Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rossini

  • planberg 16 juli 2009

    Hej! Jah har en ost som heter Rossini Italien, som lagrats först på vanligt sätt i tre månader, sedan tre månader i Italienskt Passitovin. Jag har testat med en eiswein, och en Tokaier och tyckte att det blev riktigt bra. Men vad tycker ni passar bäst. Osten som är en blåmögel, både doftar och smakar av vinet!

    Intresserad Torsten J Arnbro

  • Vinexperten 28 juli 2009

    Hej Torsten,

    Jag tycker att ett vitt sött vin är det som passar bäst till den här typen av ost. Både eiswein och Tokajer är utmärkta val. Sauternes passar också bra eller varför inte prova en passito?
    Till exempel Granello från Barone Ricasoli, artnr 74249, 189 kronor, finns i Systembolagets beställningssortiment. Vill man prova något annat en vitt sött passar även en Tawny Port.

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.