Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tips på vin i mat??

  • moniccy 9 juni 2009

    Hej.. skulle vilja få lite tips på goda röda och vita viner som passar att ha i maten?? ex. en rödvinssky/sås och vitvins sås??

    MVH// moni

  • Vinexperten 17 juni 2009

    Det man vill komma åt när det gäller vitt vin i matlagning är framförallt friskheten, därför är ett torrt, friskt och fruktigt vin det bästa alternativet. Prova till exempel Sauvignon de Bordeaux, artnr 4184, 85 kr, finns även på halvbutelj för 45 kr.

    När det gäller rött ska de helst vara ett ganska smakrikt vin utan alltför mycket karaktär av ekfat. Till exempel Periquita Red, artnr 2574 för 67 kr, finns även på halvbutelj för 37 kronor.

  • moniccy 19 juni 2009

    okej då vet ja lite mer vad jag ska använda för typ av vin..:)

    Tack för ditt svar!!!

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.