Nu närmar sig surströmmingspremiären till allas lycka:D:D:D:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÄNTLIGEN!!!:D:D:D:D
Hur brukar ni äta surströmming?
Själv äter jag i klämma av hemmagjort surdegstunnbröd, med hemmaodlade potatisar, rödlök, gräddfil, gräslök...
Smarrigt...
Bianca19 augusti 2008
Aaaaaaa, surströmming....(Y)
Jag brukar försöka få tag på äkta Klöverträskbröd(från mina släktingar), där lägges skivad mandelpotatis, lök och strömming. Den hela strömmingen är att föredra före färdiga fileér för de är så sabla salta. Och givetvis är det kallaxströmming jag äter....det är mina hemtrakter om än inte den kommersiella kallaxströmmingen görs där nuförtiden. Den "riktiga" är näst intill omöjlig att få tag på som sörlänning.
Hemmagjort surdegstunnbröd?? finns det recept??
anluk19 augusti 2008
Har försökt mig på denna "delikatess". Har en syster som älskar detta och har bjudit mig på det med klassiska tillbehör som mandelpotatis, tunnbröd, lök, gräddfil. Men jag kan bara inte med det......Sorry jag är inten surströmmingsälskare. Men snapsen till kan jag ta!:p
Glitterfia19 augusti 2008
Jammi (L)
Jag äter på hårt genebröd som smöras och en het potatis mosas/skivas på brödet. Massor med surströmming och på toppen vill jag ha en röra på creme fraiche, finhackade tomater och finhackad rödlök.
Glitterfia19 augusti 2008
Glömde skriva att Oskars är mitt självklara val. Filéer vill jag inte ha eftersom jag bara älskar romen......
hannaa_8521 augusti 2008
RÖDA ULVEN hela strömmingar ska det vara från förra året tycker jag.:)
Har receptet på annan ort, men skriver in det senare i höst:)
hannaa_8521 augusti 2008
Alltså receptet på tunnbrödet du, Bianca, frågade efter...
Legoli21 augusti 2008
Har försökt äta surströmming vid några tillfällen och kan helt enkelt inte få ner mer ett ett par tugger innan det tar emot men det finns ju så mycket annat gott man kan äta i stället.
Ruffhaxan21 augusti 2008
Surströmming (Y) Äntligen
Oskars med mjukt tunnbröd, mandelpotatis, lök och kronan på verket - surstömmingsfiléer
Lotten_J21 augusti 2008
Det är bara såååååå gott. Äter surströmming på antingen hårt el mjukt tunnbröd, smörat såklart, sedan skivar jag kokt potatis och lägger på brödet samt hackad lök...vill man kan man sätta lite creme fraiche också......gissa om det "vattnas i munnen" (Y)
lennali21 augusti 2008
Äntligen dags, imorgon kväll står det surströmming på menyn. Åh, vad gott det ska blir.
Fast jag har ju givetvis fuskat ett antal gånger i sommar med fjol årets strömming.
Jag äter strömmingen med mjukt tunnbröd och potatis, ingenting mer.
BigganL21 augusti 2008
Behöver väl inte tala om att jag gillar "surisar", syns väl på min bild! :p
Tack Bianca för att du är lokalpatriot, klart det det ska vara Kallax! Men om du har hört talas om specialiteten Grand Kallax som inte finns i handeln så har jag fått tag på den ett par gånger via bekanta, hela min mammas släkt härstammar ju också därifrån! Det är numrerade burkar till och med i begränsat antal, 1.000 st i år såg jag.
Fast strömmingsfiléerna har jag aldrig provat.
Åsså rommen som är pricken över i (Y), mums!
Mandelpotatis, lök och tunnbröd är ju givet, helst mjukt för min del. Gärna tomater och Västerbottensost som "tillbehör".
Ibland "ids" jag inte göra klämma utan äter på tallriken, det går lika bra.
Fick lära mig ett bra sätt att rensa strömmingen: Lägg den "på mage" tryck till längs med ryggen så den blir tämligen platt, vänd på den och sätt en gaffel under ryggbenet och dra loss, funkar oftast bra.
farmoringer21 augusti 2008
Även jag tycker ju om surströmming, sörlänning som jag är från början. Men provade varje premiär och helt plötsligt tyckte jag det var jättegott. Märket på strömmingen spelar för mig ingen roll, men annars använder jag polarknäcke, extrasaltat bregott, kokt skivad mandelpotatis, surströmmingen, skivad tomat, rödlök och gräddfil..Mmmm smaklig spis alltså...(Y)(L)
K-kristina21 augusti 2008
Mjukt tunnbröd ,mandelpotatis ,lök, tomater och så Oskars surströmming , ej fileer,.Supergott och sen en god kaka till kaffet.:p
The_mama97mia27 augusti 2008
Jag är hängiven surströmmingsfantast! FÖredrar detta framför kräftorna, som också går ner förstås.
Jag har redan ätit ett par ggr i sommar, bland annat på Nationaldagen och på midsommarafton... FInns ju inget svenskare...
Men jag vill äta Röda Ulvens eller Oskars, och som fisk och potatis helt enkelt. Mkt råa lökringar till o sen hårt tunnbröd med Bregott på som tillbehör.
Iskall mjölk är gott till, annars är det ju trevligt med en öl o kanske en nubbe om man har trevligt sällskap!
Filéer är jag skeptisk till....
Don_Pedro27 augusti 2008
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
segerwitch27 augusti 2008
Skrivet av Don_Pedro den 27 aug 2008
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
:(Det blev lite fel, visste inte att min man varit inne, han hatar surströmming, det är jag som får alltid sitta ensam:'(
BigganL27 augusti 2008
Inte så kul att äta surströmming själv! Men lite ovanligt att en skåning gillar det!
Skrivet av Don_Pedro den 27 aug 2008
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
BigganL27 augusti 2008
Han får väl äta sill då? *S*
markus27 augusti 2008
Norrlänning, men surströmmingen får vara. Åt strömmingslåda och hemgravad lax ihelgen istället
Nu närmar sig surströmmingspremiären till allas lycka:D:D:D:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ÄNTLIGEN!!!:D:D:D:D
Hur brukar ni äta surströmming?
Själv äter jag i klämma av hemmagjort surdegstunnbröd, med hemmaodlade potatisar, rödlök, gräddfil, gräslök...
Smarrigt...
Aaaaaaa, surströmming....(Y)
Jag brukar försöka få tag på äkta Klöverträskbröd(från mina släktingar), där lägges skivad mandelpotatis, lök och strömming. Den hela strömmingen är att föredra före färdiga fileér för de är så sabla salta. Och givetvis är det kallaxströmming jag äter....det är mina hemtrakter om än inte den kommersiella kallaxströmmingen görs där nuförtiden. Den "riktiga" är näst intill omöjlig att få tag på som sörlänning.
Hemmagjort surdegstunnbröd?? finns det recept??
Har försökt mig på denna "delikatess". Har en syster som älskar detta och har bjudit mig på det med klassiska tillbehör som mandelpotatis, tunnbröd, lök, gräddfil. Men jag kan bara inte med det......Sorry jag är inten surströmmingsälskare. Men snapsen till kan jag ta!:p
Jammi (L)
Jag äter på hårt genebröd som smöras och en het potatis mosas/skivas på brödet. Massor med surströmming och på toppen vill jag ha en röra på creme fraiche, finhackade tomater och finhackad rödlök.
Glömde skriva att Oskars är mitt självklara val. Filéer vill jag inte ha eftersom jag bara älskar romen......
RÖDA ULVEN hela strömmingar ska det vara från förra året tycker jag.:)
Har receptet på annan ort, men skriver in det senare i höst:)
Alltså receptet på tunnbrödet du, Bianca, frågade efter...
Har försökt äta surströmming vid några tillfällen och kan helt enkelt inte få ner mer ett ett par tugger innan det tar emot men det finns ju så mycket annat gott man kan äta i stället.
Surströmming (Y) Äntligen
Oskars med mjukt tunnbröd, mandelpotatis, lök och kronan på verket - surstömmingsfiléer
Det är bara såååååå gott. Äter surströmming på antingen hårt el mjukt tunnbröd, smörat såklart, sedan skivar jag kokt potatis och lägger på brödet samt hackad lök...vill man kan man sätta lite creme fraiche också......gissa om det "vattnas i munnen" (Y)
Äntligen dags, imorgon kväll står det surströmming på menyn. Åh, vad gott det ska blir.
Fast jag har ju givetvis fuskat ett antal gånger i sommar med fjol årets strömming.
Jag äter strömmingen med mjukt tunnbröd och potatis, ingenting mer.
Behöver väl inte tala om att jag gillar "surisar", syns väl på min bild! :p
Tack Bianca för att du är lokalpatriot, klart det det ska vara Kallax! Men om du har hört talas om specialiteten Grand Kallax som inte finns i handeln så har jag fått tag på den ett par gånger via bekanta, hela min mammas släkt härstammar ju också därifrån! Det är numrerade burkar till och med i begränsat antal, 1.000 st i år såg jag.
Fast strömmingsfiléerna har jag aldrig provat.
Åsså rommen som är pricken över i (Y), mums!
Mandelpotatis, lök och tunnbröd är ju givet, helst mjukt för min del. Gärna tomater och Västerbottensost som "tillbehör".
Ibland "ids" jag inte göra klämma utan äter på tallriken, det går lika bra.
Fick lära mig ett bra sätt att rensa strömmingen: Lägg den "på mage" tryck till längs med ryggen så den blir tämligen platt, vänd på den och sätt en gaffel under ryggbenet och dra loss, funkar oftast bra.
Även jag tycker ju om surströmming, sörlänning som jag är från början. Men provade varje premiär och helt plötsligt tyckte jag det var jättegott. Märket på strömmingen spelar för mig ingen roll, men annars använder jag polarknäcke, extrasaltat bregott, kokt skivad mandelpotatis, surströmmingen, skivad tomat, rödlök och gräddfil..Mmmm smaklig spis alltså...(Y)(L)
Mjukt tunnbröd ,mandelpotatis ,lök, tomater och så Oskars surströmming , ej fileer,.Supergott och sen en god kaka till kaffet.:p
Jag är hängiven surströmmingsfantast! FÖredrar detta framför kräftorna, som också går ner förstås.
Jag har redan ätit ett par ggr i sommar, bland annat på Nationaldagen och på midsommarafton... FInns ju inget svenskare...
Men jag vill äta Röda Ulvens eller Oskars, och som fisk och potatis helt enkelt. Mkt råa lökringar till o sen hårt tunnbröd med Bregott på som tillbehör.
Iskall mjölk är gott till, annars är det ju trevligt med en öl o kanske en nubbe om man har trevligt sällskap!
Filéer är jag skeptisk till....
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
:(Det blev lite fel, visste inte att min man varit inne, han hatar surströmming, det är jag som får alltid sitta ensam:'(
Inte så kul att äta surströmming själv! Men lite ovanligt att en skåning gillar det!
Skrivet av Don_Pedro den 27 aug 2008
:'(Jag älskar surströmming(Y), men får sitta ensam och äta det:'(
Han får väl äta sill då? *S*
Norrlänning, men surströmmingen får vara. Åt strömmingslåda och hemgravad lax ihelgen istället