Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinval?

  • herkules11 5 juni 2009

    Skulle gärna vilja ha förslag på vin till grön alt vit sparris.
    Är en Riesling bra?
    Vad passar till en krämig jordärtskockssoppa?
    Och slutligen, vad kan vara lämpligt till pilgrimsmusslor med tryffelsmaksatt blomkålskräm och Kalix-rom?
    TAck på förhand!
    / Benny

  • Vinexperten 9 juni 2009

    En riesling kan fungera utmärkt till färsk sparris, och det spelar egentligen ingen roll om sparrisen är grön eller vit, en riesling från Österrike som ofta är lite mer aromatisk är ett trevligt val, prova gärna Kartäuserhof Riesling Federspiel Hinterkirchen för 129 kr (artnr 3704)

    Jordärtskockssoppa är en favoriträtt! Jordärtskocka är en vinvänlig rotfrukt och man kan kombinera den soppan med många viner. En spännande kombination vore med Solosole, ett aromatiskt vin från Bolgheri i Toscana, gjort på Vermentinodruvan som ger en aromatisk nästan Rieslinglik karaktär. Vinet kostar 169 kr och har artikelnummer 97715.

    Så slutligen till pilgrimsmusslorna jag skulle välja en klassisk Chardonnay med viss fatlagring, alternativt ett sydfranskt vin, gärna från sydvästra Frankrike

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.