Jag ska göra en studenttårta nästa vecka som jag tänker täcka med ett lock av vit (ofärgad) sockerpasta.
Dock har jag fått veta att man inte ska lägga grädde på tårtan under locket för att då kommer sockerpastan att "svettas", utan de jag har sett använder smörkräm.
Problemet är att jag vill inte riskera att tårtan smakar smörkräm då jag tänkt fylla den med glasscreme & jordgubbsmousse och är rädd att smör skulle bryta av alldeles för mycket mot de smakerna.
Har ni något tips på vad man kan spackla tårtan med som är neutralt eller går bra ihop med vanilj/jordgubb?
Tack på förhand! :)
MVH // Anna
husmusen8828 maj 2014
Det stämmer att sockerpasta svettas om man använder grädde, inget man vill riskera kanske. Det man kan göra är att pensla med olja eller smält smör. Blir inte lika bra men det funkar i några timmar. Kavla inte sugarpasten för tunt för då svettas den lättare.
Hej!
Jag ska göra en studenttårta nästa vecka som jag tänker täcka med ett lock av vit (ofärgad) sockerpasta.
Dock har jag fått veta att man inte ska lägga grädde på tårtan under locket för att då kommer sockerpastan att "svettas", utan de jag har sett använder smörkräm.
Problemet är att jag vill inte riskera att tårtan smakar smörkräm då jag tänkt fylla den med glasscreme & jordgubbsmousse och är rädd att smör skulle bryta av alldeles för mycket mot de smakerna.
Har ni något tips på vad man kan spackla tårtan med som är neutralt eller går bra ihop med vanilj/jordgubb?
Tack på förhand! :)
MVH // Anna
Det stämmer att sockerpasta svettas om man använder grädde, inget man vill riskera kanske. Det man kan göra är att pensla med olja eller smält smör. Blir inte lika bra men det funkar i några timmar. Kavla inte sugarpasten för tunt för då svettas den lättare.