Hej.. skulle vilja få lite tips på goda röda och vita viner som passar att ha i maten?? ex. en rödvinssky/sås och vitvins sås??
MVH// moni
Vinexperten17 juni 2009
Det man vill komma åt när det gäller vitt vin i matlagning är framförallt friskheten, därför är ett torrt, friskt och fruktigt vin det bästa alternativet. Prova till exempel Sauvignon de Bordeaux, artnr 4184, 85 kr, finns även på halvbutelj för 45 kr.
När det gäller rött ska de helst vara ett ganska smakrikt vin utan alltför mycket karaktär av ekfat. Till exempel Periquita Red, artnr 2574 för 67 kr, finns även på halvbutelj för 37 kronor.
moniccy19 juni 2009
okej då vet ja lite mer vad jag ska använda för typ av vin..:)
Hej.. skulle vilja få lite tips på goda röda och vita viner som passar att ha i maten?? ex. en rödvinssky/sås och vitvins sås??
MVH// moni
Det man vill komma åt när det gäller vitt vin i matlagning är framförallt friskheten, därför är ett torrt, friskt och fruktigt vin det bästa alternativet. Prova till exempel Sauvignon de Bordeaux, artnr 4184, 85 kr, finns även på halvbutelj för 45 kr.
När det gäller rött ska de helst vara ett ganska smakrikt vin utan alltför mycket karaktär av ekfat. Till exempel Periquita Red, artnr 2574 för 67 kr, finns även på halvbutelj för 37 kronor.
okej då vet ja lite mer vad jag ska använda för typ av vin..:)
Tack för ditt svar!!!