Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • kirunabo 8 juni 2009

    :) Hur kommer det sig enligt mitt komihåg att tidigare när vi köpt vin har procenten hållit sig kring 11% men nu ligger de på 13-14 %. Varför har det helt plötsligt blivit starkvin ?
    Köper för det mesta enbart vin till mat etc och då kan jag tycka att det blir lite väl starkt !

  • Vinexperten 17 juni 2009

    Det stämmer att många viner innehöll mindre alkohol förr än vad de gör idag.

    Trenden med de alkoholstarkare viner är dels en följd av varmare klimat,
    men också för att både konsumenter och vissa vinjournalister har efterfrågat viner
    med högre alkoholhalt Vi är eniga med dig att viner med alkoholhalter på 14-15% kan vara svårtkombinerade med mat eftersom de tenderar att ta över smakmässigt..

    Men på senare tid verkar det som att vindarna vänt. Det är allt fler som ifrågasätter
    den här stilen av alkoholstarka viner och jag tror att vi på sikt åter kommer att få fler viner med ”normal” alkoholhalt och som man kan njuta både med och utan mat.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.