Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kött till bröllopsmiddagen..

  • svensbyn 13 januari 2008

    Skulle gärna vilja ha några recept på kött som ska serveras kallt till tex ppotatisgratäng.. Gärna något ovanligt...(L)

  • evaldo 13 januari 2008

    Parmaskinka, lufttorkad skinka , rostbiff, tunna skivor kassler.

  • 13 januari 2008

    Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"

  • svensbyn 13 januari 2008

    Gärna någon oxfile.. inte dubbel marinerad den har alla ätit...

  • 13 januari 2008

    Skrivet av helenpson den 13 jan 2008

    Tjälknöl!! Det är så gott. och lite speciellt att bjuda på tycker jag. Om än det liknar rostbiff litelitegrann så känns det lite " lyxigare"

    (Y)Glömde ju säga att det är supergott med poatisgratäng till

  • Okänd 13 januari 2008

    Håller med helenpson och säger Tjälknöl.Jag har recept på min sida.Även fläskkarre går utmärkt att servera kallt,men jag föredrar nog tjälknöl.

  • LillaJa 13 januari 2008

    Hej,... till hur många personer gäller det ?

    Jag har några recept i gömmorna.
    Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
    Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.

    Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
    går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
    Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.

    Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
    (här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !

    Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
    Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
    Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.

    Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.

  • anluk 13 januari 2008

    Håller med helenepson och lilliane, tjälknöl är fantastiskt gott och passar superbra till just potatisgratäng.

  • Kockis88 13 januari 2008

    Man skulle kunna göra en gravad oxfilé som men sedan helsteker i ugnen. oxfilen försteker man sedan låter man den stå i ugnen på 100 grader tills kärntempen blir omkring 57 grader. och det tar cirka 45 minuter att göra sedan låter man det vila.. och till det här skulle man kunna göra en portvinssås eller liknande

    gravad oxfilé

    1,5 del socker
    1 del salt
    färska örter
    eller de kryddor du önskaren skvätt whiskey eller liknande dryck

  • Hjotrongull 13 januari 2008

    Skrivet av krägga den 13 jan 2008

    Hej,... till hur många personer gäller det ?

    Jag har några recept i gömmorna.
    Oxfilé är ju godast varm. Kan vara svårt med recep på kall.
    Men varför inte servera den något ljummen, om man är många, samt varma tillbehör, potatis, grönsaker & sås.

    Helstekt pepparfilé (den är kryddad med rosa-svart & grönpeppar, samt honung)
    går att laga till i förväg. Men ska värmas 30 miuter innan servering och skära upp.
    Jag har inte provat den kall…men funkar säkert.

    Citron & perrarstekt oxfile´med balsmicosås & kronärtskockspotatis
    (här ska filén ligga i citronmarinad i ett dygn) receptet är lite krångligt…men ack så gott, det är fest !

    Oxfilé med provencalska bönor…passar perfekt med potatisgratäng.
    Ett enkelt och mycket gott recept , jag tillagade detta när ena dottern fylle 40 år i juli-07
    Då var vi 26 personer och det gick hem hos alla.

    Hör av dig om du blir sugen på något. Är det till bröllopsmiddag?? Då har jag fler bra tips. Fläskfilé är lättare att servera kall.


    Jag blir sugen på din helstekta pepparfilé men kan inte hitta den under dina recept.
    Carjoh

  • LillaJa 13 januari 2008

    nej..det ligger inte på min sida, jag återkommer till dig

  • svensbyn 13 januari 2008

    Kanske någon har någon god kall kyckling?

  • LillaJa 16 januari 2008

    Nu har jag skrivit in recepten på
    Citron & pepparstekt oxfilé...och Helstekt pepparfile´ (inte godkänna ännu)
    Håll till godo det är underbara recept när man vill förbereda någon- eller några dagar innan festen, då vill man ju bara umgås.
    Ha de´

  • MammaModesty 16 januari 2008

    hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
    Receptet var till många... så det kanske kan passa...

    Perfekt för större bjudningar!

    MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
    Ingredienser: (15 - Portioner)

    1700g - Fläskfilé
    - Smör till stekningen
    - ---------KRYDDBLANDNING-----
    2msk - Salt
    1/2tsk - Svartpeppar
    1tsk - Mexikansk kryddblandning
    1tsk - Finstött rosmarin
    1tsk - Salvia
    1/2tsk - Vitlökspulver
    - ------------MARINAD---------
    1/2tsk - Salt
    1tsk - Svartpeppar
    1dl - Vinäger
    3/4dl - Vatten
    3dl - Olja
    2 - Vitlöksklyftor; pressade
    1 - Gul lök; finhackad
    1dl - Finhackad persilja
    1dl - Kapris


    Beskrivning:
    Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
    kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
    i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
    färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
    och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
    färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
    och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
    och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.

    Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
    lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
    marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.

  • MammaModesty 16 januari 2008

    nu är det sparat bland mina recept

  • LillaJa 16 januari 2008

    Skrivet av MammaModesty den 16 jan 2008

    hittade ett recept på kall fläskfile i marinad på nätet. har inte lagt in det bland mina recept efter som jag inte testat det själv men kan lägga in det och sedan testa det till helgen :D
    Receptet var till många... så det kanske kan passa...

    Perfekt för större bjudningar!

    MARINERAD KALL FLÄSKFILÉ
    Ingredienser: (15 - Portioner)

    1700g - Fläskfilé
    - Smör till stekningen
    - ---------KRYDDBLANDNING-----
    2msk - Salt
    1/2tsk - Svartpeppar
    1tsk - Mexikansk kryddblandning
    1tsk - Finstött rosmarin
    1tsk - Salvia
    1/2tsk - Vitlökspulver
    - ------------MARINAD---------
    1/2tsk - Salt
    1tsk - Svartpeppar
    1dl - Vinäger
    3/4dl - Vatten
    3dl - Olja
    2 - Vitlöksklyftor; pressade
    1 - Gul lök; finhackad
    1dl - Finhackad persilja
    1dl - Kapris


    Beskrivning:
    Sätt ugnen på 225°. Putsa filéerna, blanda kryddorna till
    kryddblandningen och klappa in den i filéerna. Bryn filéerna runt om
    i en stekpanna med lite smör. Lägg dem i en långpanna och stek
    färdigt i ugnen, 15-20 minuter beroende på tjockleken. Låt dem svalna
    och förvara dem i kylskåp fram till serveringen. Gör även marinaden
    färdig och förvara i kylskåpet. Marinad: Hacka lök och persilja fint
    och låt kaprisen rinna av. Blanda alla ingredienser till marinaden
    och smaka av den. Vispa i den då och då tills saltet har smält.

    Servering: Skär det kalla köttet i drygt 1/2 cm tjocka skivor och
    lägg upp på ett fat med kant. Häll marianden över och låt köttet
    marinera på svalt ställe minst 1-2 timmar före serveringen.


    Det här receptet har jag bland mina gömmor (ett av dom bästa). Orginalrecept från Allt om Mat nr.13 år 1988.
    Det ingick i en buffé, och man serverar bakad potatis och en god skinkdip samt sallad ost och druvor.
    Jag har recepten kvar + tidningen.

  • hansdotter 16 januari 2008

    Hej!
    Här kommer ett kyckling recept;

    Marinad;
    4 dl Kikomansoya
    3 msk honung
    1/2 liter matolja
    2 klyftor pressad vitlök
    saft från 1 citron
    en nypa timjan

    Blanda allt, smaka av om det behövs mer sötma- ta då lite mer honung.

    Låt kycklingfiléerna ligga i denna marinad minst 12 timmar (under natten). Stek kycklingen i ugnen.

    Skiva upp skivor och servera kallt.

    Passar bra med en potatisgratäng med.

    För att göra det lite festligare kan du ju alltid göra en röd pesto till. Eller en aubergineröra.

  • tilda 16 januari 2008

    Tjälknöl(eller tjälknul som jag säger), vitlöksmarinerad. Supergott!!(Y)

  • LillaJa 16 januari 2008

    Man kanske ska undvika vitlök till en bröllopsmiddag ? Jag skulle i alla fall göra det.

  • anluk 16 januari 2008

    Jo, men äter alla vitlök så kan det väl kvitta.....:p

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.