för större bjudningar!
MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
Ingredienser: (15 - Portioner)
1700g - Fläskfilé
- Smör till stekningen
- ---------KRYDDBLANDNING-----
2msk - Salt
1/2tsk - Svartpeppar
1tsk - Mexikansk kryddblandning
1tsk - Finstött rosmarin
1tsk - Salvia
1/2tsk - Vitlökspulver
- ------------MARINAD---------
1/2tsk - Salt
1tsk - Svartpeppar
1dl - Vinäger
3/4dl - Vatten
3dl - Olja
2 - Vitlöksklyftor; pressade
1 - Gul lök; finhackad
1dl - Finhackad persilja
1dl - Kapris
Beskrivning:
Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.
Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.
Det här receptet har jag bland mina gömmor (ett av dom bästa). Orginalrecept från Allt om Mat nr.13 år 1988.
Det ingick i en buffé, och man serverar bakad potatis och en god skinkdip samt sallad ost och druvor.
Jag har recepten kvar + tidningen.
Hej!
Här kommer ett kyckling recept;
Marinad;
4 dl Kikomansoya
3 msk honung
1/2 liter matolja
2 klyftor pressad vitlök
saft från 1 citron
en nypa timjan
Blanda allt, smaka av om det behövs mer sötma- ta då lite mer honung.
Låt kycklingfiléerna ligga i denna marinad minst 12 timmar (under natten). Stek kycklingen i ugnen.
Skiva upp skivor och servera kallt.
Passar bra med en potatisgratäng med.
För att göra det lite festligare kan du ju alltid göra en röd pesto till. Eller en aubergineröra.
Tjälknöl(eller tjälknul som jag säger), vitlöksmarinerad. Supergott!!(Y)
Man kanske ska undvika vitlök till en bröllopsmiddag ? Jag skulle i alla fall göra det.
Jo, men äter alla vitlök så kan det väl kvitta.....:p